REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graži ir iš pažiūros sveika mergaitė Maisie Gooderham savo galvoje turėjo „tiksinčią bombą“ – nebuvo jokių ženklų rodančių, kad ji gali mirti po to, kai ji pasiskundė mamai galvos skausmu.

Graži ir iš pažiūros sveika mergaitė Maisie Gooderham savo galvoje turėjo „tiksinčią bombą“ – nebuvo jokių ženklų rodančių, kad ji gali mirti po to, kai ji pasiskundė mamai galvos skausmu.

REKLAMA

Paskutiniai mažos mergaitės žodžiai buvo „Mamyte, aš prastai jaučiuosi“ ir mamos glėbyje prarado sąmonę, o vos po kelių dienų mergaitės gyvybė užgeso. Šokiruoti Maisie (10 m.) tėvai sako, kad nebuvo jokių ženklų įspėjančių apie jų gražios ir sveikos dukrelės mirtį.

Mergaitės mama Sally priduria, kad jie neįsivaizdavo, kad jų dukros galvoje buvo „tiksinti bomba“. Dešimtmetė mergaitė, kuri mėgo šokti, patyrė kraujo išsiliejimą į smegenis, kurio jos tėvai negalėjo numatyti.

Mergaitės šeima vis dar negali atsigauti po patirto šoko, kai smegenų pažeidimas vos per dvi savaites pasiglemžė Macie.

REKLAMA
REKLAMA

„Neturėjome įspėjamųjų ženklų“, – sakė jos mama Sally ir atskleidė, kad jos dukrą pasiglemžė smegenų aneurizmos sukeltas kraujavimas, kai buvo pažeista viena iš galvoje esančių kraujagyslių, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

„Tai galėjo nutikti bet kuriuo metu, mes dėkojame Dievui už tai, kad tuomet dukrelė bent jau buvo su mumis“, – pridūrė mama. Šeimos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis tada, kai vieną karštą vasaros dieną Maisie pasiskundė galvos skausmu. Po kelių minučių ji atsisuko į mamą ir pasakė: „Mamyte, aš prastai jaučiuosi“ ir nualpo jos glėbyje.

Greitosios pagalbos medikai atskubėjo į šeimos namus ir išgabeno mergaitę į ligoninę. Ligoninėje netrukus buvo nustatyta, kad mergaitei prasidėjo gausus kraujavimas smegenyse ir sukėlė jai dirbtinę komą. „Tai atrodo nelogiška, nes nebuvo jokių ženklų“, – sako Sally, kuri šiais metais taip pat prarado ir savo tėtį.

REKLAMA
REKLAMA

Sally ir Ian (51 m.) buvo pasiūlytas kambarys ligoninėje, kuris yra skirtas tėvams, kai vaiko būklė yra labai sunki. Nors gydytojai bandė palaikyti Maisie gyvybę, tačiau netrukus tėvams prašė, kad vilties išgelbėti nebėra – smegenyse padaryta žala yra per didelė.

Buvo nuspręsta atjungti gyvybę palaikančią įrangą, tačiau prieš tai tėvams dar vieną naktį leido praleisti su dukra.

„Po to, kai nusprendėme atjungti aparatus, mums leido su ja pasilikti dar vieną naktį. Man leido net gulėti lovoje šalia jos. Paskutinę Maisie gyvenimo dieną padarėme tai, kas mums ją primintų – padarėme jos delnų ir pėdų antspaudus, nusikirpome jos plaukų sruogą ir padarėme pirštų antspaudus. Po to atėjo pastorius ir palaimino ją“, – pasakoja mergaitės mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 21 dieną mergaitės gyvybę palaikanti įranga buvo išjungta. Maisie savarankiškai galėjo kvėpuoti dar 1 valandą ir 20 minučių, o tada jos gyvybė užgeso.

Šeima nusprendė paaukoti savo dukros organus. Gatvėse išsirikiavo šimtai žmonių, kurie mažajai išdykėlei norėjo ištarti paskutinį „sudie“.

„Važiuoti tuo keliu buvo labai emociškai sunku, nes gatvėse rikiavosi šimtai žmonių. Jos laidotuvėse būtų susirinkę šimtai žmonių. Tai yra taip liūdna, nes ji buvo labai mylima. Karantinas buvo sunkus, tačiau jo dėka su savo dukra namuose praleidau kelis mėnesius, prieš jai mirštant. Dabar galiu pasakyti, kad tas laikas yra neįkainojamas“, – sako mergaitės mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų