REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada susimąstėte, kad nuo to, kaip miegate, priklauso ne tik jūsų poilsio, bet ir santykių kokybė? Pasirodo, kai kurios miego pozos gali paskatinti skyrybas.

Ar kada susimąstėte, kad nuo to, kaip miegate, priklauso ne tik jūsų poilsio, bet ir santykių kokybė? Pasirodo, kai kurios miego pozos gali paskatinti skyrybas.

REKLAMA

Naujai atliktas tyrimas atskleidė pačias savanaudiškiausias miego pozas, kurios garantuoja, kad liksite vieniši.

„Moters šaukštelio“ poza

„The Dozy Owl“ ekspertai peržvelgė miego pozas, kuriomis miegodamos poros dažniausiai išsiskirdavo, ir paaiškėjo, kad didžiausia kaltininkė yra „moters šaukštelio poza“, rašo thesun.co.uk. Nors daugeliui patinka šaukštelio poza, pasirodo, kad 86 proc. šitaip miegančių žmonių išsiskyrė. 

Besiliečiančių kojų poza

Antrąją vietą užėmė poza, kai su partneriu miegate atskirai ir liečiasi tik jūsų kojos. Nesvarbu, ar tai nuoširdus bandymas palaikyti fizinį artumą ar galbūt dėl to kaltos šaltos kojos, bet 82 procentai apklaustųjų teigė, kad tai buvo tipiška miego padėtis jų nesėkmingoje santuokoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nugarą į nugarą

Trečioje vietoje atsidūrė poza „nugarą į nugarą“, kitaip vadinamas argumentų poza. Jūs abu pykstate vienas ant kito, bet nei vienas nenorite miegoti ant sofos, todėl tyliai supykę atsisukite vienas kitam nugarą ir gulite savo lovos pusėje. Todėl nenuostabu, kad 78 proc. dabar išsiskyrusių porų pripažino, kad taip jie praleido savo vedybines naktis.

REKLAMA

Poza „erdvės vagis“

Nesvarbu, ar tai būtų jūsų partneris, vaikas, brolis, sesuo, ar geriausias draugas, niekas nemėgsta to, kuris užkariauja visą lovą. Erzinanti „erdvės vagies“ miego padėtis buvo įvertinta ketvirta vieta, 73 proc. buvusių porų teigė, kad miegojo būtent taip.

„Kareivio“ poza

Penktoje vietoje yra „kareivių“. Tai dar viena poza, kurią poros naudoja besipykdamos. Šioje pozoje jūs tikrai nesidalijate jokia kūno šiluma, o 71 proc. buvusių meilužių tvirtino, kad jie santykius užbaigė miegodami tokioje pozicijoje.

Nenuostabu, kad pozicijos, kurios nesibaigė skyrybomis, yra susijusios su artumu ir prisilietimais, poroms miegant akis į akį, glamonėjantis. Pasak ekspertės Paulos Barry, medicinos mokslų daktarės, taip tikriausiai yra dėl „laimės hormono“ oksitocino, kuris išsiskiria žmonėms suteikiant ir priimant meilę. Rezultatai buvo pagrįsti apklausa, kurioje dalyvavo 4987 išsiskyrusios moterys ir 4786 išsiskyrę vyrai. Apklausos metu jie atsakė apie miego padėtį su buvusiu partneriu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų