REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis Seime pasisakė apie jo svainio Liudviko Andriulio įrašus socialiniame tinkle, kurie trečiadienį sulaukė daug įvairių reakcijų. Pasak G. Landsbergio, L. Andriulio vieši pareiškimai niekaip nėra susiję su konservatorių partijos programa.

Konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis Seime pasisakė apie jo svainio Liudviko Andriulio įrašus socialiniame tinkle, kurie trečiadienį sulaukė daug įvairių reakcijų. Pasak G. Landsbergio, L. Andriulio vieši pareiškimai niekaip nėra susiję su konservatorių partijos programa.

REKLAMA

„Vakaro riteriai, klaviatūros riteriai, prirašo įvairių įdomių dalykų, nieko bendro nesusijusių su partijos programa“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Landsbergis.

Jis aiškino, kad yra apmaudu, jog valdantieji tęsia šmeižto kompaniją, o su svainiu jis kalbėtis nežada ir žurnalistams patikslina, kad L. Andriulis nėra jo giminaitis.

Pasiteiravus, kaip vertina į L. Andriulio įrašą sureagavusio tėčio ir senelio reakcijas, L. Landsbergis atsakė, kad jis nereaguotų, bet jie greičiausiai jautė tokią pareigą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, turime rekordinius koronaviruso skaičius, deficitinį biudžetą ir apie tai reikėtų kalbėti, o ne apie tai, kai „vienas žmogus naktį prirašo kažkokių kliedesių, ir mes turime dabar nacionalinę temą.“

REKLAMA

Senelis Andriulį pašiepė eilėmis

Trečiadienį socialinėje erdvėje kilo daug diskusijų dėl konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio svainio Liudviko Andriulio įrašo socialiniame tinkle „Facebook“. Juo pasinaudojo ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, bendražygė Agnė Širinskienė. Oponentai tikino, kad iš svainio įrašo matyti būsimi konservatorių partijos planai. Į tą patį įrašą sureagavo ir G. Landsbergio tėvas, kuris L. Andriulį vadino pasireklamuoti norinčiu egoistu. Ketvirtadienį feisbuke pasisakė ir pats Vytautas Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius savo paskyroje publikavo eiles, iš kurių galima suprasti, kad rašoma apie patį L. Andriulį.

„Vienas jaunas politikas, veikiau pradedantis, parašė // įdomų saviraiškos tekstą, kurį pridedu. // Radau jį (tekstą) traukinyje po priegalviu. Štai:

„Esu jaunas politikas, pradedantis, bet eisiu toli.

Turiu tokių minčių, kokių kiti neturi. Kartais kai parašau,

atkreipiu dėmesį. Mane cituoja, tai gerai. O komentuoja

ir giria ne už tai, kas išties mano ir stipriai parašyta, o todėl,

kad esu kieno nors svainis. Tai mane užgauna, šiuo

pareiškimu protestuoju.

Prašau visų, skelbiančių mano pasisakymus, nenurodinėti

kieno esu svainis ar dėdė. Esu, kuo esu.“

Manau, kad žinau ar galiu atspėti, kas tai parašė.

Atspėkit ir jūs.

Nuostata atvira ir gerbtina. Portalai išties turėtų kreipti

daugiau dėmesio į turinį, jeigu būna“, – rašo profesorius V. Landsbergis.

Sureagavo ir G. Landsbergio tėvas

Tuo tarpu į L. Andriulio įrašą trečiadienio vakarą sureagavo ir pats G. Landsbergio tėvas rašytojas Vytautas V. Landsbergis. Jis negailėjo kritikos ir tikino, kad sūnaus svainis „vakarodamas prispaudo klavišus ir prirašo nesąmonių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesinori savo feisbuke rašyt nesmagių dalykų, bet kartais reikia, ypač kai Gabrieliaus svainis tūlas Andriulis eilinį kartą vakarodamas prispaudo klavišus ir prirašo nesąmonių, o konservatorių oponentai tuoj pat ima krykšt iš laimės ir visa tai traktuot, kaip konservatorių nuomonę. Tad noris pasakyt keletą dalykų tuo klausimu, gal net patarimų“, – rašo G. Landsbergio tėvas.

Jis ironizuoja, kad L. Andriulio žmona tokiais momentais turėtų paslėpti kompiuterį. Vytautas. V. Landsbergis priduria, kad kartais L. Andriulio ir Landsbergių šeimos nuomonės, politinės, pilietinės pozicijos neturi nieko bendra.

„Būtų miela, jei žmonės netapatintų tūlo Andriulio su konservatorių partija, nes tai ne partijos narys, o tiesiog šmaikštus save eksponuot mėgstantis egoistas, tikrai ne komandos/komandinis žaidėjas. Guodžia nebent tai, kad ir kitos partijos turi panašius šnekius šeimyninius satelitus, mėgstančius įpilt alyvos kur reikia, kur nereikia“, – savo kandų įrašą baigė G. Lansbergio tėvas.

REKLAMA

Valstiečiai sureagavo į L. Andriulio įrašą

Kiek anksčiau skelbėme valstiečių reakciją į L. Andriulio įrašą „Facebook“ paskyroje. 

„Realybė tokia, jog pirmajame rinkimų ture daugumą mandatų Seime iškovojo tie, kuriems prioritetas yra narkotikų legalizavimas, homoseksualų šeimos, kaimo mokyklų uždarymas.

Visus šiuos „prioritetinius darbus“ jie bandė „prastumti“ ir šioje kadencijoje, kuomet buvo opozicijoje, tačiau mes to neleidome. O dabar, kai jiems gali pavykti suformuoti valdančiąją daugumą Seime, jiems atsirastų realios galimybės priimti šiuos sprendimus.

Nors Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar santūriai matuojasi Seimo Pirmininko ir Premjerės kėdes, tačiau ne visiems iš jų komandos pavyksta tokiais išbūti iki tol, kol Lietuvos žmonės nepadėjo galutinio taško antrame rinkimų ture. Pavyzdžiui, Gabrieliaus Landsbergio svainis Liudvikas Andriulis jau garsiai pasidžiaugė planuojamais darbais Seime: „pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“! Didelio L. Andriulio džiaugsmo sulaukė ir tai, kad šiuose rinkimuose mažiau atstovauta Lietuvos regionų nuomonė, „provincijos <..> balsai <...> nebėra girdimi“, – savo feisbuko paskyroje skelbė R. Karbauskis.

REKLAMA

Anot jo, konservatoriai ir liberalai, jei tik pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, mažins pensijas, naikins vaiko pinigus ir paramą socialiai remtinoms grupėms.

„Akivaizdu ir tai, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausiai imsis vieno pagrindinių iš dviejų darbų – „pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms“. Kitaip tariant, žengs tuo keliu, kurį išbandė ir 2008-2009 metais – nurėš ne tiks Sodros mokamas išmokas senjorams – pensijas, bet ir panaikins vaiko pinigus, paramą socialiai remtinoms grupėms.

Ar Jūs sutinkate, kad žodis „laisvė“ būtų siejamas su tokiais planais Lietuvai?! Ar sutinkate, kad Jūsų vaikams prie mokyklų atsirastų galimybė rūkyti „žolę“ bei apsvaigti nuo kitų narkotinių medžiagų?! Mes rūpinomės ir ateityje ketiname skirti prioritetą vaikų švietimo kokybei, tinkamam išsilavinimui, sveikam ir nemokamam maitinimui. Mes darome viską, kad vaikai mūsų šalyje būtų saugūs ir sveiki, o jų mokyklos – netoli namų, kuriuose jie gyvena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant konservatorių pasipriešinimo, mes visus šiuos ketverius metus nuosekliai rūpinomės Lietuvos žmonių gerove, didinome pensijas, kitąmet planuojame indeksuoti pensijas, taip pat planuojame įvesti 13-ąją pensiją, padarėme, kad senjorams nuo 75 metų kompensuojami vaistai būtų nemokami, per kitą Seimo kadenciją sieksime, kad jie būtų nemokami ir 65-erių metų žmonėms. Džiaugiamės, kad įvedėme ir padidinome vaiko pinigus.

Turite žinoti, jog mes garantuojame stabilumą ir nuolatinį Jūsų pajamų augimą. Savo darbais įrodėme, kad žmogus ir jo gerovė mums yra prioritetas. Mes dėjome visas pastangas, kad suvaldytume koronaviruso plitimą Lietuvoje. Pirmąją bangą mes kartu su Jumis įveikėme labai sėkmingai. Mūsų politinių oponentų teiginys, esą valstybė yra praskolinta – melas!

REKLAMA

Iš tiesų, Lietuvos skola yra viena mažiausių Europos Sąjungoje! Lietuva bene vienintelė šiuos metus pabaigs su ekonomikos augimu ir net 8 proc. pandemijos laikotarpiu išaugusiu darbo užmokesčiu. Dėkojame visiems Lietuvos žmonėms ir verslui, kad padarėme viską, jog mūsų ekonomika šiandien būtų viena stabiliausių Europoje! Ar tokią Lietuvą norite matyti Jūs – spręsite spalio 25 dieną vyksiančiame antrajame Seimo rinkimų ture“, – savo feisbuko paskyroje skelbė R. Karbauskis.

Valstiečiai galvoja apie darbą opozicijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų