REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masinės kratos visoje Lietuvoje atskleidė šešėlinę padangų įmonės veiklą.

Masinės kratos visoje Lietuvoje atskleidė šešėlinę padangų įmonės veiklą.

REKLAMA

Kaip skelbiama policijos pranešime, rugsėjo 29 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose vietinių gyventojų dėmesį atkreipė aktyvūs policijos pajėgų veiksmai. Policijos pareigūnai kartu su Mokesčių inspekcijos darbuotojais lankėsi bendrovėse bei pas pagal verslo liudijimą dirbančius asmenis ir atliko kratas.

Tą dieną vyko Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Šiaulių apygardos prokuratūros surengta operacija, vykdant šių metų vasarą Šiaulių pareigūnų pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl vienos Šiaulių įmonės veiklos. Kadangi jos veiklos gijos driekėsi per visą Lietuvą, tad reikėjo vienu metu patikrinti visus, su minėta įmone prekybos ryšiais susijus ūkio subjektus.

Per šią operaciją visoje šalyje, talkinant vietiniams pareigūnams, buvo atlikta per 70 kratų. Jų metu ieškota ir paimta tyrimui reikšmingų daiktų – kompiuterių, duomenų laikmenų, mobiliųjų telefonų, dokumentų, pinigų. Iš viso buvo paimta apie 240 tūkstančių eurų jų kilmei nustatyti ir išsiaiškinti, ar jie gauti iš teisėtos veiklos. Atliekant kratą įmonės direktoriaus namuose, teko į pagalbą kviestis net ugniagesius. Pasak direktoriaus, jam niekaip nepavyko rasti rasti rakto nuo seifo, tad seifą teko atidaryti, išpjaunant jo duris. Jame rasta per 23 tūkstančius eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių kriminalistai minėtą tyrimą pradėjo, gavę informacijos, jog padangomis visoje Lietuvoje prekiaujanti Šiaulių įmonė įtariama dirbanti nesąžiningai ir, siekdama išvengti mokesčių, buhalterinėje apskaitoje nefiksuojanti visų gautų pajamų bei Mokesčių inspekcijai pateikianti neteisingus duomenis apie pajamas ir pelną.

REKLAMA

Įtariama, kad nuo 2018 m. sausio 1 d. iki šių metų rugsėjo 29-osios įmonės vadovas, kuriam talkino dar du šios įmonės darbuotojai, apgaulingai tvarkė bendrovės buhalterinę apskaitą, dėl to minėtu laikotarpiu negalima iš dalies nustatyti įmonės veiklos, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Manoma, kad, direktoriaus nurodymu, įmonės vadybininkas organizavo dalies produkcijos - padangų, pardavimą įvairiems ūkio subjektams be apskaitos dokumentų. Iš klientų gautus grynus pinigus įmonės vairuotojai perduodavo įmonės administratorei, kuri buhalterinę apskaitą tvarkiusiai buhalterei nepateikė pirminių apskaitos dokumentų dėl prekių pardavimo operacijų įtraukimo į bendrovės buhalterinę apskaitą. Dėl to buhalterė bendrovės buhalterinėje apskaitoje neužregistravo ne mažiau kaip 300 000 eurų pajamų gavimo, o gautas neapskaitytas pajamas perdavė direktoriui.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis, būdamas atsakingas už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą ir siekdamas išvengti mokesčių, 2018-2020 metų laikotarpiu užpildė ir pateikė Šiaulių apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai deklaracijas, kuriose įrašyti neteisingi duomenys apie bendrovės gautas pajamas. Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo 51-erių metų įmonės vadovui pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareikšti įtarimai.

Jo bendrininkams – įtariama, kartu nusikaltimus dariusiam 42 metų įmonės vadybininkui ir 37 metų administratorei – pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo įtarimai pareikšti ir dviem sandorių su minėta įmone turėjusiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų