REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą Ispanijos spaudos praneša, kad iš posto traukiasi „Barcelona“ klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Antradienio vakarą Ispanijos spaudos praneša, kad iš posto traukiasi „Barcelona“ klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

REKLAMA

57 metų katalonas pastaruoju metu nuolat buvo kritikuojamas dėl prastų ekipos rezultatų, nevaldomų finansų.

Į epicentrą jis įsivėlė ir istorijoje su Lioneliu Messi, kai šis išreiškė norą palikti komandą, bet J. Bartomeu nesutiko ir tikino, kad argentinietis gali palikti komandą vienu keliu, tai yra jei kitas klubas sumokės 600 mln. eurų išpirką.

Vėliau puolėjas išvadino prezidentą apgaviku ir akivaizdžiai laidė kritikos strėlė į jo pusę.

„Barcelona“ klubo nariai, vadinamieji „socios“ paskutiniu metu rinko parašus, reikalingus jį nuversti iš posto. Tačiau šis tikino norįs palaukti rinkimų, kurie turėjo įvykti kitais metais. Vis dėlto dabar situacija pasikeitė ir jis priėmė sprendimą trauktis.

J. Bartomeu prezidento pareigas ėjo nuo 2014-ųjų metų. Kartu traukiasi ir J. Bartomeu artimi klubo valdybos nariai. Nuo to laika klubą valdant J. M. Bartomeu katalonų ekipa po keturis kartus laimėjo Ispanijos lygos ir taurės trofėjus, o 2015 m. triumfavo Čempionų lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu padėkoti visiems. Komandai, žaidėjams, personalui, visiems kolegoms už konstruktyvią kritiką. Nors kartais ji nebuvo pelnyta ypač iš kai kurių žiniasklaidos  kanalų. Nepaisant visko, klubas išgyveno ir sunkių, ir džiaugsmingų akimirkų. Tai – pasvertas ir apgalvotas sprendimas, dėl kurio tariausi su klube dirbančiais žmonėmis“, – tikino J. Bartomeu.

REKLAMA

Jis į klubo krepšinio sekciją priviliojo ir lietuvį Šarūną Jasikevičių. Interviu katalonas ne kartą šiltai atsiliepė apie Š. Jasikevičių, kaip apie idealų žmogų treniruoti „Barcelona“ krepšinio komandą.

Vis dėlto daug nesutarimų kildavo futbolo sekcijoje, kur šiemet prie ekipos vairo stojo naujasis treneris Ronaldas Koemanas.  Rezultatai nėra itin geri, savaitgalį patirtas ir pralaimėjimas „El Clasico“ mače prieš Madrido „Real“ 1:3.

Naujo prezidento rinkimai turėjo vykti 2021-aisiais, pavasarį, bet dabar jie bus paankstinti. Pagal komandos įstatus naujasis prezidentas turi būti išrinktas per 40-90 dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų