REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso situacija Lietuvoje prastėja. Penktadienį per parą užfiksuoti 442 nauji Covid-19 atvejai. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame tinkle suskubo raminti visuomenę ir tikinti, kad valdžia yra pasiruošusi atvejų protrūkiams.

Koronaviruso situacija Lietuvoje prastėja. Penktadienį per parą užfiksuoti 442 nauji Covid-19 atvejai. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame tinkle suskubo raminti visuomenę ir tikinti, kad valdžia yra pasiruošusi atvejų protrūkiams.

REKLAMA

Ministras tikina, kad net jei ligoninėse pradėtų trūkti lovų – yra atsarginis planas.

„Visada esame pasirengę "įjungti" atsarginius planus, jei nutiktų taip, kad pagrindinėse penkiose šiuo metu COVID-19 pacientus gydančiose, gydymo įstaigose pradėtų trūkti vietų - lovų.

Šiuo metu iš viso šiose penkiose gydymo įstaigose yra 401 vieta, kur galima guldyti ir gydyti koronavirusu užsikrėtusius pacientus.

Jei prireiktų, minėtose gydymo įstaigose jau artimiausiu metu būtų galima skirti dar 262 vietas - lovas šiuo virusu užsikrėtusiems pacientams. Žinoma, tokiu atveju dalis kitų gydymo paslaugų turėtų būti ribojamos, t.y. teikiama mažiau, o kai kurios gali būti net stabdomos. Pavyzdžiui, planinės operacijos, kurios gali palaukti“, – tikina A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, būtinosios medicinos pagalbos tiekimas taip pat nenutrūks. Net jei nutiktų taip, kad neliktų vietos pacientams – ministras atskleidžia ir tai, kokios priemonės suplanuotos.

REKLAMA

„Taip pat noriu paaiškinti ir nuraminti, kad būtinoji pagalba bus ir toliau teikiama, kaip ir iki šiol. Taip buvo ir pavasarį, suvaldant pirmąją viruso plitimo bangą. Tad žmonės, pavyzdžiui, patyrę infarktą, insultą, lūžius, patekę į avariją, onkologiniai pacientai ir pan. gaus būtinąją pagalbą. Ir gydymo įstaigos tai turi užtikrinti. Prie būtinosios pagalbos priskiriamos ir gimdymo paslaugos, nes į pasaulį ateinantys kūdikiai negali laukti, kol baigsis koronaviruso plitimas.

Na, o jei nutiktų taip, kad nepakaktų ir minėtų papildomai įkurtų gydymo vietų vadinamosiose kovidinėse ligoninėse, esame numatę, kad iš regione esančių rezervinių 587 vietų, būtų galima skirti būtent šių pacientų gydymui.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, svarbu suprasti ir tai, kad į ligonines guldomi ne visi pacientai. Štai tie, kuriems diagnozuota lengva viruso forma, jie gali gydytis namuose, ambulatoriškai, konsultuotis su gydytojais nuotoliniu būdu“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo ministras.

A. Veryga taip pat tikina, kad esant kritinei situacijai tektų „atsisakyti dar didesnio skaičiaus planinių paslaugų ar net pasitelkti papildomą infrastruktūrą“.

„Taigi esame apgalvoję žingsnius į priekį ir nuolat juos deriname su organizuojančiomis ligoninėmis“, – įrašą baigia ministras.

Per parą – 442 atvejai

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) paskelbė naujausius duomenis apie koronaviruso padėtį Lietuvoje. Paaiškėjo, kad per pastarąją parą buvo nustatyti 442 atvejai. Tai reiškia, kad šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 9104 atvejų ribą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta ir nauja mirtis. Jų skaičius – 126. Nuo šio viruso jau pasveiko 3978 asmenys.

Šiuo metu izoliacijoje – 30923 asmenys, o nuo birželio 1 d. užfiksuota 370 įvežtinių atvejų.

Taip pat per parą mirė ir 6 asmenys dėl kitų priežasčių, tačiau sirgo koronavirusu.

Į raudonąją zoną patenka savivaldybės, kur sergamumas viršija 50, teigiamų testų – daugiau kaip 4 proc. arba sergamumas – daugiau kaip 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu penktadienio duomenimis sergamumo rodiklis Lietuvoje siekia 116,1 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Situacija darosi dramatiška ir Vilniuje bei Kauno rajone. Vilniuje sergamumas siekia 144,5 atvejus 100 tūkst. gyventojų, o Kauno rajone – 149,3 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų