REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Edgaras Kožuchovskis
3

Vienos populiariausių Lietuvoje jaunimo radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėjas – Edgaras Kožuchovskis – čia dirba jau beveik 3 metus.

REKLAMA

Visad puikios nuotaikos ir besišypsantis Edgaras neslepia, kad tiesiog dievina savo darbą. Jis pasakoja apie radijo laidų vedėjo darbo ypatumus ir dalinasi patarimais su tais, kurie norėtų sekti jo pėdomis.

Edgarai, kodėl susidomėjai radiju?

Tai buvo ilgalaikė svajonė, maždaug nuo 15 metų, kažkaip visada labai traukia ta pati idėja, kad kažkas sėdi kambarėlyje ir kalba visiems, plius muzika visada domėjausi, tai taip ir atsirado tas susidomėjimas.

Ar realybėje darbas radijuje toks ir yra, kaip įsivaizdavai?

Realybėje yra šiek tiek skirtumų, kai svajoji apie šį darbą, nelabai įvertini, kiek realiai to darbo reikės įdėti – pasiruošimai laidoms, post-produkcijai ir t.t. Pasirodo, čia ne tik kalbėt reikia, bet ir darbo irgi yra (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

Kas tau labiausiai patinka radijuje?

Arba kai įsivažiuoja diskusija su klausytojais, kur jau pats užsidegęs esu, arba kai žinau, kad tuoj pagrosiu kokį nors labai gerą gabalą nuo kurio pats kaifuosiu. Tai, trumpai, muzika ir bendravimas su pačiais klausytojais.

REKLAMA

Su kokiais didžiausiais iššūkiais susiduri?

Didžiausi iššūkiai būna, kai darai kažką naujo, kas nėra įprasta. Pavyzdžiui, koks nors naujas žaidimas, rubrika, žinomas svečias, kurio anksčiau nesi kalbinęs ir t.t. Tada atsiranda ir nervų, ir visų kitų smagių dalykų, bet visa tai vis tiek žavi.

Kokių įgūdžių, ar asmeninių savybių labiausiai reikia radijo laidų vedėjui?

Mokėti prisitaikyti, būti flexible, turėti kantrybės, neimti per daug visko į galvą, o svarbiausia –pozityviai žiūrėti į gyvenimą. O tie visi techniniai dalykai, tokie kaip kalbėjimas, darbas su aparatūra ir t.t. ateina savaime ir visko yra išmokstama

REKLAMA
REKLAMA

Ką patartum jaunimui, svajojančiam dirbti radijo studijoje? Nuo ko pradėti ir kaip siekti savo svajonės?

Kišti save visur kur įmanoma. Jeigu kažkur atsirado darbo pasiūlymas su tokia ar panašia darbo vieta, iškarto siųsti savo CV, o dar geriau – kažkokį kūrybingesnį dalyką, pavyzdžiui, pristatomą filmuką apie save. Taip pat būti aktyviam soc. medijose ir nebijoti savęs rodyti pasauliui. Prieš įsidarbinant į radiją, buvau nusiuntęs daugybė CV į visokiausias radijo stotis, televizijas ir t.t. ir galų gale paėjo (juokiasi). Šitoje vietoje irgi reikia nemažai kantrybės, neprarasti tos vilties, kad vieną dieną galėsi dirbti darbą, kuris tikrai patinka.

Radijo stotis „Power Hit Radio“ jau septyniolika metų leidžia į eterį pasaulyje populiariausią ir klausomiausią šokių muziką ir supažindina klausytojus su perspektyviausiais ir talentingiausiais lietuviškos šokių muzikos kūrėjais. „Power Hit Radio“ programoje – daugybė laidų, tarp kurių klausytojų labiausiai mėgstamos: „Šok į kelnes“, „Power hitai“, „Power popietė“ ir kitos. Radijo stotis „Power Hit Radio“ priklauso didžiausiai Lietuvoje žiniasklaidoj grupei TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų