REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tunise sekmadienį pasibaigusiame ITF serijos vyrų teniso turnyre įspūdingą finalą laimėjo 29-erių lietuvis Laurynas Grigelis (ATP-473).

Tunise sekmadienį pasibaigusiame ITF serijos vyrų teniso turnyre įspūdingą finalą laimėjo 29-erių lietuvis Laurynas Grigelis (ATP-473).

REKLAMA

Neabejotinai dramatiškiausiame sezono mače L.Grigelis po 3 valandų 27 minučių kovos 5:7, 7:5, 7:6 (10:8) įveikė lenką Danielį Michalskį (ATP-442). Šie tenisininkai vienas prieš kitą žaidė pirmą kartą.

L.Grigelis puikiai pradėjo finalą, atitrūko net 5:2, tačiau tada jis pralaimėjo tris iš eilės savo padavimų serijas, o 5:0 spurtavęs lenkas laimėjo setą. Antrajame sete jau D.Michalski startavo kur kas geriau (4:1, 5:2). Lenkas, pirmaudamas 40:0, buvo per tašką nuo pergalės, bet L.Grigelis stebuklingai gelbėjosi, laimėjo varžovo padavimų seriją, vėliau išlygino rezultatą, realizavo dar vieną „break pointą“ ir neįtikėtinai laimėjo setą.

Teniso trileris tęsėsi ir trečiajame sete. Lenkas vėl startavo geriau (4:2, 5:3), bet devintajame geime pralaimėjo savo padavimų seriją ir išbarstė pranašumą, o L.Grigelis išplėšė pratęsimą. Jame ir vėl tęsėsi nenuspėjama kova. L.Grigelis iššvaistė progą savo padavimu užbaigti mačą, vėliau tokios pačios galimybės nerealizavo ir D.Michalskis. Tada lietuvis atitrūko 9:8, savo padavimų metu galiausiai nebeklydo ir laimėjo teniso trilerį.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkas finale susikūrė 21 (!) „break pointą“, iš kurių realizavo 5 (lietuvis – 5 iš 10). L.Grigelis atliko 18 neatremiamų padavimų, o varžovas – 4.

REKLAMA

L.Grigelis vienetų varžybose iškovojo 15-ą pergalę iš eilės ir laimėjo 3-ią titulą per 3 savaites. Jam atiteko 10 ATP vienetų reitingo taškų. Iš viso lietuvis jau yra laimėjęs 27 profesionalų vienetų turnyrus. 26 iš jų – ITF ir 1 – ATP „Challenger“ serijos.

Priminsime, kad dvejetų varžybose L.Grigelis su Luku Mugevičiumi pasiekė finalą, kuriame 4:6, 4:6 neatsilaikė prieš estą Vladimirą Ivanovą ir rusą Alibeką Kačmazovą. Lietuviai pelnė po 6 ATP dvejetų reitingo taškus. L.Grigelis per karjerą yra laimėjęs 32 profesionalų dvejetų turnyrus (12 ATP „Challenger“ ir 20 ITF serijos), o L.Mugevičiaus kraityje yra 16 dvejetų titulų (visi ITF turnyruose).

ITF serijos vyrų teniso turnyro Tunise prizų fondą sudarė 15 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų