REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 150 rinkimų apylinkėmis sekmadienį tapusių šalies mokyklų pirmadienį mokysis nuotoliniu būdu, rinksis veiklas ne mokykloje arba vėlins pamokas, nes dėl koronaviruso prevencijos nespės laiku dezinfekuoti ir išvėdinti patalpų po rinkimų.

Apie 150 rinkimų apylinkėmis sekmadienį tapusių šalies mokyklų pirmadienį mokysis nuotoliniu būdu, rinksis veiklas ne mokykloje arba vėlins pamokas, nes dėl koronaviruso prevencijos nespės laiku dezinfekuoti ir išvėdinti patalpų po rinkimų.

REKLAMA

Kaip BNS informavo Švietimo ir mokslo ministerija, iš 525 mokyklų, kuriose yra rinkiminės apylinkės, 59 proc. pirmadienį ugdymą pradės taip, kaip ir buvo susiplanavusios, likusios mokyklos numačiusios įvairius tvarkaraščių pakeitimus.

„11 proc. mokyklų, t.y. 56 bendrojo ugdymo mokyklos ir viena profesinio mokymo įstaiga, mokys tik nuotoliniu būdu. 13 proc. mokyklų – 92 bendrojo ugdymo mokyklos ir 1 ikimokyklinio ugdymo įstaiga, organizuos nuotolinį daliai klasių ar grupių. 12 proc. mokyklų vėlins pamokų pradžios laiką. 5 proc. ne mokyklos aplinkose organizuos pažintinę kultūrinę veiklą“, – BNS nurodė ministerija.

Operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimuose nurodoma, kad patalpos švietimo įstaigose pirmadienį turi būti dezinfekuotos iki pamokų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybės vyriausioji patarėja švietimo klausimais Alina Kovalevskaja BNS teigė, kad planuotis pirmadienio darbą nuotoliniu būdu visiškai ar iš dalies, arba rinktis veiklas lauke, įspėtos visos 87 įstaigos, kuriose veiks rinkimų apylinkės, tarp jų – keturi darželiai. 

REKLAMA

„Visiškai nuotoliniu būdu dirbs apie 13 įstaigų. 12 įstaigų keis pamokų pradžios laiką – pradės vėliau. 10 įstaigų pasirinko, kad vykdys veiklas ne mokyklos aplinkoje, tai yra, organizuos įvairias ekskursijas. 20 įstaigų nieko nekeis, nurodė, kad joms tai netrukdo“, –  teigė A. Kovalevskaja.

Anot jos, mokyklų dezinfekavimo grafikas sudarytas nuo 2 val. nakties.

„Viską padaryti planuojame iki pietų. Bet ne paslaptis, kad kartais mes negalime nuspėti, kada tos komisijos baigs darbą (...). Bus dezinfekuojamos salės, įėjimai, bendro naudojimo patalpos, atskirai pagal kiekvieną mokyklą“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune nuotoliniu būdu planuoja dirbti 13 įstaigų iš 70-ies, kuriose vyks rinkimai, BNS informavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė. Anot jos, mokyklos bus dezinfekuojamos ir prieš komisijoms pradedant darbą, ir po darbo pirmadienį, nuo 4 val. ryto.

„Tose įstaigose, kuriose organizuojamas ikimokyklinis, priešmokyklinis  ir pradinukų ugdymas – dezinfekcija vykdoma paryčiais, kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas vaikų ugdymas spalio 12 dieną. Ugdymo įstaigų vadovai, kurių mokyklose mokosi vyresnių klasių mokiniai, kaip organizuoti ugdymo procesą sprendė savarankiškai. Tose įstaigose, kurios pasirinko dirbti įprastu būdu, patalpos bus dezinfekuojamos prieš prasidedant ugdymo procesui, o kurios dirbs nuotoliniu būdu – vėliau, t. y. ne nuo ankstyvo ryto“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų