REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vilniui reikia daugiau vaikų darželių: savivaldybė dairosi patalpų nuomai
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Pašilaičiai, Pilaitė ir Verkiai – šiose Vilniaus seniūnijose šiuo metu labiausiai reikia ikimokyklinio ugdymo vietų. Siekdama padėti vaikams ir jų tėvams, Vilniaus miesto savivaldybė šiuose rajonuose intensyviai ieško galimybių išsinuomoti patalpas mažiausiai penkeriems metams. 

6

Pašilaičiai, Pilaitė ir Verkiai – šiose Vilniaus seniūnijose šiuo metu labiausiai reikia ikimokyklinio ugdymo vietų. Siekdama padėti vaikams ir jų tėvams, Vilniaus miesto savivaldybė šiuose rajonuose intensyviai ieško galimybių išsinuomoti patalpas mažiausiai penkeriems metams. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime išsinuomoti patalpas ikimokyklinio ugdymo įstaigoms tuose miesto rajonuose, kuriuose dar trūksta vaikų darželių. Minimos seniūnijos ir yra labiausiai ikimokyklinio ugdymo vietų stygių jaučiantys rajonai“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė. 

REKLAMA

2018-2020 m. Vilniaus miesto savivaldybė sukūrė apie 1200 ikimokyklinio ugdymo vietų, o vien šiais metais – apie 400. Itin sparti ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo plėtra numatyta 2021-2022 metais, kai ketinama sukurti apie 1500 naujų vietų. 

„Patalpų nuoma yra išties labai efektyvus būdas steigti naujas ikimokyklinio ugdymo vietas, o ir patalpų savininkams patinka toks pajamas garantuojantis ilgalaikės nuomos būdas. Pavyzdžiui, šiemet tokiu būdu buvo sukurta naujų grupių darželinukams Pilaitėje ir Pašilaičiuose, kiek anksčiau – Perkūnkiemyje, Žirmūnuose ir kitur“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja švietimo klausimais Alina Kovalevskaja.. 

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vilniuje iš viso yra 125 lopšeliai-darželiai ir 12 darželių-mokyklų, 30-yje mokyklų veikia priešmokyklinio ugdymo grupės. Mokinių registro duomenimis, ugdymo įstaigas lanko kone 28 tūkstančiai ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų. Privačių darželių sostinėje yra 139, juos lanko 6 200 vaikų, kurių tėvai kas mėnesį gauna savivaldybės skiriamą 100 eurų kompensaciją. 

Reikalavimai nuomojamiems pastatams arba patalpoms 

Vilniaus miesto savivaldybės administracija Pašilaičių, Pilaitės ir Verkių seniūnijose planuoja 5 metams įsigyti nuo 200 kv. m iki 1500 kv. m negyvenamųjų patalpų nuomos teisę su galimybe pratęsti nuomos terminą ir keisti patalpų išplanavimą, kad jos atitiktų reikalavimus vykdyti ikimokyklinio ugdymo funkcijas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp reikalavimų patalpoms ar pastatams yra šie: 

· paskirtis turi būti mokslo arba administracinė; 

· statybos baigtumas turi būti 100 proc., įrengta pilna apdaila;

· patalpos turi atitikti arba gali būti pritaikomos pagal Lietuvos higienos normą HN 75:2016 „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programų vykdymo bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“. 

· patalpos negali patekti į gamybinių ir komunalinių objektų sanitarinės apsaugos ir taršos poveikio zoną; 

· patalpos turi būti patogioje vietoje, lengvai pasiekiamoje tiek viešuoju, tiek nuosavu transportu. Atstumas nuo viešojo transporto stotelės turėtų būti ne daugiau nei vienas kilometras; 

REKLAMA

· patalpų šildymas – centrinis, taip pat turi būti elektra, karštas ir šaltas vanduo, gali būti dujos. 

Patalpos arba pastatai taip pat turi būti nuomojami su žemės sklypu, kuriame yra arba gali būti įrengtos žaidimų aikštelės. 

Su visomis nuomos teisių įsigijimo sąlygomis galima susipažinti Vilniaus miesto savivaldybės interneto svetainės www.vilnius.lt skiltyje „Finansai ir turtas“. 

Pasiūlymai nuomoti patalpas Pašilaičių, Pilaitės ir Verkių seniūnijose priimami iki 2020 m. lapkričio 19 d. 

Informaciją apie nuomos teisių įsigijimą teikia Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Ikimokyklinio ugdymo skyrius tel. (8 5) 211 2374, el. paštu [email protected]

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų