REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos lyderis Kauno „Žalgiris“ (4/0) ketvirtadienio vakarą stos į dar vieną mūšį turnyre, kai namuose priims Valensijos „Valencia“ (2/1) klubą.

Eurolygos lyderis Kauno „Žalgiris“ (4/0) ketvirtadienio vakarą stos į dar vieną mūšį turnyre, kai namuose priims Valensijos „Valencia“ (2/1) klubą.

REKLAMA

Rungtynės žada būti itin intriguojančios, nes svečiai iš Ispanijos demonstruoja solidų žaidimą, savo sudėtyje turi pakankamai krepšininkų, kurie gali pridaryti daug žalos kauniečiams.

Mačo pradžia – 20 val. Rungtynes tiesiogiai galėsite stebėti TV3 Sport kanalu arba go3.lt.

„Valencia“ tarpsezoniu buvo vieni aktyviausių rinkos dalyvių. Į komandą atvyko Eurolygos žvaigždė Derrickas Williamsas, iš Stambulo „Fenerbahče“ persikėlė gynybos specialistas Nikola Kaliničius, įsigytas ir puikus metikas bei atakų organizatorius Martinas Hermannsonas, o tritaškių lietų garantuos buvęs „Real“ narys ir Europos čempionas, slovėnas Klemenas Prepeličius.

Ispanijos klubas pirmajame Eurolygos ture įveikė Vilerbano ASVEL, paskui išvykoje iškovjo gražią pergalę 93:77 prieš Madrido „Real“. Vienintelį pralaimėjimą kol kas patyrė prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ rezultatu 66:71, bet ir tame mače nugalėtoją lėmė tik detalės rungtynių pabaigoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Vienas „Valencia“ susitikimas neįvyko, kadangi Sankt Peterburgo „Zenit“ dėl koronaviruso protrūkio klube negalėjo rungtyniauti. Šis mačas tarp klubų bus sužaistas artimiausioje ateityje.  

REKLAMA

Ispanijos čempionate klubas kiek stringa ir per 5 turus iškovojo dvi pergales bei patyrė tris nesėkmes.

Tad Tv3.lt kviečia iš arčiau susipažinti su artimiausiais „Žalgirio“ varžovais „Valencia“ klubo krepšininkais.

Subalansuota sudėtis

Ispanijos klubas jau praėjusiame sezone taikėsi į atkrintamąsias varžybas, bet Eurolyga buvo sustabdyta ir vėliau nutraukta, tad ekipa šanso iš tikrųjų būti kitame turnyro etape neturėjo. Šiemet komandos vadovai nestokojo ambicijų ir, kaip jau minėta, kaip reikiant padirbėjo žaidėjų rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriuos krepšinio ekspertus ar pačius sirgalius netgi nustebino, kad D. Williamsas palikęs Stambulą pasirinko žaidimą „Valencia“ gretose. Tačiau klubo vadovai dar anksčiau skelbė, kad biudžetas šiemet ne tai kad nemažės, bet dar šiek tiek išaugs.

Tad tai suteikė galimybę stiprintis ne tik tokiu individualiai stipriu žaidėju kaip D. Williamsas, bet užkamšyti spragas gynyboje, kadangi iš „Fenerbahče“ atvyko ir serbas N. Kaliničius. Puolėjas garsėja kaip apskritai vienas geriausių gynybos specialistų turnyre.

Komandoje jau devintą sezoną pradės ir aukštaūgis Bojanas Dubljevičius, kurį drąsiai galima vadinti ekipos lyderiu. Šiemet per trejas sužaistas rungtynes jo statistika siekia 14,3 tšk. Kauniečių aukštiems žmonėms reikės atidžiai prižiūrėti juodkalnietį, kadangi jis meta ir iš toli. Per tris rungtynes jau išmetė 12 tritaškių ir pataikė 6. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujokas K. Prepeličius kol kas nerodo geros sportinės formos (6,3 tšk. per mačą), bet jis vienas tų itin aštrių žaidėjų, kurie ypač, jei pagauna žaidimo ritmą, yra sunkiai sustabdomas. Tokiu žaidėju galima pavadinti ir islandą M. Hermannsoną.

Apskritai stebint klubo gynėjų liniją ekipos treneris Jaume Ponsarnau turi labai gerą pasirinkimą. Klausimas, žinoma, kiek pavyks tą išnaudoti. Prie naujokų galima pridėti ir senbuvį Guilleme'ą Vivesą ar ilgametį klubo žaidėją Samas Van Rossomas, kuris pakankamai gero lygio įžaidėjas ir geba valdyti komandą.

Ilgomis rankomis, gera gynyba ir fiziškumu pasižymi ir prancūzas aukštaūgis Louisas Labeyrie. Apskritai žiūrint į „Valencia“ sudėtį tų silpnų vietų yra gana mažai. Solidi gynėjų linija, sudėtyje yra ir snaiperių, ir individualiai stiprių žaidėjų. N. Kaliničius sugeba dengti turbūt pirmų keturių pozicijų žaidėjus. Yra ir skirtingo stiliaus aukštaūgiai. Jei B. Dubljevičius išplečia puolimą, tai L. Labeyrie gali cementuoti gynybą.

REKLAMA

Pakankamai solidus atrodo ir suolelis. Ispanai Fernando San Emeterio, Joanas Sastre yra gero lygio, patyrę žaidėjai. Net 11 žaidėjų aikštėje praleidžia bent 16 minučių ar, žinoma, daugiau.

Nors stebint komandos žaidimą per pirmuosius turus dar gana akivaizdu, kad susižaidimo trūksta, bet pakankamai aukšto lygio žaidėjai gali bet kada iššauti, ypač jei suteiksi jiems šansų.

Pergalę nulemsiantys faktoriai

„Žalgirio“ laukia labai pavojingas varžovas. Visa esmė turbūt ir yra ta, kad „Valencia“ turi pakankamai įvairiapusę sudėtį. Savo žaidimą jie grindžia solidžia gynyba. Statistikos kategorijose klubas praktiškai niekur neišsiskiria, žinoma, reikia atkreipti dėmesį, kad ispanai yra sužaidė trejas rungtynes, kai „Žalgiris“ jau ketverias.

REKLAMA

Kauniečiams labai svarbu kaip Joffrey Lauvergne'ui ar kitam aukštaūgiui seksis kovoti su B. Dubljevičiumi. Kadangi šis, kaip minėta, yra ir geras metikas iš distancijos. Iš čia kyla pavojus, kad per daug susitelkus ties juo atsiras daugiau skylių gynyboje ispanų ekipos gynėjams ir ypač vikriems ir aštriems žaidėjams kaip K. Prepeličius ar M. Hermanssonas.

„Žalgiris“ turi tam tikrą skylę trečioje pozicijoje, kadangi Steve'as Vasturia ar Artūras Milaknis nėra visiški šios pozicijos žaidėjai, o varžovams turint D. Williamsą, kuris yra stiprus fiziškai, gerai veidu į krepšį  žaidžiantis žaidėjas, čia kauniečiams iškyla gana didelė bėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Schilleriui teks sugalvoti planą, kaip kiek įmanoma sumažinti amerikiečio keliamą grėsmę. Kadangi šis tikrai gali žaisti per kelias pozicijas ir dažnai yra itin neparankus varžovas.

Žalgiriečiai kol kas Eurolygoje yra geriausiai tritaškius metanti komanda (41,67 proc.) tad tai vienas dar svarbus koziris, kuris gali padėti laimėti. 

Vis dėlto norint įveikti varžovus reikės rungtyniauti ir agresyviau. Pagal išprovokuotas pražangas Eurolygoje kol kas kauniečiai tik dvylikti. Žinant, kad „Valencia“ taiko gana agresyvią gynybą, šioje situacijoje „Žalgirio“ krepšininkams privalu kiek įmanoma atsakyti tuo pačiu, ypač jei aikštėje yra kiek silpniau besiginantys F. San Emeterio ar tas pats K. Prepeličius.

REKLAMA

Svarbu bus ir greitasis kauniečių puolimas, kurį M. Schilleris bando vis labiau įdiegti komandoje. Iš greitose atakose susirinktų taškų gali susidaryti ir lemiamas skirtumas rungtynėse.

Akivaizdu, kad rungtyniaujant prieš tokį stiprų varžovą „Žalgiriui“ bus svarbus suolelio indėlis.

Nors S. Vasturia pradeda mačus starto penkete, bet jo taiklūs metimai progai esant gali labai pagelbėti. Lygiai taip pat ir su Nigeliu Hayesu, kurio užtikrintumas rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ patraukė komandą į priekį.

Svarbu bus, kaip Martinui Gebenui ar Augustine'ui Rubitui seksis pavaduoti Joffrey Lauvergne'ą, kadangi „Valencia“ turi pakankamai jėgos po krepšiu. Kaip jau minėta, B. Dubljevičius yra pavojingas ir ties tritaškiu, tad lėtesni kauniečių aukštaūgiai čia gali susidurti su rimtomis bėdomis.

REKLAMA

Norint iškovoti penktąją pergalę  „Žalgiriui“ teks sužaisti dar vienas puikias rungtynes. Varžovai turi pakankamai ginklų savo arsenale, atrodo po truputį įgaunantys gerą formą. Gana neblogas suolas, kur yra ir patirties, ir jaunimo. Aiškūs ir lyderiai. Lemiamu momentu ne tik D. Williamsas gali turėti kamuolį savo rankose.

Tad žalgiriečių trenerių štabui teks sunki užduotis paruošti gerą žaidimą planą prieš tikrai pajėgų varžovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų