REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimai parodė, jog liberalios idėjos Lietuvoje nėra „mirusios“, o žmonės nori daugiau ekonominių ir asmeninių laisvių, sako ekonomistas Nerijus Mačiulis. 

Seimo rinkimai parodė, jog liberalios idėjos Lietuvoje nėra „mirusios“, o žmonės nori daugiau ekonominių ir asmeninių laisvių, sako ekonomistas Nerijus Mačiulis. 

REKLAMA

Liberalų sąjūdžiui ir Laisvės partijai Seimo rinkimuose gerokai peržengus 5 proc. barjerą ir patekus į Seimą, „Swedbank“ analitikas tokius rezultatus pavadino „liberalizmo renesansu Lietuvoje“. 

„Galima įžvelgti aiškią tendenciją, kad liberalios idėjos Lietuvoje nei mirusios, nei merdėja. Apskritai žiūrint į tai, kiek daug balsų gavo už ekonomines ir asmenines žmogaus laisves pasisakančios partijos, tokius rinkimų rezultatus būtų galima pavadinti liberalizmo renesansu Lietuvoje“, – BNS pirmadienį sakė ekonomistas.

Pasak jo, liberalių partijų sėkmė rodo, kad gyventojai tikisi daugiau ekonominių laisvių ir mažesnių mokesčių.

„Per pastaruosius ketverius metus matėme nemažai naujų ekonomines ir asmenines laisves suvaržančių priemonių. Nereikėtų galvoti, kad visi draudimai yra blogi, bet daugelis gyventojų norėtų daugiau ekonominių laisvių ir mažesnių mokesčių“, – sakė N. Mačiulis. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mokesčių fronte matėme didėjančią mokestinę naštą, ypač samdomiems darbuotojams, tai vėlgi yra aiškus signalas nepriklausomai nuo to, kokia Vyriausybė bus formuojama, ar centro kairės, ar centro dešinės, turbūt kairiosios partijos turėtų irgi įsiklausyti į tai, kad vis didesnė dalis negalvoja, kad didesni mokesčiai, didesnis perskirstymas per biudžetą yra kažkokia gėrybė“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už konservatorius balsavo 24,8 proc. rinkėjų, valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 17,5 proc. balsų, Darbo partija – 9,47 proc., Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija surinko 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,78 proc. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų