REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
A. Gerikienė lapkričio mėnesį švęs savo jubiliejų

Legendinė Lietuvos atlikėja Aušrinė Gerikienė jau visai netrukus, lapkričio 13-ąją, minės savo penkiasdešimtą jubiliejų. Tiesa, koronaviruso pandemija sparčiai keičia pasaulio planus, todėl moteris baiminasi ne tik dėl suplanuotos savo šventės, bet ir dėl savo koncertų. 

7

Legendinė Lietuvos atlikėja Aušrinė Gerikienė jau visai netrukus, lapkričio 13-ąją, minės savo penkiasdešimtą jubiliejų. Tiesa, koronaviruso pandemija sparčiai keičia pasaulio planus, todėl moteris baiminasi ne tik dėl suplanuotos savo šventės, bet ir dėl savo koncertų. 

REKLAMA

Žymi atlikėja Aušrinė Gerikienė, geriau žinoma Tikrosios Išdykėlės pseudonimu, naujienų portalą tv3.lt patikino, kad šiomis dienomis ji išgyvena šiek tiek neramias emocijas. Mat pasaulyje sparčiai plintant koronavirusui, darosi neramu, kas gi vėl lauks Lietuvos atlikėjų.

„Laikomės labai įdomiai dabar, nes buvo suplanuoti koncertai, kai kuriuos iš jų jau atšaukė. Nežinome, kas bus net už kelių dienų. Negali nieko planuotis iš anksto. Turime suplanuotų koncertų dienas, bet būna paskambina ir pasako, kad tame rajone jau negalės įvykti koncertai“, – sako ji.

Vasara buvo ypač sėkminga

Dabar, anot A. Gerikienės, daugelis atlikėjų viltis deda į artėjantį gruodžio mėnesį, Naujųjų metų laikotarpį. Vis dėlto moteris prisipažįsta, kad nors koronaviruso pandemijos pradžioje jai kaip ir visiems kitiems teko laiką leisti namuose ir gyventi iš santaupų, štai vasara žymiai atlikėjai sėkmės pažėrė su kaupu.

REKLAMA
REKLAMA

„Vasara buvo labai gera ir netgi geresnė nei pernai metais, kas liečia karjerą ir darbą. Nors bijojau, kad visai nebus užsakymų, kadangi išėjau iš kavinės, kurioje visada dainuodavau Palangoje, tačiau viskas išėjo labai gerai.

REKLAMA

Džiaugiuosi, kad skambino ir siūlė koncertuoti įvairiose vietose. Ši vasara buvo kitokia, nes būdavo, kad skambina likus vos kelioms dienoms. Šią vasarą dirbome ekstremaliai ir į priekį nesusiplanavę“, – vasarine sėkme džiaugiasi atlikėja.

Taip pat A. Gerikienė pasakoja, kad padaugėjusių poilsiautojų skaičiaus nepastebėti buvo sunku. Žmonių pajūryje šią vasarą buvo ypač daug, todėl ir atlikėjams čia darbo tikrai netrūko.

Laukiantis jubiliejus – didelis klaustukas

Vis dėlto kylančių koronaviruso susirgimų atvejų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje akivaizdoje, jau visai netrukus, lapkričio 13-ąją, A. Gerikienė minės penkiasdešimtąjį savo jubiliejų. Paklausus, ar moteris jaučia artėjantį jubiliejų, ji tik šypteli, kad širdyje – vis dar trisdešimt penkeri.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas pokyčių artėjančių nejaučiu, gal kai sueis tie metai, tada ir kažkas pasikeis. Širdyje vis dar jaučiuosi trisdešimt penkerių. (juokiasi) Mano ir fotosesijos ganėtinai jaunatviškos, vyras net juokauja, kad suvaikėjusi esu, o aš sakau, kad tiesiog esu kokia esu“, – gero humoro jausmo nestokoja A. Gerikienė.

Dvidešimt aštuntus metus scenoje skaičiuojanti garsi atlikėja pasakoja, kad ji gimtadienius mėgdavo paminėti kas kelerius metus, didesnę šventę sau ir draugams paskutinį kartą moteris organizavo 45-tojo gimtadienio proga. Tuomet gimtadienį Tikroji Išdykėlė atšventė kartu su savo vaikystės draugais ir kolegomis.

Ir nors A. Gerikienė neslepia, kad jos jubiliejaus laukia ir jam ruošiasi visi svečiai, vis dėlto Covid-19 virusas padiktuos, ar tokiai šventei apskritai lemta įvykti. Taip pat moteris atskleidžia, kad savo gimtadienio proga ji rengia staigmeną klausytojams ir netrukus pristatys naują dainą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi laukia, ruošiasi, suknelių ieškosi ir planuoja, o kaip bus – pamatysime. Esu užsisakiusi prie Kauno sodybą, pakviesta daug svečių. Turėtų atvykti ir iš užsienio daug svečių, bet kadangi tokia situacija – nieko nežinau. Koronavirusas sureguliuos visą mano jubiliejų“, – nerimo neslepia moteris.

Atranda ryšį su jaunesniais kolegomis

Neretai kalbinami legendiniai atlikėjai pripažįsta, kad bėgant metams keičiasi ir jų draugų būrys, atkrenta labai daug pažįstamų, o dažnai pasimato ir tikrieji žmonių veidai.

O štai A. Gerikienė sako, kad ją gyvenimas kaip tik apdovanojo puikiais jaunesniais kolegomis, su kuriais moteris atranda ryšį. Kaip ji pati juokauja, kadangi atlikėjai širdyje trisdešimt penkeri, tai gal ir jaunesni kolegos tai jaučia.

REKLAMA

„Mano gyvenime atsirado labai daug jaunesnių kolegų. Su jais ir važinėju, pavyzdžiui, su Radži jau kelerius metus koncertuojame Lietuvoje, skraidome į užsienį. Su jaunimu kažkokiu būdu atrandu bendrą kalbą“, – sako atlikėja, tačiau priduria, kad besikeičiantį kolegų bendravimą tarpusavyje ji tikrai pastebėjo.

„Anksčiau būdavo, kad po įvairių didesnių renginių visi atlikėjai būdavo tokie vieningi, po koncertų būdavome vienoje vietoje, pasilikdavome švęsti. O dabar visi labai išsiskirstome, nėra artimo bendravimo. Gal ir pavydo daugiau šiais laikais, tas žmonių svetimėjimas tikrai yra ir jaučiasi.“

Sveikata nesiskundžia

2012 metais A. Gerikienei lyg žaibas iš giedro dangaus kirto ir sunki medikų ištarta diagnozė. Moters galvoje buvo aptiktas smegenų auglys. Tačiau moteris sako, kad ši liga buvo tik vienas didelis išbandymas, kuris ją sugrąžino į tikėjimą Dievu.

REKLAMA

„Dabar žinau, kad su manimi kažkas yra, mane saugo ir viduje man yra saugu“, – sako atlikėja ir patikina, kad šiuo metu jos sveikata yra tiesiog puiki.

„Apie ligą sužinojau dar prieš aštuonerius metus. Tikrinausi ir viskas tikrai nebuvo taip baisu, kaip mane iš pradžių nušvietė gydytojai. Jie sakė, kad jau viskas, tada praktiškai save ir pasilaidojau.

Tačiau kiti medikai mane nuramino, ištyrė ir pasakė, kad viskas yra gerai, svarbu, kad nedidėtų. Man pačiai tada palengvėjo ir pagerėjo, kai paleidau šią mintį. Pradėjau jaustis geriau, praėjo ir svaigimai, skausmai galvos. Dabar jaučiuosi tikrai sveika.“

Svajoja būti kaip Ala Pugačiova

Pasiteiravus, ko gi Tikroji Išdykėlė palinkėtų jubiliejaus proga pati sau, A. Gerikienė patikina, kad ji vis dar tikisi savo svajonių išsipildymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sau norėčiau palinkėti svajonių išsipildymo, kad pagaliau visgi būčiau pripažinta. Visada norėjau dainuoti didžiosiose scenose, būti kaip Ala Pugačiova, mano šukuosenos net visada būdavo panašios į jos.

Iki šiol žiūriu jos koncertus ir galvoju, kaip norėčiau turėti tokią publiką ir tokį žiūrovų pripažinimą. Link to ir einu, galbūt dar suspėsiu“, – viltingai šypteli atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų