REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Vėlinėms tautiečiai dairosi ne tik gėlių ar žvakių, bet ir kapų prižiūrėtojų, kurie sutvarkytų ir papuoštų kapavietę, uždegtų žvakes. Šie tikina, kad artėjant Vėlinėms užsakymų daugėja, tačiau ir konkurencija nemaža, tad siūlo naujoves, pavyzdžiui, tiesioginį kapavietės transliavimą maldai.

Artėjant Vėlinėms tautiečiai dairosi ne tik gėlių ar žvakių, bet ir kapų prižiūrėtojų, kurie sutvarkytų ir papuoštų kapavietę, uždegtų žvakes. Šie tikina, kad artėjant Vėlinėms užsakymų daugėja, tačiau ir konkurencija nemaža, tad siūlo naujoves, pavyzdžiui, tiesioginį kapavietės transliavimą maldai.

REKLAMA

Būtent tokią paslaugą siūlo Klaipėdoje ir jos rajone kapų tvarkymu užsiimantis Darius. Anot vyro, jam mintis vaizdo įrašu transliuoti kapavietę kilo gyvenant užsienyje.

„Pats išvykęs supratau, kad dauguma gyvendami užsienyje ilgisi jiems brangių vietų, ypač įvairių švenčių ir progų metu. Tačiau nebūtina paslaugą kapavietės transliavimas maldai suprasti tiesiogiai. Tikrai ne visi nori ir privalo melstis. Kitiems žmonėms paprasčiausiai įdomu apžiūrėti kapavietę ir aplinką.

Tačiau jau pastebėjau, kad praktiškai įgyvendinti šią paslaugą ne visada pavyksta. Atokesniuose kaimuose įsikūrusiose kapinėse prastas interneto ryšys, tad tiesioginės transliacijos metu trūkinėja ir vaizdas ir garsas“, – pasakojo Darius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras klientams siūlo rinktis iš keleto kapų priežiūros paketų.

„Patį pigiausią ir paprasčiausią kapų priežiūros paketą sudaro – paminklo nuplovimas vandeniu, jo nusausinimas, piktžolių ravėjimas, gėlių laistymas, kapavietei priklausančios aplinkos tvarkymas, žvakių uždegimas (2vnt), kapavietės nuotrauka prieš ir po sutvarkymo.

REKLAMA

Visi šie darbai Klaipėdos rajone kainuoja 35 eurus, o kituose rajonuose 45 eurus.

Kitas paketas jau brangesnis, tačiau ir paslaugų klientas gauna daugiau – paminklo nuplovimą specialiomis priemonėmis, jo nuvalymas nuo samanų, piktžolių ravėjimas, gėlių sodinimas ir laistymas, kapavietei priklausančios aplinkos tvarkymas, žvakių uždegimas (4vnt), gyvų gėlių pamerkimas (6vnt.), kapavietės nuotrauka prieš ir po sutvarkymo, esant galimybei kelių minučių tiesioginis kelių minučių kapavietės transliavimas maldai. Viso šios paslaugos kainuoja 60–70 eurų“, – pasakojo Darius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, brangiausias paketas klientams atsieina 100 eurų. Be jau išvardintų paslaugų, šio paketo klientai gauna ilgesnį, 5 min kapavietės transliavimą, didesnį kiekį gėlių ir žvakių bei greitesnį aptarnavimą. Šio paketo klientams kapavietė sutvarkoma per 3 dienas.

„Dažniausiai žmonės renkasi pigiausią variantą. Jie nėra linkę išlaidauti. Taip pat klientai nėra linkę prašyti išskirtinių ar prabangių puošybos elementų. Dažniausiai žmonės renkasi kapą puošti kukliai ir paprastai“, – pastebėjo Darius.

Vyro teigimu, artėjant Vėlinėms po truputį užsakymų daugėja.

„Kapavietes prižiūriu visus metus, tačiau atėjus spalio mėnesiui jau pastebėjau sujudimą. Žmonės skambina, domisi kainomis. Klientų, ko gero, sulauksiu daugiau nei bet kurį kitą mėnesį“, – sakė Darius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papildomas uždarbis

Kapų tvarkymu Vilniuje, Trakuose ir šių miestų rajonuose užsiimantis Povilas teigė, kad šio verslo ėmėsi įkvėptas konkurentų sėkmės.

„Mačiau, kad kitiems neblogai sekasi, tad ir pasiūliau vienam draugui tvarkyti kapavietes. Abu dirbome statybos sektoriuje, šiuo metu vis dar esame prastovose, tad ieškojome papildomos veiklos, kuri leistų užsidirbti.

Veiklą vykdome vos kelis mėnesius, tad klientų gausa pasigirti negalime. Tačiau artėjant Vėlinėms jų tikimės sulaukti daugiau“, – pasakojo vyras.

Anot jo, viena valanda kapavietės tvarkymo klientams atsieis 30 eurų.

„Peržiūrėjome rinką ir manome, kad mūsų nustatyta kaina ją atitinka, Pigesnių variantų beveik neradome. Žinoma, kapas kapui nelygu. Vieni prižiūrėti, kiti labiau apleisti. Tačiau jeigu užtruksime 10 min. ar 15 min. ilgiau, tikrai papildomai neapmokestinsime savo klientų.

REKLAMA

Tikimės susiburti potencialių klientų ratą, kurie nuolat kreiptųsi į mus“, – aiškino Povilas.

Ta pati kaina mėnesiui?

Tv3.lt skaitytoja vilnietė Violeta pasakojo, kad 30 eurų kapų tvarkytojai moka per mėnesį. Moters artimųjų kapai Ukmergės rajone. Violeta jiems prižiūrėti samdo kapų prižiūrėtoją, kuri gyvena netoliese.

„Kai nusprendžiau, kad man reikalinga kapų prižiūrėtoja domėjausi tiek įmonių, tiek pavienių žmonių paslaugomis. Šie siūlė žemesnes kainas. Įmonių kainos didesnės, be to, jos dažniausiai įsikūrusios didžiuosiuose miestuose, tad papildomai dar tektų mokėti už atvykimą“, – pasakojo Violeta.

Anot moters, kapų tvarkytoja pasodina ir palaisto gėles, uždega žvakes, sutvarko kapavietės aplinką.

„Už gėles ir žvakes moku papildomai. Paslauga esu patenkinta, pati sutaupau ir laiko ir pinigų“, – tikino Violeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų