REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt bent kartą gyvenime po nuviliančiai trumpo lytinio akto esate pagalvoję – kiek gi turėtų trukti seksas?

Turbūt bent kartą gyvenime po nuviliančiai trumpo lytinio akto esate pagalvoję – kiek gi turėtų trukti seksas?

REKLAMA

Tačiau ir vidutinį ejakuliacijos laiką išmatuoti nėra taip paprasta, rašoma businessinsider.com. Sakysite, kodėl gi tiesiog nepaklausus žmonių, kiek laiko jiems tam prireikia?

Deja, šiuo klausimu yra dvi bėdos. Pirma ta, kad žmonės paprastai savo sekso laiką mėgsta pailginti, nes socialiai sveikintina sakyti, kad tveriate labai ilgai.

Kita bėda ta, kad dažnai žmonės to nežino patys. Seksas nėra ta veikla, kurios metu žmonės dažnai žvilgčioja į šalia lovos esantį laikrodį, o be laikrodžio vertinti laiką tokios įtraukiančios veiklos, kaip seksas, metu gali būti labai sudėtinga.

Ką sako tyrimai?

Geriausias tyrimas, kokį šiuo metu turime, apskaičiavęs vidutinį ejakuliacijos laiką, tyrė bendrąją populiaciją – tyrime dalyvavo 500 porų iš viso pasaulio, kurios skaičiavo savo sekso trukmę per keturių savaičių laikotarpį, naudodamos chronometrą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, tai buvo taip keista ir nepatogu, kaip gali pasirodyti – tyrimo dalyviai turėjo nuspausti starto mygtuką penetracijos pradžioje ir stop mygtuką ejakuliacijos momentu. Turbūt pastebėsite, kad tai galėjo kažkiek paveikti jų nuotaiką, todėl galbūt procesas nebuvo toks natūralus, kaip įprastai. Bet mokslas retai kada būna visiškai tobulas, todėl tai – geriausia, ką buvo įmanoma padaryti.

REKLAMA

Tad ką sužinojo mokslininkai? Labiausiai stebinantis rezultatas buvo milžiniška įvairovė. Vidutinis kiekvienos poros laikas (t.y., visų vienos poros lytinių aktų per keturias savaites vidurkis) įvairavo nuo 33 sekundžių iki 44 minučių. Tad duomenys galėjo skirtis iki 80 kartų.

Todėl akivaizdu, kad nėra jokios „normalios“ sekso trukmės. Techniškai apskaičiavus, visų porų mediana buvo 5,4 minutės. Tai reiškia, kad jei 500 porų išrikiuosime į eilę nuo trumpiausiai iki ilgiausiai besimylinčių, per vidurį stovinčios poros seksas trunka vidutiniškai 5,4 minutės.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau buvo ir įdomių antrinių rezultatų. Pavyzdžiui, prezervatyvų naudojimas niekaip nepaveikė sekso trukmės, o taip pat jokios įtakos neturėjo tai, ar vyras yra apipjaustytas, o tai verčia abejoti tam tikrais įsisenėjusiais įsitikinimais apie varpos jautrumą ir vyro „tvarumą“.

Taip pat nebuvo didelio skirtumo tarp įvairių tautybių (Olandija, Ispanija, Jungtinė Karalystė ir JAV), išskyrus Turkiją – porų iš šios šalies sekso vidurkis buvo ženkliais mažesnis – vos 3,7 minutės. Dar vienas netikėtas atradimas buvo tai, kad kuo vyresnio amžiaus pora, tuo trumpesnis lytinis aktas – tai prieštarauja greičiausiai vyresnio amžiaus vyrų skleidžiamiems gandams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų