REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdietė Viktorija Tarasenko (30) savo gyvenimo neįsivaizduoja be sporto ir sveikos mitybos. Tačiau dar prieš trejus metus ši jauna moteris skundėsi sąnarių skausmais ir dusuliu, todėl nusprendė kardinaliai keisti savo gyvenimą ir atsikratė 80 kilogramų.

Klaipėdietė Viktorija Tarasenko (30) savo gyvenimo neįsivaizduoja be sporto ir sveikos mitybos. Tačiau dar prieš trejus metus ši jauna moteris skundėsi sąnarių skausmais ir dusuliu, todėl nusprendė kardinaliai keisti savo gyvenimą ir atsikratė 80 kilogramų.

REKLAMA

Moters aistra sveikai gyvensenai atsiskleidžia ir jos profesinėje veikloje. Viktorija dirba kineziterapeute, ergoterapeute ir masažuotoja. O savo nueito kelio patirtimi ir įgytomis žiniomis dalijasi socialinių tinklų grupėje „Sveikas kaip ridikas“.

Ieškojo pasiteisinimų nesportuoti

Viktorija atskleidžia, kad jau vaikystėje buvo apkūni. Kilogramai vis labiau augo, o visi bandymai mesti svorį buvo nesėkmingi. Nuo svorio jai pradėjo skaudėti sąnarius, trūko energijos, pavaikščiojus atsirasdavo dusulys.

„Vis brandinau mintį, kad reikia kažką daryti, nes esu dar jauna. Nusprendžiau sportuoti, bet vienai nesinorėjo. Norėjau profesionalaus trenerio, kuris parodytų, ką daryti. Tačiau kartu norėjau ir, kad sporto klubas būtų arti namų ir profesionalo, kuris sudarytų sporto ir mitybos programą. Aišku gal tai ir buvo pasiteisinimai neiti“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankyti sporto klube Viktoriją paskatino jos draugė. Ten ir prasidėjo jos kelionė geresnės išvaizdos ir sveikatos link.

„Treneris man sudarė sporto programą, išmokė, kaip reikia taisyklingai valgyti, nuolatos stūmė į priekį, labai palaikė ir kontroliavo. Sunkiais momentais jo pasakyti žodžiai visada padėdavo. Taip po truputį per 2,5 metų numečiau 80 kilogramų“, – patirtimi dalijasi Viktorija.

REKLAMA

Gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis

Moteris atskleidžia, kad visada, kai jausdavosi liūdna, buvo įpratusi emocijas slopinti maistu. Todėl, pradėjus mesti svorį, didžiausias iššūkis buvo pakeisti požiūrį į maistą, atvirauja ji.

„Atsisakiusi emocinio valgymo, išmokau mėgautis gyvenimu, skaičiau daug knygų Visą gyvenimą būsiu dėkinga savo draugei, kad padėjo žengti pirmą žingsnį ir savo treneriui, Ričardui Murnikovui, už visą kelią, nes tik jo profesionalios pagalbos dėka man pavyko pasiekti savo tikslą“, – sako Viktorija.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė džiaugiasi, kad pradėjusi sportuoti ir rūpintis mityba ne tik numetė svorio, bet ir tapo energingesnė. Viktorijos teigimu, norėdamas būti sveikas, žmogus turi rūpintis ne tik savo fizine, bet ir emocine sveikata.

„Dabar toliau sportuoju su treneriu ir neketinu to mesti. Jo pamokų dėka išmokau „draugauti“ su maistu. Žinau, nuo ko auga svoris. Jeigu labai noriu kažko, tai savęs neslopinu ir suvalgau, tik žinau ribas.

Kol nesportavau, norėjau tik sėdėti namuose, tą ir darydavau. Tačiau dabar norisi daug ką nuveikti, dirbti, pasidariau labai veikli, siekiu savo tikslų. Pirmiausia, manau, kad sveikas žmogus yra tas, kurio tiek fizinė, tiek psichinė sveikata neturi jokių sutrikimų“, – įsitikinusi Viktorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvepia sportuoti kitus

Savo patarimais ir sveiko maisto receptais Viktorija dalijasi socialinių tinklų grupėje „Sveikas kaip ridikas“. Iš pradžių šią grupę ji sukūrė norėdama rasti žmonių, kurie sudalyvautų jos kineziterapijos studijų tyrime. Tačiau, kai į grupę pradėjo prisijungti vis daugiau žmonių, Viktorija nusprendė, kad tai gali tapti vieta, kurioje bendraminčiai dalytųsi savo patirtimi.

„Atsirado daug moterų tiek iš kitų miestų, tiek lietuvaičių, gyvenančių kitose šalyse, kurios norėjo prisijungti prie grupės. Nenorėjau išskirti nei vienos norinčios, todėl visas priėmiau ir taip mano grupės veikla išaugo ir tapo erdve, kurioje dalinuosi savo sukauptomis žiniomis ir nueito kelio patirtimi.

REKLAMA

Labai džiaugiuosi, kad grupėje susirinko labai draugiškos ir mielos moterys, kartu vienos kitą palaikančios ir siekiančios tikslų. Drauge eiti lieknėjimo keliu kur kas lengviau“, – teigia moteris.

Kaip pasiekti gerų rezultatų?

Šiuo metu moteris užsiima dėstytojavimu ir moko kitus sveikos gyvensenos paslapčių. Ji planuoja ir toliau plėsti šią veiklą ir pradėti vesti mankštas antsvorį turinčioms moterims.

„Nurimus situacijai dėl pandemijos, planuoju pradėti vesti mankštas antsvorį turinčioms moterims. Kol kas, manau, kad tai bus online užsiėmimai ir viskas vyks virtualioje erdvėje“, – planais dalijasi Viktorija.

Paklausta, ką patartų norintiems numesti svorio, moteris akcentuoja taisyklingą mitybą. Anot jos, svarbiausia skaičiuoti, kiek kalorijų suvalgome.

REKLAMA

„Daug kam atrodo, kad valgo labai mažai, yra alkani, bet renkasi labai kaloringą maistą ir svoris nekrenta arba net auga.

Svarbu atminti, kad riebalams energijos nereikia ir reikalingą kalorijų kiekį reikia nusistatyti ne pagal esamą svorį, o pagal ūgį ir prie to ūgio idealaus svorio reikalingas kalorijas. Skaičiuoti kalorijas daug kam labai sunku, todėl pradėkite nuo per pusę sumažintų porcijų valgymo“, – pataria pašnekovė.  

Trenerį rinkitės atsakingai

Moters teigimu, taip pat labai svarbu rasti gerą specialistą, kuris įvertintų sveikatos būklę ir parinktų tinkamą pratimų programą. Ji sako, kad renkantis trenerį, labai svarbu atkreipti dėmesį į jo išsilavinimą bei asmenines patirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vien baigti trenerių kursai suvokimo apie žmogaus sveikatą nesuteikia. Ypač šiomis dienomis, kai visi nuo gyvenimo būdo turime stuburo problemų, atsiradusį raumenų disbalansą ir lankantis pas trenerį be kompetencijos tas problemas tik giliname.

Reklama socialinėje erdvėje ir tinkamu kampu nufotografuotos ir įkeltos nuotraukos trenerio kompetencijos neparodo. Todėl tikrai rekomenduoju rinktis trenerį atsakingai ir apie jį pasidomėti. Aš labai džiaugiuosi, kad man pasisekė su mano treneriu Ričardu Murnikovu, kuris turi sukaupęs didžiulę patirtį bei yra buvęs pasaulio čempionas“, – šypsosi pašnekovė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų