REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis mano, kad misionieriaus poza (vyras viršuje, moteris apačioje) yra geriausia lytinio akto pozicija norint pastoti. Tačiau nėra jokių tyrimų, patvirtinančių šį teiginį.

Daugelis mano, kad misionieriaus poza (vyras viršuje, moteris apačioje) yra geriausia lytinio akto pozicija norint pastoti. Tačiau nėra jokių tyrimų, patvirtinančių šį teiginį.

REKLAMA

Bet kokia lytinio akto padėtis, kai spermatozoidai yra šalia gimdos kaklelio (arba makšties), gali padėti pastoti. Spermatozoidai pasieks moters reprodukcinę sistemą su gravitacijos pagalba arba be jos.

Tačiau yra manoma, kad jeigu moteris ejakuliacijos metu guli ant nugaros, tai galimai padidina pastojimo šansus. Gydytojai domėjosi, ar buvimas horizontalioje padėtyje po galima apvaisinimo gali pagerinti nėštumo šansus.

Vieno tyrimo metu jie nustatė, kad 27% moterų, kurios 15 minučių po ejakuliacijos gulėjo ant nugaros, po trečio bandymo jau buvo pastojusios. Palyginkite tai su moterimis, kurios iškart atsistojo ant kojų – iš jų pastojo 18%, po tiek pat bandymų.

Šuniuko poza

Naudodamiesi MRT tyrimais, mokslininkai galėjo palyginti, kuri seksualinė padėtis – misionieriaus ar „šuniuko“  – padeda įvykto ejakuliacijai arčiausiai gimdos kaklelio.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad „šuniuko“ poza varpą priartina prie idealiausios vietos spermai išsilieti. Šis tyrimas mums nieko nepasako apie tai, kaip tai gali paveikti nėštumo sėkmę. Tačiau daroma prielaida, kad arčiau gimdos kaklelio esanti ejakuliacija būtų geresnė, rašoma „Very well family“.

REKLAMA

Geriausia poza

Nors tikroji sueitis padėtis gali būti nesvarbi, tačiau yra kitų svarbių faktorių. Pvz., kai kuriuose tyrimuose nustatyta, kad ilgesnė preliudija ir aukštesnis seksualinio susijaudinimo lygis prieš ejakuliaciją padidina spermatozoidų skaičių. Jei tam tikra padėtis jus jaudina labiau, tai gali padidinti vaisingumą. Tačiau kiek nežinoma.

Tačiau susijaudinimas susijęs ne tik su vyru. Kai kuriais tyrimais įrodyta, kad moterų orgazmas, atsirandantis prieš pat vyro partnerio ejakuliaciją, jo metu ar po jo, padidina nėštumo galimybę. Pozicijos, kurios leidžia atlikti papildomą moterų stimuliavimą, gali būti geresnės pastoti.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai domėjosi, koks gali būti kunilingo (oralinio sekso moteriai) biologinis tikslas daugintis. Ir žmonės, ir kai kurie gyvūnai užsiima oraliniu seksu, kuris, žmonių manymu, mažai susijęs su reprodukcija.

Tačiau mokslininkai nustatė, kad atliekant kunilingą padidėjo vyro spermos kiekis per vėlesnius lytinius santykius.

Kiti faktoriai

Kartais poroms bandant pastoti seksas gali pradėti atrodyti kaip vargas ar prievolė. Pasak specialistų, lytinis perdegimas porose, kurios bando pastoti, yra dažnas.

Seksualinės padėties keitimas gali atgaivinti jūsų seksualinį gyvenimą. Net jei tai nepadidina nėštumo tikimybės, vis tiek gali būti verta išbandyti kažką naujo dėl emocinių priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų