REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Tomas Vytautas Raskevičius (nuotr. Fotodiena)

Laisvės partijos antrasis numeris Tomas Vytautas Raskevičius džiaugiasi dabartiniais rezultatais ir pripažįsta, jog partija ruošėsi blogesniam scenarijui. „Lietuva yra kur kas įvairesnė ir spalvingesnė, nei mums iš pirmo žvilgsnio atrodo“, – sako jis.

58

Laisvės partijos antrasis numeris Tomas Vytautas Raskevičius džiaugiasi dabartiniais rezultatais ir pripažįsta, jog partija ruošėsi blogesniam scenarijui. „Lietuva yra kur kas įvairesnė ir spalvingesnė, nei mums iš pirmo žvilgsnio atrodo“, – sako jis.

REKLAMA

Profesionaliu gėjumi save pristatantis dabartinis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir Laisvės partijos kandidatas į Seimą portalui tv3.lt atskleidžia, jog tokių teigiamų rezultatų, kokie yra matomi šiuo metu nei jis, nei partija nesitikėjo.

„Iš pradžių matome rezultatus iš regioninių apygardų, kurias mes dažnai Lietuvoje sudemonizuojame. Teigiame, kad ten gyvena žmonės senų pažiūrų, konservatyvių pažiūrų.

Aš net graudinuosi matydamas tuos rezultatus, nes žmonės tą laisvės žinutę išgirdo ir dar nebuvo politinės jėgos, kuri tą atlieptų. Labai tikiuosi, kad mums pavyks tą įvairovės gūsį atnešti ir į Lietuvos Respublikos Seimą, nes jau seniai laikas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu atvirai, mes ruošėmės šiek tiek kitokiam scenarijui, tikėjomės, kad reikės laukti didžiųjų miestų, kurie tars savo pagrindinį žodį“, – pasakoja T. V. Raskevičius.

REKLAMA

Pats T. V. Raskevičius kandidatuoja Naujininkų-Naujamiesčio vienmandatėje apygardoje, kur susiduria su tokiais oponentais kaip liberalų sąjūdžio Virgilijus Alekna, TS-LKD Žygimantas Pavilionis ir Darbo partijos Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Vis dėlto, kandidatas į Seimą išlieka pozityvus:

„Tikiuosi (išeiti į antrą turą – aut. past.), nes buvau matomas rinkiminės kampanijos kontekste ir vienmandatėje apygardoje.

Turiu ten vieną pakankamai stiprų konkurentą, kuris atstovauja politinei jėgai, kurioje yra tiek daug įvairių nuomonių ir kuri niekaip nesugeba suformuoti savo pozicijos dėl tos pačios lyties partnerystės. Manau, kad jeigu būtų toks scenarijus, kad man su tuo oponentu tektų susikauti antrajame ture, tai galbūt mums pavyktų tą jo asmeninę nuomonę išsiaiškinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie mano paties asmenį, tą kampaniją, kokią aš vykdžiau – pats svarbiausias dalykas yra ne man pačiam būti išrinktam į Seimą, bet įrodyti vieną kartą ir visiems laikams, kad LGBT žmogus, kuris yra politiškas, gali sulaukti ne tik savo bendruomenės, bet ir plačios visuomenės palaikymo“, – su tv3.lt kalba T. V. Raskevičius.

Aktyviai LGBT bendruomenės teisėms atstovaujantis T. V. Raskevičius rinkiminės kampanijos metu ne vieną kartą pasirodė persirengęs įvairiausiais kostiumais.

Paklaustas apie tai, ar nekilo mintis tą padaryti ir rinkimų naktį, politikas atsako, kad tam yra skirta vieta ir laikas.

„Šiandien aš priėmiau sprendimą, kad atvyksiu paprastai.

Mūsų politikai trisdešimt metų nieko dėl šitos bendruomenės nedarė, apsimetinėjo ir man reikėjo apsirengti klounu, kad galėčiau atkreipti politikų ir visuomenės dėmesį. Bet aš manau tą žinutę visuomenė išgirdo. Ir tą rezultatai jau rodo.

O apsirengimui visada yra tinkama vieta ir laikas. Panašu, kad Seime turėsime ilgametį LGBT bendruomenės oponentą Petrą Gražulį, tai aš manau, kad aš jam šitą dovaną tikrai padovanosiu“, – juokiasi T. V. Raskevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų