REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barcelona“ išgyvena sunkiausius finansinius laikus dėl koronaviruso pandemijos – bandoma sumažinti klubo išlaidas.

„Barcelona“ išgyvena sunkiausius finansinius laikus dėl koronaviruso pandemijos – bandoma sumažinti klubo išlaidas.

REKLAMA

Skelbiama, kad klubas jau pradėjo kolektyvinę algų mažinimo procedūrą. Visiems darbuotojams ir žaidėjams uždarbis sumažės.

Ronaldo Koemano komandos buvo paprašyta išrinkti atstovą, kuris dalyvaus derybose su klubo vadovybe.

2020-ųjų pradžioje Ispanijoje buvo paskelbta ekstremali padėtis dėl koronaviruso pandemijos, „Barcelona“ pateikė prašymą vyriausybei kompensacijai gauti. Pinigai turėjo būti skirti darbuotojų ir žaidėjų algoms. Pirminiame etape žaidėjai sutiko susimažinti algas – komandos kapitonas Lionelis Messi iniciavo derybas su žaidėjais.

Apkarpius žaidėjų algas klubas galėjo išlaikyti kitus darbuotojus. Tačiau klubo finansų lentelės iki šiol neblizga – dar vienas algų mažinimas yra būtinas.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad šis žingsnis bus sudėtingas – gali kilti teisinių keblumų. Kaip praneša „Marca“, žaidėjai ir klubo darbuotojai turės galimybę nutraukti galiojančias darbo sutartis, jei bus bandoma keisti finansinius įsipareigojimus. Bet kuris darbuotojas galės nemokamai atsisveikinti su „Barca“ ir galės tikėtis 20-ies dienų atlygi už kiekvienus metus, kiek yra pradirbęs klube, išmokos.

REKLAMA

Tai reiškia, kad katalonų klubas turės tartis su kiekvienu futbolininku atskirai – kitaip įvesti kolektyvinio algų mažinimo nepavyks. Jei nepavyks susitarti, betkuris futbolininkas ar darbuotojas galės palikti klubą.

Priminsime, kad šių metų vasarą L.Messi pareiškė norintis išvykti, bet to padaryti nepavyko, nes žaidėjas nenorėjo bylinėtis teisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų