REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Specialistė atskleidė geriausią kovos su celiulitu būdą: viską galite pasidaryti ir namuose (nuotr. Instagram)

Celiulitas yra odos pakitimas, kuris pasireiškia grublėta, nelygia, apelsino žievelę primenančią odos išvaizda. Su juo susiduria dauguma moterų – vienos iš jų susitaiko su šiuo išvaizdos pokyčiu, o kitos svajoja apie lygią ir tobulą šlaunų odą.

5

Celiulitas yra odos pakitimas, kuris pasireiškia grublėta, nelygia, apelsino žievelę primenančią odos išvaizda. Su juo susiduria dauguma moterų – vienos iš jų susitaiko su šiuo išvaizdos pokyčiu, o kitos svajoja apie lygią ir tobulą šlaunų odą.

REKLAMA

Masažuotoja Karina Mik naujienų portalo tv3.lt skaitytojams atskleidė, kas padės kovoti su celiulitu, o kas – tik akių dūmimas.

Celiulitas – moterų „liga“. Tai pasikeitimai poodiniame sluoksnyje, riebalinio sluoksnio uždegimas, kuris „išlenda“ į paviršių apelsino žievelės pavidalu. Viduje susidaro riebalų sąstingis, oda tampa grublėta ir nelygi. Vyrams jis nepasireiškia, tai – moterų odos būklė.

Celiulitas turi 4 stadijas – pirmoje stadijoje jis pastebimas sunkiau, o ketvirtoje – matomas plika akimi ir jau reikia daugiau pastangų jam įveikti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi savo kailiu patyriau ką reiškia itin ryškus celiulitas, galėjau duoti begalę patarimų moterims, kaip su tuo kovoti. Pati iš 3 stadijos perėjau į 1 celiulito stadiją“, – pasakoja Karina Mik.

REKLAMA

Svarbiausia – patikrinti hormonus

Celiulitas arba apelsino odelė gali atsirasti ne dėl vienos priežasties. Dėl to gali būti kalti ir hormonai, netaisyklinga mityba, žalingi įpročiai, stresas, prastas limfos nutekėjimas organizme, mažas aktyvumas.

Tačiau masažuotoja sako, kad klaidinga manyti, kad tik apkūnios moterys gali turėti celiulitą. Tiesa yra tokia, kad net ir daug sportuojančios ar plonos merginos jį turi.

„Jis gali atsirasti ant pilvo, rankų, sėdmenų, dažniausia – ant šlaunų. Tam, kad atskirtume nuo ko būtent jis atsirado, turime kiekvieną priežastį šalinti atskirai. Visų pirma, reikia išsitirti hormonus, dažniausiai tai lemia skydliaukės sutrikimai. Jeigu hormonai netvarkoj – jokie kiti veiksmai nepadės“, – nurodo masažuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, pirmasis žingsnis kovojant su celiulitu visuomet turėtų būti hormonų veiklos patikrinimas, o po to – mitybos įpročių keitimas.

„Esu sudarius tokį apelsino žievelės gydymo eiliškumą: pirmiausia – hormonų tyrimas, antra – mityba, trečias žingsnis – sportas, ketvirtas – vanduo, tuomet – priežiūra namuose, o galiausiai masažai, kremai, serumai, aparatai.

Kaip matote, nors ir esu masažuotoja, masažus vis dėlto nukėliau į paskutinę vietą – ne visi juos gali sau leisti, nes reikalingas kursas, kuris kainuoja nemažai. Pats pagrindinis dalykas po hormonų – susitvarkyti mitybą“, – sako ji.

Neleiskite pinigų brangiems kremams

Šiais laikais parduotuvėje galite pamatyti daugybę kremų, kurių etiketėse puikuojasi užrašai, jog šie padės kovoti su celiulitu, pasak masažuotojos, į juos žiūrėti tikrai neverta. Kremai nepadeda atsikratyti celiulito, nes jie negali išjudinti riebalinio sluoksnio, kuris yra giliai po oda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man keista, kaip dar tiek daug moterų tiki stebuklingais kremais nuo celiulito. Nepadės niekas, jeigu nebus sutvarkyta mityba. Jeigu tik kremais galėtume jo atsikratyti – visos būtume dailiomis kojomis be apelsino žievelės. Atsigėrei gazuoto gėrimo, suvalgei tortuką, bet nieko – užsitepei anticeliulitinio kremo ir jo kaip nebuvę. Stebuklas...

Supraskime, tai uždegimas. Tai rimčiau nei tik ką mes matome odos paviršiuje. Kalbant apie kremus, jie padeda įkaitinti odą, yra ir šaldantys kremai, kurie gerina odos elastingumą. Tai – pagalbinės priemonės, kai visa kita jau yra daroma – sveika mityba, fizinis aktyvumas, vandens gėrimas ir savipriežiūra namuose“, – sako ji.

REKLAMA

Pati Karina akivaizdų 3 stadijos celiulitą sugebėjo sumažinti iki 1 stadijos, tai yra į tokį, kurį galima pamatyti tik stipriai suspaudus odą. Jokių stebuklų čia nebuvo – moteris tiesiog pakeitė savo mitybą.

„Visą tą laiką valgiau virtą maistą. Atsisakiau visų padažų, gazuotų gėrimų, miltinių patiekalų. Valgiau trintas sriubas, garintą mėsą ir daržoves, salotas, varškę. Kas dar labai padeda? Aktyvumas. Eiti, lipti laiptais. Gurkšnoti vandenį, atsisakyti saldumynų arba juos sumažinti iki minimumo. Kava ir žalingi įpročiai taip pat didina celiulito atsiradimo galimybę“, – nurodo ji.

Puikus sprendimas – procedūros namuose

Taip pat gali padėti ir procedūros namuose. Karina pasidalijo procedūromis, kurios padės ir kurias kiekviena moteris gali pasidaryti namuose.

REKLAMA

„Aš rekomenduočiau tokią procedūrą: atlikti viso kūno šveitimą, šveitiklį galima pirkti arba pasidaryti namuose iš druskos, kavos, cukraus, eterinių aliejų ir įprastų aliejų. Pasitepus aliejumi pasidaryti pilvo, rankų, šlaunų masažą silikonine taurele arba gumine masažine pirštine. Taip pagerinsime kraujotaką.

Tuomet užsitepti šildančio įvyniojimo, užsivynioti maistine plėvele ir pabūti 15–30 minučių. Tuomet nusiprausus užsitepti šaldančio įvyniojimo. Taip daryti 1–2 kartus per savaitę. Namuose sportuoti, gerti vandenį ir sveikai maitintis. Lipti laiptais, eiti pėsčiomis. Štai jums  priežiūra namuose.

Pirtis irgi labai gera priemonė, kuri išvalo odą, sustangrina ją. Galima pasidaryti šveitimus, užsitepti šildančio kremo, nereikės net plėvelės. Vanojimas vantomis irgi sujudina audinius. Kas turi galimybę – tikrai naudokitės“, – pasakoja masažuotoja.

Specialistė įspėja, kad jeigu turite venų varikozę, jokiu būdu nesidarykite anticeliulitinių procedūrų. Taip pat jos nerekomenduojamos toms, kurių kapiliarai labai arti odos ar jau pradėję matytis. Be to, nėščiosioms nereikia kovoti su celiulitu, nes siaučiant hormonams niekaip su juo nepakovosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų