REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ komanda pradeda dvigubą Eurolygos savaitę. Antradienį kauniečiai stoja į kovą Belgrade prieš „Crvena Zvezda“, o penktadienį savo arenoje priims Stambulo „Anadolu Efes“ komandą. 

Kauno „Žalgirio“ komanda pradeda dvigubą Eurolygos savaitę. Antradienį kauniečiai stoja į kovą Belgrade prieš „Crvena Zvezda“, o penktadienį savo arenoje priims Stambulo „Anadolu Efes“ komandą. 

REKLAMA

„Žalgiris“ sezoną pradėjo dviem pergalėmis iš tiek pat galimų, tačiau situaciją turnyre stipriai jaukia įsismarkavęs koronavirusas, kuris koreguoja kelių komandų sudėtis ir pasiruošimą.

Vis dėlto, žalgiriečių treneris Martinas Schilleris sako, kad kiekvienas asmeniškai turi prisiimti riziką ir, visų pirma, saugoti save.

Kalbėdamas apie pasiruošimą dvigubai savaitei treneris kažko specifinio neišskyrė. Mat jam, nors ir yra naujokas Eurolygoje, dvigubos savaitės nėra nauja patirtis.

„Tai įprastas pasirengimas, tiesiog jam yra mažiau laiko. Su tuo esu susidūręs anksčiau ir nesijaučiu išskirtinai“, – kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Kokį įspūdį kol kas palieka Belgrado ekipa?

Ekipa žaidžia dinamiškai, turi stiprią gynėjų grandį. Obradovičius mėgsta aplink juos lipdyti žaidimą. Jie žaidžia agresyviai gynyboje. Tai juos charakterizuoja.

REKLAMA

„Crvena Zvezda“ patyrė pralaimėjimą pirmajame mače, bet šventė pergalę antrajame. Kokios to priežastys?

Tai gerai treniruojama komanda, turinti talentingų žaidėjų. Nėra komandų, kurios garantuotai kažką įveiks ar pralaimės. Čia nėra silpnų varžovų, su kuriais galima nesiskaityt, tad tam nėra išskirtinio paaiškinimo. Pradžioje sezono visi įsibėgėja po truputį.

Susidaro įspūdis, kad „Žalgiris“ pastaruoju metu remiasi daugiau tritaškiais. Ar tai galima laikyti tendencija?

Mes neprivalome mesti tritaškių daugiau nei dvitaškių. Norime tiesiog mesti laisvus metimus. 

REKLAMA
REKLAMA

Žinant kokia situacija šiuo metu yra Rusijoje, ar nebuvo baisu rungtyniauti ten?

Aš darau viską, kad nesusirgčiau, rūpinuosi savimi, tačiau viruso nebijau. Turime prisiimti rizikas. Darome viską, kad liktume sveiki. Darome testus, komanda nuolat tikrinasi. Nekaltiname nieko ir dėl Lauvergne’o situacijos, klaidų pasitaiko ir turime su tuo susitaikyti.

Ar neišmušė iš vėžių Joffrey’o Lauverne’o netektis prieš mačą ir kokia jo situacija dabar?

Turėjome prisitaikyti prie situacijos. Augustine’as Rubitas žaidė daugiausiai centru, tad prisitaikėme prie situacijos. Dabar Lauvergne'as tikrai žais.

Ar realu išvysti Patricio Garino per šiuos du mačus?

Ne, jis vis dar negali rungtyniauti.

Galbūt šį krepšininką bus galima išvysti LKL pirmenybėse?

Kol kas Garino nežais ir ten. Jo sugrįžimas gali užtrukti kiek ilgiau.

Ryškėja Belgrado komandos lyderis Jordanas Loydas. Kas svarbiausia stabdant šį gynėją?

Jis yra dinaminis žaidėjas. Svarbu surasti tinkamus krepšininkus, kurie galėtų jį stabdyti. Turime neleisti Jordanui žaisti su kamuoliu ir iš jo atimti lengvus metimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų