REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Anželikos Korobovos makiažai (nuotr. asm. archyvo)

Šiais metais audringus Helovyno vakarėlius dėl pasaulyje susiklosčiusios situacijos teks pamiršti, tačiau pastaruoju metu vis daugiau švenčių persikelia į namus, žmonės išmoksta pasilinksminti tik šeimos rate. O štai savamokslė Anželika Korobova jau kurį laiką „Instagram“ dalijasi įspūdingais savo darbais bei idėjomis Helovynui.

15

Šiais metais audringus Helovyno vakarėlius dėl pasaulyje susiklosčiusios situacijos teks pamiršti, tačiau pastaruoju metu vis daugiau švenčių persikelia į namus, žmonės išmoksta pasilinksminti tik šeimos rate. O štai savamokslė Anželika Korobova jau kurį laiką „Instagram“ dalijasi įspūdingais savo darbais bei idėjomis Helovynui.

REKLAMA

Merginos „Instagram“ profilis verčia išsižioti – sunku patikėti, kad tokių rezultatų galima pasiekti tik žinant kelias gudrybes ir kokias makiažo priemones ar kūno dažus reikėtų įsigyti! Su naujienų portalu tv3.lt mergina pasidalijo savo makiažo gudrybėmis, idėjomis Helovynui bei prabilo apie tai, kaip jos hobis išsirutuliojo į daug dėmesio socialiniuose tinkluose sulaukiančią veiklą.

Jau visai netrukus – Helovyno šventė, ir nors vakarėlių, panašu, nenusimato, tikriausiai atsiras žmonių, kurie norės pasipuošti bent jau namuose. Ar daug priemonių reikia baugiam Helovyno makiažui sukurti

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad viskas priklauso nuo to, kokį įvaizdį renkatės, o kadangi gyvename socialinių tinklų laikais, tai, kad ir iš namų, bet vis tiek norėsis pasipuošti ir įkelti nuotrauką į „Instagram“. 

REKLAMA

Tokiu atveju, jeigu namuose po ranka neturite dažų, butaforinio kraujo ar latekso, siūlau pasidaryti juodų padūmavusių akių makiažą kartu su kūno spalvos ar juodomis lūpomis (tam galima naudoti ir juodą akių pravedimą). Ties lūpų kampučiu su juodu pravedimu siūlyčiau nupaišyti, pavyzdžiui, voratinklį, voriukus… Viskas priklauso nuo fantazijos. O tie, kas savo priemonių arsenale turi dažų, skirtų paišyti ant odos, manau, gali sau leisti ir daugiau.

Kokias priemones rekomenduotum įsigyti kiekvienam, siekiančiam tokio makiažo?

Jeigu tikslas sukurti paprastą Helovynui skirtą makiažą, manau, kad užteks ir juodo akių pravedimo, vyno raudonumo ar juodos spalvos akių šešėlių bei vyno atspalvio lūpdažio. Taip sukursite glamūrinės vampyrės įvaizdį. 

REKLAMA
REKLAMA

Į ką šiais metais siūlytum įsikūnyti? 

Šiais metais siūlau eksperimentuoti ir semtis įkvėpimo iš filmų bei serialų – tai gali būti vampyrė iš „Vampyrų dienoraščių“, lėlė Tiffany iš filmo „Chucky“, arba net mirusi nuotaka iš Timo Burtono animacinio serialo. Pradžiamoksliui siūlau nesirinkti sudėtingų personažų. Vietoje to dėmesį atkreipkite į detales.

Kaip pati išmokai daryti tokius realistiškus makiažus?

Kadangi vaikystėje mėgdavau piešti, manau, estetikos pojūtis susiformavo jau seniai. Pirmi mano makiažais buvo tokie, į kuriuos pasižiūrėjus dabar veide atsiranda šypsena. Bet, kaip sakoma, talento neužtenka – reikia dirbti ir praktikuotis, lavinti ranką. ⠀

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar tam reikėjo daug praktikos?

Praktikuojuosi nepilnus 3 metus, tačiau daugiausiai tai darau savaitgaliais, kai būna laiko.

Kuri ir piešinius ant kūno. Kiek laiko jie užima?

Piešiniai ant kūno (body art) yra nemažai pastangų reikalaujantis dalykas. Vieno tokio darbo trukmė gali būti nuo 5 valandų ir daugiau. Pirmiausia, pavyzdžiui, mane turi įkvėpti tam tikras dalykas. Vėliau aš ieškau paveiksliukų internete, o kai randu, mano galvoje gimsta bendras vaizdas – tada prasideda pats procesas. Sunkiausia, turbūt, išsidėti ir paišyti ant savęs nepertraukiamai. Vėliau seka fotografavimo procesas, nuotraukų atranka, redagavimas.

Galbūt esi tokius kūno piešinius ar įvairius įdomius makiažus kūrusi ir kitiems?

Praėjusiais metais kūriau Džokerio įvaizdį vaikinui – piešiau ir drabužius, ir makiažą. Juokavau, kad veido dažymas buvo lengviausia dalis. Makiažus dažniausiai kuriu ant savęs, bet po truputį pradedu juos kurti ir kitiems. Kol kas – pažįstamųjų rate.

REKLAMA

Kiek apytiksliai per mėnesį išleidi įvairioms makiažo priemonėms?

Tiesą pasakius, į tai atsakyti sunku. Būna taip, kad vienu metu įsigijau kelias paletes šešėlių ar šviesą atspindinčių priemonių, ir visa tai susideda į nemenką sumą. O būna ir taip, kad ir kelis mėnesius galiu nieko nepirkti. 

Aš esu už saikingą vartojimą, nes kosmetikos priemonės turi savo galiojimo laiką, dėl to stengiuosi per daug neprisipirkti. Tačiau, pavyzdžiui, prisimenu, kad prieš metus Turkijoje, nuėjusi į prekybos centrą, parsivežiau labai daug priemonių, nes ten kainos, palyginus su Lietuva, yra žemesnės. Tąkart išleidau apie 150 eurų.

REKLAMA

Makiažo paslapčių išmokai pati – kas buvo tavo mokslų šaltiniai? 

Nesu lankiusi jokių kursų, visko išmokau pati, stebėdama „YouTube“ pamokėles bei atkreipdama dėmesį į savo klaidas. Taip pat buvo sulaukdavau pastebėjimų iš profesionalesnių vizažistų. Jie parodydavo tai, ko pati nesugebėdavau pastebėti, tad ėmiau taisyti savo klaidas. Esu savamokslė ir tuo didžiuojuosi, nes turiu savo braižą, o ne įskiepytą tam tikro makiažo mokytojo.

Kaip išvis susidomėjai makiažu?

Man nuo vaikystės patiko piešti žmonių portretus, drabužius ir panašiai. Vėliau tas pomėgis išsirituliojo, ir pieštukus pakeitė kosmetikos priemonės, o popieriaus lapą – mano veidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Ar kasdien daug laiko praleidi besidažydama?

Kadangi dirbu ir turiu keltis anksti, laiko stovėti prie veidrodžio neturiu, tad kasdienis mano makiažas yra minimalus. Tai – tinkantis mano odai makiažo pagrindas, akių pravedimas, blakstienų tušas, pudra ir skaistalai. Kartais panaudoju ir kokį lūpdažį.

Kaip manai, ar visuomet brangios makiažo priemonės bus kokybiškesnės už pigesnes?

Galiu pasakyti, jog statistiškai, iš brangesnių kosmetikos prekių galimybė atrasti blogą produktą yra, bet ji yra mažesnė, nei lyginant su pigesne komsetika. Juolab, kiek man yra žinoma, profesionalūs vizažistai dažniausia dirba su „Mac“, „Huda beauty“, „Dior“, „Charlotte Tilbury“ ir panašiais prekės ženklais, nes jiems patinka estetiškas buteliukų vaizdas, o ir prieš klientą jaučiasi tvirčiau.

Asmeniškai aš, kadangi visko mokiausi pati, ir makiažas nėra ta sritis, iš kurios uždirbu, nemačiau tikslo investuoti į brangias priemones. Savo arsenale turiu įvairių prekės ženklų – nuo „Golden Rose„ iki „Anastasia Beverly Hills“. Stengiuosi atrinkti priemones, kurios puikiai „dirba“ ir yra tinkamos man. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų