REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

COVID-19 židiniai jau apėmę beveik visą Lietuvą, o ypač nerimą situacija ugdymo ir gydymo įstaigose, konstatavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologė Daiva Razmuvienė.  

COVID-19 židiniai jau apėmę beveik visą Lietuvą, o ypač nerimą situacija ugdymo ir gydymo įstaigose, konstatavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologė Daiva Razmuvienė.  

REKLAMA

Kaip pranešė ji, bendras židinių skaičius jau perkopė pusantro šimto.

„Židiniai fiksuojami beveik visoje Lietuvoje. Aišku, skiriasi jų skaitlingumas. Šiandien aktyvių židinių, kurie registruoti per pastarąsias 14 dienų, yra 125 ir „prigesę“, kurie dar turi būti sekami 28 dienas, tai jų dar yra 43.

Bet susirgusiųjų skaičius tuose židiniuose yra nuo dviejų iki 170. Tai tie skaičiai tikrai yra nemaži. Jei dar sudėtume kontaktą turėjusių asmenų skaičius, tai turėtume po 600–900 aukštos rizikos asmenų. Tai tie skaičiai yra įspūdingi“, – kalbėjo ji.

Virusas plinta šeimose, mokyklose

D. Razmuvienė pranešė, kad vėl registruojami šeiminiai protrūkiai, iš jų asmenys užkrečia šeimos narius, ir susirgimo atvejai išplinta į ugdymo įstaigas, darbovietes.

REKLAMA
REKLAMA

„Bent vakar dienos skaičiai kelia nerimą dėl ugdymo įstaigų. Iš 205 vakar registruotų atvejų 1 ketvirtoji registruota ugdymo įstaigose. Tai 53 asmenys – arba dirbantys, arba moksleiviai – yra registruoti per vakar  vien tik ugdymo įstaigose“, – sakė ji.

REKLAMA

Iš viso per rugsėjį beveik 250 mokyklų yra registruoti susirgusieji, didžioji dalis – moksleivių. Toliau stebimas vidinis plitimas.

Šiandien yra fiksuoti 45 ugdymo įstaigos, kur virusas plinta mokyklų viduje.

Protrūkiai gydymo įstaigose

Neramūs signalai ir iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų. LSMU Kauno ligoninėje Chirurginiame skyriuje registruota jau 17 atvejų.

„Palangos reabilitacinėje ligoninėje – jau 29 atvejai ir jie yra net išplitę  į kitus regionus. Nauji židiniai ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamente Švėkšnoje 4 atvejai ir Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje Skuodo filiale – 4 susiję atvejai“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tęsiasi protrūkis Marijampolės specialiuose globos namuose, čia jau yra 25 infekcijos atvejai. Anot D. Razmuvienės, dar šiandien gauti nauji atvejai, dar tikslinama, kiek konkrečiai jų yra.

Blinstrubiškių socialinės globos namuose, kur jau mėnuo praėjęs nuo židinio registravimo, vėl patvirtintas naujas atvejis:

„Šiandien čia yra patvirtinti 148 infekcijos atvejai, iš jų – 46 darbuotojai, 92 – gyventojai, 10 – antrinių atvejų. Taigi, kaip matome, susirgusių asmenų registravimas tęsiasi beveik mėnesį.“

Trys naujos mirtys

Epidemiologė kartu pranešė apie dar trijų asmenų nuo COVID-19 mirtis. Visi nauji mirties atvejai registruoti Kauno apskrityje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas mirusysis priklausė 60–70 metų amžiaus grupei, mirties atvejis registruotas Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

Antras asmuo priklauso 70–80 metų amžiaus grupei, sirgo lėtinėmis ligomis, jis buvo gydomas Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje. 

Trečias mirties atvejis – irgi vyresnio amžiaus asmuo, 70–80 metų grupėje, turėjo lėtinių ligų, užsikrėtė nuo artimoje aplinkoje sirgusių asmenų“, – pranešė epidemiologė.

Šie atvejai į statistiką pateks rytoj, iš viso bendras mirčių skaičius siekia 116, dar 35 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 205 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai.

REKLAMA

Šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 7726 ribą. Nuo šio viruso jau pasveiko 3110 asmenys, tebeserga 4468.

Šiuo metu izoliacijoje – 32220 asmenys, o nuo birželio 1 d. užfiksuoti 352 įvežtiniai atvejai.

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 229 žmonės, 20 iš jų – reanimacijoje, su deguonies kaukėmis gydomi 87 pacientai, dar devyniems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Daugiausiai naujų susirgimų Vilniuje

Iš vakar nustatytų atvejų 70 registruota Vilniaus, 44 Šiaulių, 27 Kauno, 22 Klaipėdos, 21 Telšių, po 7 – Marijampolės ir Panevėžio, 6 Tauragės bei 1 Alytaus apskrityse. 

Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, pagal šiuo metu turimus duomenis, praėjusią parą užsikrėtė 146 asmenys. 101 atvejis šiuo metu siejamas su protrūkiais.

REKLAMA

Be to, registruoti 3 įvežtiniai atvejai: 2 iš Didžiosios Britanijos ir 1 iš Ukrainos. Tuo metu, 56 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Vaizdai, kaip atliekamas Covid-19 tyrimas – video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų