REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raseiniuose siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą dviem savaitėms įvestas karantinas.

Raseiniuose siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą dviem savaitėms įvestas karantinas.

REKLAMA

Nuo penktadienio vidurnakčio įvestas karantino režimas truks iki spalio 23 dienos pabaigos.

Be jau savivaldybės iki šiol taikytų saugumo priemonių, t.y. prievolės visur dėvėti kaukes, nuotolinio darbo ir mokymosi ir kitų, numatyta iki vidurnakčio riboti kavinių darbo laiką, pirkėjų srautus parduotuvėse, kioskuose, paslaugų teikimo vietose, skiriant vienam pirkėjui ar klientui po 10 kvadratinių metrų arba aptarnaujant tik vieną asmenį.

Taip pat įvestas reikalavimas viešose vietose nesibūriuoti daugiau kaip po du žmones, išskyrus šeimas arba jei vyksta laidotuvės.

Viešajame transporte tarp keleivių privalės būti išlaikytas metro atstumas, transporto priemonės – nuolat dezinfekuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojama atšaukti ir mišias bažnyčiose, riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių – palikti gyvenamąją vietą siūloma tik vykstant į prekybos vietą, darbą, į gydymo įstaigą ar dėl kitų paslaugų, taip pat vykstant balsuoti rinkimuose.

Be kita ko, draudžiami visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, išskyrus rinkimus.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąsias dvi savaites COVID-19 sergamumo rodiklis šimtui tūkstančių gyventojų Raseinių rajone perkopė 1,1 tūkst. atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų