REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labanoro klubo prezidentas Andrejus Gaidamavičius ragina kandidatę į premjeres Ingridą Šimonytę neatiduoti Aplinkos ministerijos Liberalų sąjūdžiui ir į aplinkos ministrus neskirti Simono Gentvilo.

Labanoro klubo prezidentas Andrejus Gaidamavičius ragina kandidatę į premjeres Ingridą Šimonytę neatiduoti Aplinkos ministerijos Liberalų sąjūdžiui ir į aplinkos ministrus neskirti Simono Gentvilo.

REKLAMA

Jis antradienį sukūrė virtualią peticiją erdvėje Peticijos.lt, kurią jau pasirašė per 700 žmonių.

„Pasibaigus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdymo laikotarpiui labai tikėjomės, kad pagaliau pasibaigs Lietuvos gamtos naikinimas.

Bet Jūsų suburtos koalicijos partneriui LR Liberalų sąjūdžiui viešai pareiškus, kad jie pageidauja Aplinkos ministerijos portfelio ir ketina į ministrus deleguoti Seimo narį Simoną Gentvilą, esame labai sunerimę, ar vėl 4 metus neteks organizuoti protesto akcijas dėl Lietuvos miškų, ypatingai esančių saugomose teritorijose, išsaugojimo“, – rašoma peticijoje.

Teigiama, kad galbūt yra sričių, kurias galima liberalizuoti, bet gamtosauga jau ir taip yra per daug liberali: miškai saugomose teritorijose kertami lygiai kaip ir nesaugomose, europinės svarbos saugomoms rūšims nustatomos maksimalios kvotos medžioklei, o aplinkos apsaugos kontrolė – minimali.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš Liberalų sąjūdžio kandidato į Aplinkos ministrus S. Gentvilo viešų pasisakymų mes girdime, kad Lietuvos miškai kertami per silpnai, kad vienam vertingiausiam Europoje miškui Punios šilui nereikia rezervato statuso, o papildomi kirtimų apribojimai, tokie kaip plynų kirtimų užraudimas saugomose teritorijose – nepriimtini.

REKLAMA

Atlikti partijų programų vertinimai rodo, kad Liberalų sąjūdis neigia biologinės įvairovės nykimo problemą, nors akivaizdu, kad yra priešingai. Europos Komisija, skatinanti valstybes-nares įgyvendinti „Žaliąjį kursą“, ypatingą dėmesį kreipia į biologinės įvairovės ir natūralių gamtos buveinių spartų nykimą“, – teigiama rašte.

Pasak peticijos iniciatoriaus, kyla klausimas, ar Liberalų sąjūdis ir jų siūlomas kandidatas į Aplinkos ministro postą, gyvena toje pačioje realybėje, kaip ir didžioji dalis visuomenės, kuri kasdien mato, kaip naikinamas šalies kraštovaizdis ir gyvoji gamta.

REKLAMA
REKLAMA

„Vien tik draustinių per praėjusią Seimo kadenciją leista iškirsti beveik 7000 ha. Dar daugiau plynėmis paversta kitų miškų, esančių regioniniuose ir nacionaliniuose parkuose.

Siekiant sustabdyti saugomų teritorijų naikinimą, buvo parengta daug Miško įstatymo pakeitimo variantų, bet visi jie, dėka tokių Seimo narių, kaip S. Gentvilas ir Kęstutis Mažeika, ilgiems metams įstrigo Aplinkos apsaugos komitete.

XXI amžiuje, kuomet pasaulis kenčia nuo klimato kaitos padarinių, o miškai tapo pagrindiniu gelbėjimosi ramsčiu, raginame, kad Seimo rinkimus laimėjusi Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai imtųsi lyderystės aplinkosaugoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juolab, kad turite kompetentingų ir sąžiningų kandidatų(-čių), tinkamų užimti Aplinkos ministro ir Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko postus. Kartu pareiškiame, kad nei Liberalų sąjūdis, nei jų siūlomas kandidatas S. Gentvilas, neturi mūsų palaikymo užimant šias pozicijas“, – teigiama rašte.

Iš trijų partijų, kurios sukirto rankomis dėl valdančiosios koalicijos formavimo, Liberalų sąjūdis išdrįso įvardinti ne tik trokštamas valdyti ministerijas, bet ir savo kandidatų į ministrus pavardes.

Liberalai į aplinkos ministrus deleguotų Seimo narį S. Gentvilą, o į ekonomikos ir inovacijų ministrus – Kauno mero patarėją Simoną Kairį. Kandidato į norimos valdyti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovus kol kas jie neatskleidžia.

Tačiau kandidatė į premjeres I. Šimonytė neskuba jų patvirtinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų