REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje veikiantys bankai darbuotojams moka algas, kurių vidurkis viršijo 2 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. O vienas jų išmokėjo ir kiek daugiau nei 3 tūkst. eurų vidurkį siekiančius atlyginimus. Daugelyje šalies bankų šiemet dirbo mažiau darbuotojų, tačiau yra ir išimčių.

Lietuvoje veikiantys bankai darbuotojams moka algas, kurių vidurkis viršijo 2 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. O vienas jų išmokėjo ir kiek daugiau nei 3 tūkst. eurų vidurkį siekiančius atlyginimus. Daugelyje šalies bankų šiemet dirbo mažiau darbuotojų, tačiau yra ir išimčių.

REKLAMA

Bene didžiausiomis išmokėtomis algomis pasižymi bankas „Luminor“, susikūręs tada, kai 2017 m. rudenį susijungė DNB ir Nordea bankai.

Naujausi „Sodros“ duomenys rodo, kad šių metų spalį „Luminor“ banko darbuotojams vidutiniškai buvo išmokėtas 2798 eurus siekiantis atlyginimas neatskaičius mokesčių (pernai spalį – 2602 eurai). Į rankas tai būtų maždaug 1693 eurai.

Nors per metus šiame banke atlyginimų vidurkis išaugo, darbuotojų sumažėjo daugiau kaip pusšimčiu. Šių metų spalį banke dirbo 955 darbuotojai, o pernai – 1013.

REKLAMA
REKLAMA

„Luminor“ strateginė verslo partnerė Diana Dimskytė teigė, kad šiemet bankas, reaguodamas į pandemijos sukeltą neapibrėžtumą rinkoje, metinio atlygio peržiūros proceso atsisakė, tačiau ir toliau mokėjo kintamąją atlygio dalį už praėjusių metų rezultatus. Todėl banko atlyginimų biudžetas kilo 4 proc“, – aiškino banko atstovė.

REKLAMA

Anot jos, „Sodra“ pateikdama skaičius įtraukia visas su darbo santykiais darbdavio mokamas sumas, tokias kaip bazinis atlygis, atostogų kompensacija, viršvalandžių apmokėjimas, išeitinių išmokų išmokėjimas ir panašiai.

„Dėl to, skaičiai kiekvieną laikotarpį ir yra skirtingi, pavyzdžiui, balandį matomas ženklus atlyginimų augimas, nes daugumai verslų sustabdžius metinio atlygio peržiūrėjimą ir atsisakant mokėti savo darbuotojams kintamos atlygio dalies, „Luminor“ bankas savo darbuotojams išmokėjo kintamą atlygio dalį už 2019 metų pasiektus rezultatus“, – komentavo D. Dimskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Aptarnauja klientus užsienyje

Tuo metu daugiausiai darbuotojų, net 3899 (pernai – 3636), turintis „Danske Bank“ šių metų spalį išmokėjo savo darbuotojams vidutiniškai 2703 eurų atlyginimus (pernai – 2415 eurų). Į rankas tai būtų apie 1635 eurai.

Tiesa, „Danske Bank“ skelbia Baltijos šalyse, taigi ir Lietuvoje, bankinių paslaugų neteikiantis. Čia veikia jo kompetencijų centrai – lietuviai ir darbuotojai iš kitų šalių Vilniuje nuotoliniu būdu aptarnauja banko klientus kitose 12 valstybių.

Šio banko vyriausioji atlygio ir naudų konsultantė Gabrielė Kugrėnė teigė, kad „Danske Bank“ grupės pasitikėjimas Lietuvos komandų rezultatais ir galimybėmis lemia plėtrą, ypač tose srityse, kuriose reikia aukštų kompetencijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad šios rolės yra ir brangiau apmokamos. Taip pat, mes kasmet atidžiai analizuojame, kiek paaugo atlygio rinka, kokie yra kandidatų, darbuotojų atlygiai ir jų lūkesčiai – atitinkamai koreguojame atlygio rėžius bei peržiūrime savo darbuotojų atlygius“, – teigė banko atstovė.

Baigėsi terminuotos sutartys

Toliau pagal išmokėtų atlyginimų dydį, rikiuojasi SEB bankas. Čia darbuotojams spalio mėnesį buvo mokamas vidutinis 2511 eurų atlyginimas (praėjusį spalį – 2385 eurai). Į rankas tai būtų apie 1527 eurai.

„Sodros“ duomenimis, SEB banke dirba 1387 darbuotojas, prieš metus buvo per 100 darbuotojų daugiau – 1495.

REKLAMA

SEB banko personalo departamento direktoriaus Ugniaus Viparto teigimu, šiais metais bankas baigė naujos IT platformos įdiegimą – tai buvo specialus itin sudėtingas ir kompleksiškas kelerius metus trukęs projektas, kuriam įgyvendinti bankas buvo pasamdęs papildomų darbuotojų pagal terminuotas darbo sutartis.

„Šių metų vasarį įdiegus naują IT platformą, palaipsniui baigėsi ir pagal terminuotas sutartis prie šio projekto dirbusių darbuotojų darbo sutartys. Tai ir lėmė statistinį iki 100 darbuotojų skaičiaus sumažėjimą šiemet. Toks darbuotojų skaičiaus sumažėjimas dėl IT platformos įdiegimo pabaigos buvo planuotas ir skelbtas 2019 m. finansinėje ataskaitoje.

REKLAMA

Kalbant apie darbo užmokestį, SEB banke kasmet įgyvendiname atlyginimų peržiūrėjimo procesą, kuriuo siekiame, kad darbuotojų gaunamas atlygis atitiktų rinkos sąlygas. Kaip ir ankstesniais metais, šiemet darbo užmokesčio fondą didinome atsižvelgdami į rinkos tendencijas“, – aiškino banko atstovas.

Kitas bankas „Citadele“ vidutiniškai savo darbuotojams spalį mokėjo 2496 eurus, (praėjusį spalį – 2542 eurus) neatskaičius mokesčių. Į rankas tai būtų 1518 eurų. Bankas darbuotojų skaičių nuo praėjusių metų spalio irgi kiek sumažino. Dabar jame dirba 207 žmonės, o pernai spalį – 225.

Darbuotojų daugėjo dėl ilgalaikių tikslų

„Swedbank“ savo darbuotojams spalį vidutiniškai išmokėjo 2430 eurų atlyginimus neatskaičius mokesčių arba apie 1481 eurą į rankas. Palyginti su praėjusių metų spaliu, priskaičiuotų atlyginimų vidurkis banke yra 185 eurais didesnis – pernai spalį išmokėti atlyginimai vidutiniškai siekė 2245 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per metus „Swedbank“ darbuotojų skaičius išaugo 51 darbuotoju. 2019 m. spalį čia dirbo 1872 žmonės, šių metų – 1923.

„Swedbank“ personalo tarnybos vadovė Agnė Jonaitytė-Karalienė teigė, kad banko darbuotojų skaičius augo įgyvendinant ilgalaikius banko tikslus ir siekiant stiprinti kai kurias veiklos sritis.

„Kaip ir kasmet, šiemet banke buvo atlikta darbo užmokesčio peržiūra, todėl darbo užmokesčio vidurkis padidėjo“, – sakė banko atstovė.

Prieš beveik tris dešimtmečius įkurtas „Medicinos bankas“ darbuotojams spalį išmokėjo vidutinį 2062 eurų priskaičiuotą darbo užmokestį (prieš metus jis siekė 2059 eurų), į rankas tai būtų 1272 eurai.

REKLAMA

Šį spalį banke dirbo 302 darbuotojai. Nuo praėjusių metų spalio darbuotojų skaičius sumažėjo – prieš metus čia dirbo 325 žmonės.

„Šiaulių bankas“ darbuotojams spalį vidutiniškai išmokėjo beveik 1954 eurus siekiantį priskaičiuotą atlyginimą (pernai  – 1859 eurus), į rankas tai būtų 1211 eurų.

„Šiaulių banke“ darbuotojų skaičius prieš metus buvo 503, tačiau remiantis „Sodros“ duomenimis matomas jų išaugimas – šių metų rugsėjį čia dirbo jau 704 žmonės.

Visgi „Šiaulių banko“ atstovė spaudai paaiškino, kad darbuotojų skaičius iš tiesų nepasikeitė:

„Anksčiau buvo taip, kad „Šiaulių banko“ darbuotojai buvo registruojami per kelis regionus, tai optimizuojant sistemas ir darant viską tvarkingiau „Sodrai“ dabar visų darbuotojų duomenys pateikiami po vienu kodu.

REKLAMA

Būtent dėl to atrodo, kad darbuotojų skaičius yra išaugęs, o atlyginimų vidurkis pamažėjęs, tačiau taip yra, nes regionų darbuotojų atlyginimai natūraliai yra kiek mažesni.“

Primename, kad minimali alga Lietuvoje yra 607 eurai. Vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje šiuo metu yra beveik 1455 eurai neatskaičius mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų