REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Specialistė pasidalijo plaukų priežiūros paslaptimis (nuotr. asm. archyvo)

Pats geriausias kiekvienos moters aksesuaras – gražūs ir žvilgantys plaukai. Plaukų priežiūros specialistė Kristina Bakanaitė sako, kad plaukų priežiūra prasideda namuose bei pataria, kokių klaidų nedaryti ir apsaugoti plaukus šaltuoju metų laiku.

5

Pats geriausias kiekvienos moters aksesuaras – gražūs ir žvilgantys plaukai. Plaukų priežiūros specialistė Kristina Bakanaitė sako, kad plaukų priežiūra prasideda namuose bei pataria, kokių klaidų nedaryti ir apsaugoti plaukus šaltuoju metų laiku.

REKLAMA

Iš tikrųjų plaukų priežiūra prasideda dar parduotuvėje, kai bandoma išsirinkti tinkamiausias priemones. Specialistė pabrėžia, kad rinkdamiesi šampūnus pirmiausia žiūrėkite ne į kainas, o į buteliuko nugarėlėje esančią sudėtį.

„Kainos skirtumai labai akcentuojami, bet noriu jums pasakyti tam tikrus dalykus: pigūs produktai, tikėtina turės prastą sudėtį, vadinasi cheminiai elementai nebus tinkamai apdoroti ir modifikuoti. 

Vidutinės kainos produktai, dažniausiai būna paruošti naudoti, cheminės sudėtys – modifikuotos. Todėl labiau kviesčiau žiūrėti produktų sudėtį, o ne jo kainą“, – ragina ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai tai, kad plaukų priežiūros priemones reikėtų pasirinkti pagal savo plaukų tipą, esate girdėją ne kartą. Tačiau, pasak Kristinos, šampūnas iš tikrųjų turėtų būtų pasirenkamas pagal galvos odą, o kondicionieriai ir kaukės pagal plaukus. 

REKLAMA

„Leisiu sau teigti, jog dažniausiai pasitaikanti klaida, tai šampūno pasirinkimas pagal plaukus, o ne galvos odą.  Paklausus klienčių, kokį šampūną naudoja, gaunu atsakymą, jog maitinantį, o galvos odą riebi. 

Antroji pagal dažnumą klaida – netinkamas plaukų plovimas, tiksliau, prastai pašalinamos priemonės nuo plaukų skalavimo metu. Tokiu atveju, plaukai greičiau riebaluojasi, atsiranda pleiskanos, galvos oda pasidaro jautri“, – nurodo specialistė.

Nemiegokite šlapiais plaukais

Tos, kurios galvą plauna vakarais, dažnai daro klaidą – eina miegoti drėgnais plaukais.

„Vis daugiau kolegų kalba apie miegojimą šlapiais plaukais, aš noriu jiems paantrinti. Iš tiesų, šlapi plaukai būna labai jautrūs, todėl miego metu mes juos stipriai laužome, dėl to, jie labai trūkinėja, estetinis vaizdas tampa prastas. Plaukai labai sausėja, prarandami plaukų žvyneliai, atsiranda porėtumas“, – nurodo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas dažnas klausimas – ar miegant geriau plaukus surišti, ar miegoti palaidais. Specialistė sako, kad galima ir taip, ir taip, tačiau abiem atvejais turi būti sudarytos tam tikros sąlygos.

„Jei miegate ant šilkinio pagalvės užvalkalo tada galite plaukų nesirišti visai, kitu atveju, reikėtų juos pinti į lengvą kasą, kad apsaugotume nuo trinties“, – sako Kristina.

Kaip plauti sausus ir sužalotus plaukus?

Nors tenka išgirsti, kad galvos plovimas turi būti užbaigiamas kondicionieriumi, Kristina sako, kad šios taisyklės laikytis nebūtina, nes kiekvienam atvejui reikalinga skirtinga priežiūra ir skirtinga plovimo eiga.

„Idealus plovimas kiekvienam plaukų tipui gali būti skirtingas, labiau išsausėjusiam reikės naudoti daugiau priemonių, sveikam, reikės jų mažiau“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistė pabandė sudėlioti, kaip turėtų atrodyti „idealus‘“ plovimas sausiems ir sužalotiems plaukams. Pirmiausia derėtų plaukus išplauti šampūnu ir juos nusausinti. Nusausinus ant plaukų uždėti kaukę, palaikyti ją 15–20 minučių, o tuomet iššukuoti ir nuplauti plaukus. Po to – ištepti kondicionieriumi, palaukti 5 minutes, jį nuplauti ir iššukuoti plaukus. Po to plaukus išpurkšti purškiamu kondicionieriumi ir jo neišskalauti. Tuomet išdžiovinti plaukus džiovintuvu ir patepti aliejuku.

Taip pat Kristina nurodo, kaip patikrinti, ar jūsų išsirinktos priemonės tikrai tinka jūsų plaukų tipui.

„Yra vienas būdas patikrinti ar priemonės plaukams tinka, bet jis suveikia tada, kada plaukas yra sveikas, ir nesužalotas iš vidaus. 

REKLAMA

Tai palaukti kol plaukai stipriai susiriebaluos ir stebėti galiukus, jei jie pasipūtę – vadinasi priemonės, kurias naudojate, netinkamos. Jei galiukai glotnūs –priemonės tinka jūsų plaukams“, – sako ji.

Priežiūra šaltuoju laikotarpiu

Orui vėstant ir artėjant žiemai dažnai susiduriame su suprastėjusia plaukų būklę. Kristina nurodo, kad šaltuoju laikotarpiu reikėtų plaukus plauti rečiau, leisti jiems šiek tiek susiriebaluoti, nes riebalo sluoksnis apsaugos šaknis nuo sušalimo. Taip pat slėpti savo plaukus, po gobtuvu, ar kepure. 

„Plaukai negali būti „išmesti“ ant palto, nes šaltas oras juos pažeis ir plaukai ims lūžinėti. Kai šalta, priemones naudokite stipresnes, maistingesnes, kurios turėtų keratino, kolageno, aminorūgščių ar drėkiklių, pantenolio ar hialurono“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų