REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suskaičiavus mažųjų apygardų balsus matyti, kad Darbo partija lenkia socialdemokratus. Pastarųjų lyderis Gintautas Paluckas tikino, kad atėjus didžiųjų miestų balsams, socialdemokratai gali aplenkti darbiečius. G. Paluckas tvirtina, kad dideles viltis sieja su antruoju rinkimų turu.

Suskaičiavus mažųjų apygardų balsus matyti, kad Darbo partija lenkia socialdemokratus. Pastarųjų lyderis Gintautas Paluckas tikino, kad atėjus didžiųjų miestų balsams, socialdemokratai gali aplenkti darbiečius. G. Paluckas tvirtina, kad dideles viltis sieja su antruoju rinkimų turu.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, suskaičiavus 58 iš 71 apygardos, socialdemokratai surinkę 10,72 proc. balsų užima ketvirtąją vietą, jiems atitenka 9 mandatai. Trečiojoje vietoje yra Darbo partija, surinkusi 12,70 proc. rinkėjų palaikymo.

„Akivaizdu, kad tas nedidelis procentų skirtumas, jis egzistuoja, ir gali būti, kad Darbo partija bus nustebinusi visus, tarp jų ir mus. Tai kokius balsus susiurbė ir kodėl jie nebyrėjo socialdemokratams, o Darbo partijai, matyt, politologai aiškinsis ir mes šiek tiek paskui, vėliau. O dabar ruošimės antrajam turui“, – kalbėjo G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis tikino, kad sekmadienio naktį tikrai neprasidės derybos dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

„Šiandien jokių derybų, jokių koalicijų, jokių pašnekesių“, – tvirtino politikas.

G. Palucko nuomone, atėjus didžiųjų miestų balsams, socialdemokratai turi šansą aplenkti darbiečius.

REKLAMA
REKLAMA

„Visko gali būti, šiandien niekuo negali būti tikras. Palauksim, pamatysim, suskaičiuosim. Nieko neprognozuojam, ruošiamės pakovoti antrame ture. Čia mūsų pagrindinis rūpestis“, – kalbėjo socialdemokratų vedlys.

REKLAMA

Pats G. Paluckas turėtų patekti į antrąjį rinkimų turą Utenos vienmandatėje apygardoje. Čia jis kovoti su konservatorių atstovu Edmundu Pupiniu.

„[Rezultatus] vertinu labai neblogai. Turime ten vienmandatininką, konservatorių atstovą, tris kadencijas dirbusį. O centro-kairiųjų balsai išsimėtė, išsibarstė. Pamėginsime juos visus surinkti prieš antrąjį turą. Manau, kad labai nebloga situacija“, – svarstė G. Paluckas.

Socialdemkratų lyderis prieš rinkimus kalbėjo, kad pagrindinis tikslas – pagerinti 2016 m. rezultatą, kai LSDP surinko 17 mandatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kai suskaičiuos viską ir matysim, kas išėjo į antrus turus. Akimirką buvo 9, tada 7, kai visus suskaičiuos, tada matysim kiek čia tų antrų turų. Gal šiek tiek mažiau nei mes planavom, bet dėl kiekvieno kovosim“, – teigė G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderio teigimu, jį nustebino dviejų partijų pasirodymai. Pirmiausia, tai tuos pačius socialdemokratus lenkiančios Darbo partijos bei partijos „Laisvė ir teisingumas“.

 Sekmadienį suskaičiavus pusės nedidelių apylinkių duomenis, Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje pirmauja valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, juos vejasi opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, suskaičiavus balsus 1082 apylinkėse iš 1989, už „valstiečius“ balsavo 21,59 proc. rinkėjų, ir tai kol kas jiems duotų 19 mandatų iš 70-ties daugiamandatėje apygardoje.

Antroje vietoje yra opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 17,12 proc. balsų, tai jiems kol kas žada 15 mandatų.

Trečioje vietoje yra per praėjusius rinkimus daugiamandatėje barjero neperlipusi Darbo partija su 13,23 proc. balsų ir 12 mandatų. 

Ketvirta būtų opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, kuri šiose apylinkėse surinko 10,8 proc. rinkėjų balsų ir gautų 10 mandatų.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija perkopia 5 proc. barjerą su 5,79 proc. rinkėjų balsų ir galėtų tikėtis penkių mandatų.

REKLAMA

Opozicinis Liberalų sąjūdis šiose apylinkėse surinko 5,61 proc. balsų ir irgi gautų penkis mandatus.

Paskutinė partija, tarpiniais duomenimis, perkopianti 5 proc. barjerą būtų Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga su 5,07 proc. rinkėjų balsų, kurie šiuo metu jiems duotų keturis mandatus.

Kitos partijos, esamais pusės apylinkių duomenimis, lieka už 5 proc. kartelės ribos. Pirma prieš brūkšnį yra valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija su 4,34 proc. rinkėjų balsų.

Kol kas yra suskaičiuoti mažųjų regionuose esančių apylinkių balsai, rezultatus dar koreguos didžiųjų miestų apylinkių balsai.

Daugiamandatėje apygardoje kandidatų sąrašus kėlė 17 partijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų