REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Uralo (Rusija) motina savo pačios vaiką laikė rankinėje spintoje, o vyresniajam sūnui prigrasino niekam apie tai nepasakoti. Kūdikio gyvybę išgelbėjo pas „normalią, dirbančią moterį“ į svečius atėjusios bendradarbės. Vaikas jau buvo panašus į skeletą.

Viena Uralo (Rusija) motina savo pačios vaiką laikė rankinėje spintoje, o vyresniajam sūnui prigrasino niekam apie tai nepasakoti. Kūdikio gyvybę išgelbėjo pas „normalią, dirbančią moterį“ į svečius atėjusios bendradarbės. Vaikas jau buvo panašus į skeletą.

REKLAMA

Įspėjame skaitytojus, kad yra sukrečiantis kadras teksto pabaigoje.

Nedideliame Karpinsko mieste 37-erių vietos gyventoja Julija pusmetį spintoje laikė savo naujagimę dukrą. Pasak jos pažįstamos Irinos, Julija buvo nėščia, tačiau, vos pagimdžiusi, visiems pasakė, kad vaikas mirė. Niekas net ir nesusiprotėjo pagalvoti, kad vaikas gali būti gyvas, o moteris mergaitę laiko savo bute, padėjusi į rankinę spintoje. Julija jau turi du vaikus: 13-metį sūnų ir 3-metę dukrą.

„Berniukas tai tylėjo, o mergaitė darželyje vis sakydavo, kad jie turi lėlę, „kaip gyva, vardu Polina“. Tačiau niekas į tai dėmesio nekreipė: manė, kad mažoji fantazuoja“, – portalui „E1“ pasakojo Irina. 

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias dienas pas Juliją į svečius bendradarbės. Moterys pradėjo vartoti alkoholį, vėliau išgirdo keistus garsus, o buto savininkė jau buvo girta. Jos įlindo į spintą, o ten vaikas guli rankinėje. Jos visos buvo jau girtos, pradėjo raudoti, filmuoti tą vaiką, klausinėjo motinos, kaip ji taip galėjo, už ką taip kankina vaiką, rašoma „E1“.

REKLAMA

Tuomet moterys pasiėmė kūdikį pas save namo, nekvietė policijos, nes bijojo dėl savo girtumo. Kitą dieną iškvietė ir greitąją, ir policiją. Kuomet atvyko greitosios pagalbos brigada, gydytojai jų klausė: „Ar jūs nebijojote, kad vaikas per parą pas jus ir numirs?“ Moterų teigimu, jos buvo tokios šokiruotos, kad net nepagalvojo apie tai. Šiuo metu kūdikis gydomas ligoninėje. Jo būklė apibūdinama kaip sunki. Motina išvežta į psichiatrijos ligoninę, o likę du vaikai – į vaikų namus.

Vietos gyventojai – šokiruoti

Žiniasklaidai vietos gyventojai pasakojo, kad „niekas negalėjo pagalvoti“ ir niekaip nerado pateisinimų tokiam motinos elgesiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Pas mus čia, galima sakyti, kaimas, visi vienas kitą pažįstam, visi bendraujam, ir niekas pagalvoti net negalėjo, kad ji taip galėtų pasielgti, – pasakojo Irina. – Aš pati vaiką turiu, visą dieną raudu. Aš nežinau, ką ji toliau manėsi daryti, kaip slėpti ją, ar užmušti norėjo? Vaikai jos adekvatūs, dukrelė į darželį vaikšto, aprengti, švarūs, aš nežinau, kodėl ji taip su tuo vaiku elgėsi. Atrodo adekvati, dirbo. Ją reikia bausti. Sako, kad, jeigu mergaitė išgyvens, tai jos nepasodins į kalėjimą. Mes, visas miestas, manome, kad, duok Dieve, mergaitė išgyventų, tačiau motina turi sėdėti. Vaikus jos abu jau paėmė į vaikų namus“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita vietos gyventoja tikino, kad motina norėjo nužudyti vaiką, tačiau ranka nekilo. Todėl nusprendė, kad „geriau tegul mergaitė miršta nuo bado“.

„Vaiką vis pamaitindavo vyresnysis sūnus, – aiškino moteris. – Motina, kaip aš suprantu, grasino, kad jis niekam apie ją nepasakotų“. 

Informaciją „E1“ portalui patvirtino ir vietos policijos atstovas Valerijus Gorelych. Vyras tvirtino, kad „šia kraupia istorija sunku patikėti, tačiau ji panaši į tiesą“. „Kad kažką tvirtintume, būtina gauti medicinines išvadas, kad moteris, apie kurią kalbame, iš tiesų yra kūdikio mama. Esmė tame, kad įtariamoji nėštumo metu nebuvo niekur į moterų konsultacijas užsiregistravusi ir gimdymo metu į gydytojus nesikreipė. Tikėtina, gimdė namų sąlygomis“, – aiškino pareigūnas.  Jis patikslino, kad dėl mergaitės gyvybės dabar kovoja medikai. Jai diagnozuota trečiojo laipsnio hipotrofija ir kitos rimtos ligos. Policijos teigimu, moteris vaikus augino viena, su vyru išsiskyrė šių metų pradžioje. Tačiau šeima nebuvo rizikos grupės sąrašuose, kaimynų skundų taip pat nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų