REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukrečiantis nusikaltimas įvykdytas palydint 2019-sius ir sutinkant 2020-sius. Sulaukęs kvietimo palydėti senus metus, Svajūnas Jonynas užsuko pas pažįstamą vyrą, kuriam neseniai padėjo susirasti darbą.

Sukrečiantis nusikaltimas įvykdytas palydint 2019-sius ir sutinkant 2020-sius. Sulaukęs kvietimo palydėti senus metus, Svajūnas Jonynas užsuko pas pažįstamą vyrą, kuriam neseniai padėjo susirasti darbą.

REKLAMA

Tokį kvietimą S. Jonynas priėmė kaip padėkos ženklą. Vis dėlto, visas dėkingumas išgaravo pradėjus vartoti alkoholį. Išgerta tiek, kad S. Jonynas teigia praktiškai nieko neprisimenantis. Teisme jis pasidalijo atminties nuotrupomis.

S. Jonynas pasakojo, kad su P. K. ginčijosi dėl muzikos.

„Buvo taip, kad aš klausiausi vienokios muzikos, o P. K. sakė, gal lengvesnę uždėk, šventės. Bet ar dėl to galima užmušti žmogų?“, – pats savęs teisme klausė žudikas.

Nusikaltimo detalės

Bylos duomenimis, S. Jonynas tyčia nužudė kitą žmogų. Nuo 2019 m. gruodžio 31 d. 18 val. iki 2020-ųjų sausio 1 d. 2.20 val., S. Jonynas buvo apsvaigęs nuo alkoholio, svetimame bute, ir kilo konfliktas su kartu alkoholį vartojusiu P. K.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad S. Jonynas tyčia sudavė aukai 8 smūgis peiliu į krūtinę, galvą, kairę ir dešinę rankas, tuo padarydamas nukentėjusiajam daugybines durtines-pjautines krūtinės ląstos žaizdas. Buvo sužalota širdis, plaučiai.

REKLAMA

Vis dėlto, vien tuo egzekucija nesibaigė. Po dūrių peiliu S. Jonynas dar smogė mažiausiai 15 kartų rankomis, kojomis ir medine kėde į aukos galvą. Dėl padarytų sužalojimų prasidėjo vidinis ir išorinis kraujavimas, P. K. mirė įvykio vietoje.

Surinktų įrodymų teismui pakako pripažinti S. Jonyną kaltu dėl nužudymo. Nors pats žudikas prisipažino tik iš dalies, jis buvo nuteistas 9 metų įkalinimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Žudikas taip pat privalės aukos artimajam atlyginti 17 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Teigia nieko neprisimenantis

Kaip jau minėta, S. Jonynas teisme kaltu prisipažino tik iš dalies. Jis paaiškino, kad gruodžio 31 d. jam paskambino pažįstamas ir pasiūlė palydėti senus metus. Jis jam padėjo įsidarbinti, tai kaip ir buvo skolingas.

REKLAMA
REKLAMA

Galvojo, kad pasėdės, išgers ir išsiskirstys. Su P. K. jis susitiko pakeliui, nusipirko brendžio. Nuėjo pas jį ir ten pradėjo gerti. Vėliau alkoholio atsargos buvo papildytos. Kiek tiksliai buvo su vartota alkoholio, S. Jonynas pasakyti negalėjo, tik patvirtino, kad daug.

Žudikas teisme pasakojo, kad vienas iš sugėrovų išėjo namo ir jis liko su P. K. Kas vyko vėliau, prisimenama lyg per miglą. S. Jonynas prisiminė, kad pabudo, buvo tamsu kambaryje, o šalia gulėjo P. K.

„Atsikėliau, pažiūrėjau, kad betvarkė aplinkui, kėdės išmėtytos, kompiuteris sudaužytas. Išsigandau, nes nesupratau, kas čia įvyko. Panašu buvo, kad bute kilo muštynės. Tada atsikėliau ir išėjau. Kaip parėjau namo, nepamenu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie namų nusiėmiau striukę ir batus, nes buvo labai purvini, bijojau, kad mama išsigąs. Namuose nusiprausiau ir atsiguliau miegoti. Kitą dieną atvažiavo policija ir išsivežė“, – teisme pasakojo S. Jonynas.

Vėliau žudikas pasakojo, kad prabudęs palietė P. K. ranką ir ši esą dar buvo šilta. Todėl jis nekvietė pagalbos, nes pagalvojo, kad pažįstamas miega girtas. S. Jonynas prisiminė, kad su P. K. prieš pradedant gerti kalbėjo, jog ilgai neužsibus, nes kitą dieną buvo suplanavęs žvejoti.

Teisme žudikas pasakojo, kad jam dažnai skauda galvą, todėl jis nevartoja alkoholio iš viso. Prieš tą naujametinę naktį jis esą negėrė 9 mėnesius. Vis dėlto, tą lemtingą naktį S. Jonynas teigė išgėręs labai daug.

REKLAMA

S. Jonynas dar prisiminė, kad su P. K. ginčijosi dėl muzikos. Tiesa, pats perklausė, ar dėl skirtingų muzikos skonių galima nužudyti žmogų?

„Tikrai toks pokalbis buvo, bet ne ginčas. Gal pakeltais balsais kalbėjome. Kažkokio fizinio konflikto, smurto nepamenu. Abejoju, kad galėjau nužudyti P. K. Nebuvo nei motyvo, nei priežasčių žudyti.

Gailiuosi to, kas yra padaryta, bet nužudymo nepamenu. Kiekvieno išgėrusio žmogaus būsena keičiasi. Paskutiniu metu išgėręs eidavau miegoti. Yra buvę atvejų, kad išgėrus tapdavau agresyvus, bet dėl priežasčių“, – teisme atviravo S. Jonynas.

Vis dėlto, teismui pakako surinktų įrodymų, kad S. Jonyną būtų galima pripažinti kaltu dėl šio itin sunkaus nusikaltimo. Nuo visuomenės žudikas bus izoliuotas 9 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų