REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renginių organizatoriai pirmojo karantino pamokas, panašu, kad išmoko. Bilietų platinimo bendrovės pastebi, kad bilietai į prekybą paleidžiami beveik paskutinę minutę, o jeigu renginys tikrai negali vykti jis atšaukiamas arba perkeliamas. Žiūrovų įpročiai taip pat pasikeitė, šie dažniausiai vietoje pinigų sutinka imti kuponą kitam renginiui.

Renginių organizatoriai pirmojo karantino pamokas, panašu, kad išmoko. Bilietų platinimo bendrovės pastebi, kad bilietai į prekybą paleidžiami beveik paskutinę minutę, o jeigu renginys tikrai negali vykti jis atšaukiamas arba perkeliamas. Žiūrovų įpročiai taip pat pasikeitė, šie dažniausiai vietoje pinigų sutinka imti kuponą kitam renginiui.

REKLAMA

Bilietų platinimo sistemos „Bilietai.lt“ atstovas Alius Karablikovas pastebėjo, kad situacija renginių rinkoje analogiška kaip ir prasidėjus pirmajai koronaviruso bangai – renginiai masiškai perkeliami į žiemos ir pavasario laikotarpius.

„Žinoma, yra ir atšaukiamų renginių. Renginio organizatorių sprendimai priklauso nuo atlikėjo, renginio vietos užimtumo ir finansinės situacijos.

Mes, kaip bilietų platintojai nuolat bendraujame su žiūrovais ir dedame visas pastangas, kad pinigų grąžinimas už bilietus būtų greitas ir nepažeistų pirkėjų teisių“, – aiškino A. Karablikovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie renginiai gal vykti

Bilietų platinimo bendrovės „Kakava“ vadovė Eglė Jackūnienė teigė, kad dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo kultūros renginiai nėra draudžiami, tačiau taikoma dar daugiau apribojimų: uždarose erdvėse dalyvių skaičius ribojamas iki 300 žmonių ir gali vykti tik tokie renginiai, kuriuose žiūrovai privalo sėdėti.

REKLAMA

„Situacija keičiasi kone kasdien, tad renginių organizatoriai deda maksimalias pastangas, kad prie esančių ribojimų renginiai galėtų vykti saugiai. Yra dalis renginių, kurių dėl šiuo metu nustatytų ribojimų neįmanoma įgyvendinti, todėl jie bus perkeliami ar atšaukiami.

Šiuo periodu, organizatoriams sunku planuoti, todėl dalis renginių, kurie galbūt galėjo vykti, bilietai nebuvo paleisti į prekybą, laukiant paskutinės minutės ir stebint situaciją“, – aiškino bilietų platinimo bendrovės atstovė.

Žiūrovai tapo supratingesni

O žiūrovai anot, E. Jackūnienės sutinka bendradarbiauti ir suprasdami situaciją neskuba grąžinti bilietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie sutinka su organizatorių pasiūlymu ir bilietą iškeičia į kuponą neatsižvelgiant ar esamas renginys perkeliamas ar atšaukiamas, taip palaikydami renginių organizatorius“, – džiaugėsi bilietų platinimo bendrovės atstovė.

Kitos bilietų platinimo bendrovės „Tiketa“ marketingo skyriaus vadovė Živilė Koncevičienė irgi pastebėjo, kad didžioji dalis bilietų į renginius pirkėjų šiuo metu tikrai yra supratingi ir neskuba susigrąžinti pinigų už bilietus, bendrauja su platintoju ir organizatoriumi, domisi, kokia gali būti tolimesnė situacija.

„Jei renginys perkeltas, o į jį pirkėjas įsigijo bilietą už kuponus, tokiu atveju pirkėjai dažniausiai pasinaudoja kuponu kitam renginiui ar pramogai. Renginio atšaukimo ar perkėlimo atveju kompensavimo už bilietus taisykles nustato organizatorius“, – aiškino bendrovės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jos teigimu, apribojant žiūrovų skaičių, kai kurie renginiai gali vykti.

„Vis tik dėl renginio perkėlimo ar atšaukimo sprendžia pats renginio organizatorius, pasvėręs ar jis gali daryti renginį laikantis visų saugumo reikalavimų, ar geriau būtų jį perkelti arba atšaukti. Tikslių skaičių neturime, tačiau kol kas perkeliamų ar atšaukiamų renginių skaičius nėra didelis.

Daugelis renginių organizatorių dabar neskuba paleisti bilietų prekybos iš anksto ir laukia paskutinės akimirkos. Šiuo metu toli į ateitį suplanuotų renginių skaičius iš tiesų nėra toks didelis, kaip ankstesniais metais. Anksčiau bilietus į prekybą renginių organizatoriai paleisdavo likus 3–4 mėnesiams, šiuo metu anksčiausiai prekyba bilietais pradedama likus mėnesiui, ar vos kelioms savaitėms iki renginio“, – pastebėjo bendrovės atstovė.

REKLAMA

Pasak jos, situacija pradės aiškėti artimiausiu metu.

„Visgi, žvelgiant į netolimą ateitį galime vadovaujantis tik dabartiniu Vyriausybės sprendimu, kuriame sako, kad nuo lapkričio 14 dienos renginiai bus galimi tik jei renginio organizatorius sugebės užtikrinti elektroninį bilietų platinimą, dalyvių registraciją bei efektyvią žiūrovų kontrolę renginio vietoje. Bet viskas dar gali pasikeisti“, – teigė Ž. Koncevičienė.

Ribojimai renginiams

Nuo spalio 30 d. siekiant sustabdyti koronaviruso (COVID-19) plitimą šalyje įsigalioja griežtesni reikalavimai renginiams.

Vyriausybės sprendimu, nuo penktadienio masiniai renginiai uždraudžiami, išskyrus sporto ir kultūros renginius, kur apribotas žiūrovų skaičius.

Uždarose erdvėse sporto ir kultūros renginiuose žiūrovų skaičius negalės viršyti 300, o lauke – 400, reikės laikytis dviejų metrų atstumo tarp žmonių, užpildant tik sėdimas vietas, dėvint kaukes ir registruojant visus dalyvius.

Draudimai truks iki lapkričio 13 dienos, jie nebus taikomi laidotuvėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų