REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisme narpliojamos nužudytos 15-metės bylos aplinkybės. Per pirmąjį posėdį apklaustas vos 16-metų kaltinamasis pripažino nužudęs, tačiau bandė išsiginti kaltinimų dėl seksualinio prievartavimo.

Teisme narpliojamos nužudytos 15-metės bylos aplinkybės. Per pirmąjį posėdį apklaustas vos 16-metų kaltinamasis pripažino nužudęs, tačiau bandė išsiginti kaltinimų dėl seksualinio prievartavimo.

REKLAMA

Patvirtina, kad per šį posėdį atliktos visos numatytos apklausos. Todėl jau netrukus seks baigiamosios kalbos, o po jų nepilnametis turėtų išgirsti ir nuosprendį. Pagal įstatymą, 18 metų nesulaukusiems asmenims didžiausia gresianti bausmė – įkalinimas iki 10 metų.

Neslepia apmaudo

Po šio ketvirtadienio uždaro posėdžio savo mintimis trumpai pasidalijo nužudytos 15-metės tėtis Mindaugas:

„Tragiška. Man liūdna, kad pas mus tokie įstatymai, jog visokie išgamos ir gyvuliai gali gauti daugiausia 10 metų. Tikiuosi, kad teisingumas bus maksimalus. Kaip jūs įsivaizduojate, jei esate tėvai ar mamos, kokia bausmė turėtų būti paskirta?“

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės tėvas pasakojo, kad per posėdį 16-metis kaltinamasis net neatsiprašė: „Jis juokiasi ir šaiposi. Man labai sunku šnekėti. Atleiskite.“

REKLAMA

Vis dėlto, vyras dar priduria, kad dukra su 16-mečiu bendravo apie savaitę: „Jie kažkur savaitę bendravo, per „Facebook‘ą“, regis, susipažino.“

Nevaldomo būdo

Kaltinimus šioje byloje palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis patvirtino, kad posėdyje pavyko apklausti kaltinamąjį:

„Išnagrinėjome beveik visą bylą. Liko baigiamosios kalbos. Kaltę pripažįsta tik iš dalies. Jis pripažįsta nužudymą, bet nepripažįsta seksualinių veiksmų.

Jo veiksmus galėjo išprovokuoti pyktis. Staigus susinervinimas. Jis buvo žinomas Vaikų teisių apsaugos tarnybai dėl nevaldomo pykčio. Staigaus impulsyvumo, auklėjimo problemų.“

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras pridūrė, kad šiuo metu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl kito seksualinio nusikaltimo:

„Taip pat dėl seksualinio prievartavimo. Tas pats kaltinamasis. Bet ten ne mano byla, todėl nieko daugiau nekomentuosiu.

Galiu pabrėžti, kad nužudymo bylose nebūna sutrumpinto įrodymų tyrimo. Abu tėvai pareiškė ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos.

Kaltinamasis teisme liudija noriai, jaudinasi, verkia, išgyvena. Nusikaltimo akimirką buvo tik kaltinamasis ir nukentėjusioji. Niekas tiesiogiai paties nusikaltimo nematė.“

Sukrečiantis nusikaltimas

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Vilniaus apygardos teisme atversta didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo baudžiamoji byla. Dėl 15-metės prievartavimo ir nužudymo teisiamas vos 16 metų jos pažįstamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin žiauriais nusikaltimais kaltinamas paauglys į teismą buvo atvestas šio ketvirtadienio rytą. Į posėdį taip pat atvyko nužudytos merginos tėvai ir kaltinamojo motina. Pastaroji į posėdžių salę įėjo užsidengusi veidą.

Posėdis vyko už uždarų durų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas kovo 14 d., gavus pranešimą, jog dieną prieš tai po pietų iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo nepilnametė (gimusi 2005 m.).

Atlikus paieškos priemones, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos buvo perkvalifikuotas į nužudymą. Atlikę ne vieną priemonę bei išanalizavę visą gautą informaciją, pareigūnai itin greitai nustatė ir sulaikė asmenį, įtariamą šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų