REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (3/0) komanda antradienio vakarą Eurolygos trečiajame ture iškovojo trečią pergalę iš tiek pat galimų ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje kiek netikėtai užima pirmąją vietą.

Kauno „Žalgirio“ (3/0) komanda antradienio vakarą Eurolygos trečiajame ture iškovojo trečią pergalę iš tiek pat galimų ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje kiek netikėtai užima pirmąją vietą.

REKLAMA

Žalgiriečiai Belgrade 75:69 įveikė „Crvena Zvezda“ (1/2) ir taip pratęsė tobulą sezono starto seriją.

Naujienų portalas tv3.lt po kiekvienos „Žalgirio“ dvikovos Eurolygoje pateiks išsamią apžvalgą kartu su krepšinio treneriu Tomu Purliu.

Rungtynės „Crvena Zvezda“ teritorijoje pagaliau priminė tikrąją Eurolygą – pandemijos metu prasidėjusiame sezone tikrai netrūko rungtynių, kurios iki šiol buvo panašesnės į draugišką mačą ar treniruočių stovyklą.

Jokubaičio žaidimo epizodus prieš „Crvena Zvezda“ žiūrėkite:

Žalgiriečiai kibioje ir gynyba paremtoje dvikovoje negalėjo užsnausti nė sekundei – taškas į tašką vykusi dvikova bet kuriuo metu galėjo pakrypti ir neigiama linkme.

REKLAMA
REKLAMA

Kai jau atrodė, kad „Žalgiris“ Belgrade įsibėgėja (42:33), šeimininkai per dvi trečiojo kėlinio minutes spurtavo 0:10 ir ne tik persvėrė rezultatą (42:43), bet ir perėmė rungtynių iniciatyvą.

REKLAMA

Dvikovą komentavę Rytis Vyšniauskas ir Jonas Lekšas po „Crvena Zvezda“ spurto konstatavo – jei „Žalgiris“ suklys dar kelias atakas, šeimininkai gali pabėgti ir pasiimti pergalę.

Vis dėlto, tada išaušo „Žalgirio“ talento Roko Jokubaičio valanda. Šį sezoną įspūdingą krepšinį demonstruojantis devyniolikmetis ėmėsi iniciatyvos, nuolat pasiimdavo kamuolį į savo rankas ir dirigavo komandos puolimui.

Viso jis pelnė 9 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, taip pakartodamas savo Eurolygos karjeros naudingumo rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirį“ į priekį keliskart patempė ir staigusis Lukas Lekavičius, kuris beveik tobulai pataikė iš žaidimo, surinko 16 taškų ir metimus sumesdavo tada, kai jų komandai reikėjo labiausiai.

Vis dėlto, taiklūs L. Lekavičiaus metimai ir puikus R. Jokubaičio kamuolio įžaidimas prarastų vertę, jei ne atkakli ir itin agresyvi „Žalgirio“ komandinė gynyba – Belgrado klubas neperkopė 70 taškų ribos, o per lemiamą ketvirtį viso sukrapštė devynis taškus.

Dvikovą stebėjęs treneris T. Purlys išskyrė kelis pergalės aspektus. Visų pirma tai – kovingumas, o visų antra – komandos gynėjų įspūdingas pasirodymas tiek puolant varžovų krepšį, tiek ginant savąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kovingumą vertinčiau dešimt balų iš dešimt. Matome, kad komanda nepalūžta. Kol kas kiek buvo rungtynių, išskyrus dvikovą su „Lietkabeliu“, tai žalgiriečiai kaunasi tikrai puikiai. Rungtynėse Belgrade nepalūžti komandai padėjo faktiškai tie patys du žaidėjai: Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius. Visą žaidimą „Žalgiris“ žaidė praktiškai taip pat – buvo labai daug „pikenrolo“ situacijų, atakuojami centrai. Kas nesigavo Mariui Grigoniui ir Thomasui Walkupui, tas puikiai gavosi Rokui ir Lukui. Labai svarbu, kad į aikštelę išėjęs Rokas komandai davė įspūdingą postūmį į priekį. Be jo net nesinori galvoti, kaip būtų susiklostę.

REKLAMA

Kai komanda atsilikinėja, svarbiausia nepalūžti. O tą padaryti augant varžovų pranašumui yra lengva. Tada, kai reikėjo labiausiai, „Žalgiris“ vis užpuldavo. Ir mes kalbame ne tik apie sėkmingas atakas, bet ir apie vyrišką gynybą – Rokas buvo atsakingas ir už nemažą dalį „Crvena Zvezda“ pramestų metimų. Tai buvo įspūdingas darbas. Tai didelis nuopelnas. Tie metimai, kuriuos Belgrado klubo lyderiai prametė, buvo jų nuovargio pasekmė – o nuvarginti tokio lygio žaidėjus tikrai yra ką veikti“, – rungtynes apibendrina T. Purlys.

Ir nors visų laurų skirti vien jaunajam R. Jokubaičiui nederėtų, ši dvikova Belgrade tik dar kartą tarsi parodė – „Žalgiris“, o tiksliau Lietuvos krepšinis, turi dar vieną itin aukštos klasės krepšininką, kuriam tai – laikas atsiskleisti.

REKLAMA

„Kol kas nematau, kodėl jis neturėtų žaisti. Jis sustiprėjęs fiziškai, pataikyti jis gali, jo sprendimai yra geri. Jau laikas jį skaityti kaip normalų, gerą Eurolygos žaidėją, kuris užaugo iš berniuko į vyrą. Jis nesurinks visada didelių skaičių, nepelnys gal po 15 ar 17 taškų, bet būtent tai ir yra gerai – jis nesivaiko statistikos, dirba pagal nurodytą sistemą ir nemėto metimų tada, kai jų nereikia. Tai yra universalus žaidėjas, nepriklausomas nuo vieno komponento. Jis ir toliau gali tempti komandą Eurolygoje. Tai turbūt bus pirmas rotacijos žaidėjas, jis papildys komandą reikiama energija ir aš tuo neabejoju“, – sakė T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sezono pradžioje itin užtikrintą žaidimą demonstruoja ir „Žalgirio“ centras iš Prancūzijos Joffrey Lauvergne‘as. Vidurio puolėjas Belgrade pelnė 12 taškų ir sugriebė 8 kamuolius, taip į savo sąskaitą įsirašydamas dar vieną puikų pasirodymą naujoje komandoje.

Tiesa, kalbant apie J. Lauvergne’ą skaičiuoti vien taškus ir atkovotus kamuolius būtų kiek neteisinga – centras daug žaidžia ir su kamuoliu, ir be jo, o komandos draugams tai suteikia erdvės išpildyti trenerio nurodymus ir užpulti nepasiruošusius varžovų vidurio puolėjus.

T. Purlys šį prancūzą vienareikšmiškai laiko sėkmingiausiu tarpsezonio pirkiniu visai organizacijai.

REKLAMA

„Tai žaidėjas su labai dideliu IQ. Jo buvimas aikštelėje, pagalba gynyboje, užtikrintumas, klaidų nedarymas komandai duoda neįkainojamai daug. Jis puikiai skaito situacijas, tai yra labai geras žaidėjas, sakyčiau, kad tai „Žalgirio“ pirkinys numeris vienas. Galbūt norėtųsi kiek didesnio jo minučių kiekio, bet reikia suprasti, kad jis daro labai daug, todėl natūraliai pavargsta. Centro pozicijoje darbo yra labai, labai daug“, – sako T. Purlys.

Ketvirtadienį žalgiriečiai stos į pirmąją dvikovą namuose. Į  „Žalgirio“ areną atvyksta praėjusių metų reguliariojo sezono nugalėtojai, Stambulo „Anadolu Efes“.

Rungtynes tiesiogiai stebėkite per TV3 Sport kanalą ir platformoje Go3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų