REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pirmadienio reikės izoliuotis atvykus iš Italijos, Bulgarijos, Lichtenšteino – šios šalys papildė koronaviruso paveiktų šalių sąrašą.

Nuo pirmadienio reikės izoliuotis atvykus iš Italijos, Bulgarijos, Lichtenšteino – šios šalys papildė koronaviruso paveiktų šalių sąrašą.

REKLAMA

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), per paskutines 14 dienų sergamumo koronavirusu rodiklis šiose šalyse yra daugiau nei 10 proc. didesnis negu Lietuvos.

Lietuvos sergamumo rodiklis, penktadienio duomenimis, per paskutines 14 dienų siekia 70,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Penktadienį atnaujintame paveiktų šalių sąraše nebeliko Irano, Ekvadoro, Meksikos ir Dominikos. 

Ministerija primena, kad trečiosioms šalims taikomi papildomi kriterijai, atsižvelgiama į tokius parametrus kaip testavimo apimčių rodiklis, teigiamų testų rezultatų procentas, informacijos prieinamumas, hospitalizacijos rodiklis ir įvežtinių atvejų iš konkrečios šalies į Lietuvą skaičius.

Nuo pirmadienio numatytos izoliavimosi išimtys aukšto meistriškumo sportininkams, sporto specialistams, sporto instruktoriams, sporto medicinos personalo darbuotojams, dalyvaujantiems tarptautiniuose turnyruose, taip pat jūrininkams, atvykstantiems į Lietuvą iš reiso ar pamainos jūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nereikės izoliuotis spalio 30–lapkričio 2 dienomis Lenkijos piliečiams bei teisėtai Lenkijoje gyvenantiems žmonėms, atvykstantiems į Lietuvą ir Lietuvos piliečiams, taip pat teisėtai Lietuvoje gyvenantiems žmonėms, vykstantiems į Lenkiją lankyti artimųjų kapų. Taip pat atvykstantiems iš Lenkijos nereikia izoliuotis tais atvejais, kai keliaujama darbo, studijų, su žemės ūkio veikla ar sveikatos priežiūra susijusiais reikalais.

REKLAMA

Izoliacijos reikalavimas netaikomas ir atvykstant iš Baltijos šalių – Latvijos bei Estijos.

Iš paveiktų ir trečiųjų šalių atvykstantiems užsieniečiams nebereikia turėti ne seniau nei 72 val. laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą atlikto koronaviruso testo ir gauto neigiamo atsakymo. Norint dėl nustatytų priežasčių palikti izoliavimo vietą ar sutrumpinti izoliacijos terminą – testas būtinas. Izoliacija trunka keturiolika dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų