REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į opoziciją po rinkimų nustumti valstiečiai tikina, kad naujos kadencijos Seime jie turės „tvirtą stuburą“ ir gins tradicines vertybes nuo naujos koalicijos užmojų. Šioje vietoje valstiečiai pagalbos tikisi ir iš prezidentūros.

Į opoziciją po rinkimų nustumti valstiečiai tikina, kad naujos kadencijos Seime jie turės „tvirtą stuburą“ ir gins tradicines vertybes nuo naujos koalicijos užmojų. Šioje vietoje valstiečiai pagalbos tikisi ir iš prezidentūros.

REKLAMA

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitinka su visų į Seimą išrinktų partijų atstovais. Su šalies vadovu S. Daukanto aikštėje esančiuose rūmuose kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Nuo mūsų dabar labai daug kas priklausys apginti tas tradicines vertybes. Čia tikimės, be abejonių, kad mūsų pozicija sutaps su prezidento“, – po susitikimo su prezidentu teigė valstiečių lyderis R. Karbauskis.

Kaip grėsmę tradicinėms vertybėms, R. Karbauskis išskyrė prostitucijos ir narkotikų įteisinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad prezidentas vetuos, jei bus tokie bandymai“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis teigė, kad prezidentas pokalbio su valstiečių lyderiais metu tvirtino, kad jis pasisako už tradicines vertybes.

REKLAMA

„Niekada nebuvo veto [įstatymams] susijusiems su tradicinėmis vertybėmis“, – tvirtino R. Karbauskis.

Anot valstiečių lyderio, centro kairės partijoms pritrūko trijų mandatų iki koalicijos formavimo, tačiau LVŽS iškovoti 32 mandatai leidžia „turėti stuburą“ opozicijai. R. Karbauskis svarstė, kad valdančiajai konservatorių vedamai koalicijai gali būti sunku, jei jie į Vyriausybę deleguos nemažai Seimo narių.

„Tokiu atveju opozicija bus labai pajėgi blokuoti sprendimus, kurie Lietuvai nenaudingi arba palaikyti prezidento veto, jei jie būtų. Šioje situacijoje mūsų galimybės dirbti opozicijoje yra palankios, puikios“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Buvimas opozicijoje, pasak R. Karbauskio, yra geras laikas ruoštis kitiems rinkimams – 2023 m. savivaldybių ir tiesioginiams merų rinkimams.

Premjeras S. Skvernelis tikino, kad valstiečių rezultatai rinkimuose yra „labai geri“.

„Kokiomis sąlygomis mums teko dirbti, kokius sprendimus priiminėti ir kokį pasitikėjimą mes gavome. Nereikia mūsų guosti, mes suprantame politinį ciklą. Galime pasakyti labai aiškią žinią – bus pakankamai stipri, konstruktyvi opozicija“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas vylėsi, kad naujoji dauguma tęs valstiečių priimtus sprendimus dėl atskirties mažinimo, investicinės aplinkos gerinimo.

„Aišku, jeigu norima, galima viską griauti ir pradėti nuo nulio viską. Bet aš manau, kad tęstinumas tų gerų darbų gali būti. Kas netiks, valdantieji galės pademonstruoti tas idėjas, ko mes keturis metus pasigedom iš opozicijos“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras ironizavo, kad būtų Seimo nariu ir neužimti vadovaujančio posto yra „gyvenimo svajonė“. Pasak jo, kol kas sunku pasakyt kaip jam seksis dirbti opozicijoje, nes tokios praktikos dar neturėjo. Visgi S. Skvernelis pabrėžė, kad norėtų dirbti Teisės ir teisėtvarkos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetuose.

„Nors po ketverių metų Vyriausybėje galėčiau bet kuriame komitete darbuotis“, – įsitikinęs S. Skvernelis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, valstiečiai naujajame Seime iškovojo 32 mandatus.

Palyginti 2016 metų rinkimuose nugalėję valstiečiai tuomet gavo 54 mandatus ir formavo Vyriausybę.

Šių metų rinkimus laimėjo pastaruosius aštuonerius metus opozicijoje buvę konservatoriai, kurie Vyriausybę ketina formuoti su liberaliomis partijomis – Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų