REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą galės atvykti su šalies žvalgybų tarnybomis bendradarbiaujantys asmenys, jiems nereikės izoliuotis.

Į Lietuvą galės atvykti su šalies žvalgybų tarnybomis bendradarbiaujantys asmenys, jiems nereikės izoliuotis.

REKLAMA

Užsieniečiams su nacionalinio saugumo užtikrinimu susijusiais tikslais atvykti į Lietuvą bus galima Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus ir krašto apsaugos ministro leidimu.

Nutarimas dėl ekstremaliosios situacijos pakeistas VSD prašymu. Pataisą pristačiusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pažymėjo, kad žvalgybos srityje „dėl objektyvių priežasčių taip pat reikalingas fizinis atvykimas“.

Per posėdį buvo pritarta krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio siūlymui išskirti žvalgybos ir kontržvalgybos tarnybas, papildomai įrašant, kad įgaliojimai leisti atvykti į šalį nacionalinio saugumo tikslais būtų suteikti ir Krašto apsaugos ministerijos vadovui.

„Greičiausiai čia kalbama apie žvalgybos tarnybų veiklą, tai siūlėm tada susiaurinti, ir kad pagal kompetencijas būtų krašto apsaugos ministras ir VSD direktorius, atitinkamai pagal kompetencijas“, – sakė R. Karoblis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje yra dvi žvalgybos tarnybos – Valstybės saugumo departamentas ir karinė žvalgyba – Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos. 

REKLAMA

Siūlymą inicijavęs VSD argumentavo, kad, atsižvelgiant į informacijos, kuria keičiamasi, jautrumą, negalima apsiriboti tik ryšių elektroninėmis priemonėmis su tokiais asmenimis palaikymu, turėtų būti sudaryta galimybė jiems atvykti į Lietuvą ir ekstremaliosios situacijos sąlygomis.

Taip pat VSD nurodė, kad „leidimo minėtiems asmenims atvykti į Lietuvą procedūra turėtų „užtikrinti šių asmenų konfidencialumą bei jų ryšio su Valstybės saugumo departamentu slaptumą“.

Taip pat su nacionalinio saugumo užtikrinimu susijusiais tikslais atvykstantiems užsieniečiams nereikės laikytis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nutarime nustatytų izoliavimo sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų