REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriems rinkėjams įprastos politinių rinkimų intrigos neužtenka. Užuot laukę rinkimų nakties, kad sužinotų, kokie politikai valdys šalį, kai kurie rinkėjai balsavimo rezultatų laukia ir tam, kad sužinotų, kiek papilnėjo, o gal kaip tik paplonėjo jų piniginė.

Kai kuriems rinkėjams įprastos politinių rinkimų intrigos neužtenka. Užuot laukę rinkimų nakties, kad sužinotų, kokie politikai valdys šalį, kai kurie rinkėjai balsavimo rezultatų laukia ir tam, kad sužinotų, kiek papilnėjo, o gal kaip tik paplonėjo jų piniginė.

REKLAMA

Kai kurios Lietuvoje veikiančios lažybų bendrovės savo klientams siūlo statyti ne tik už įprastą sportą, bet ir pasukti galvą bei surizikuoti spėjant, kas laimės rinkimus. Su rinkimais susijusios lažybos aktualios ne tik prieš Seimo rinkimus, aktyviai lažintasi prieš Lietuvos prezidento rinkimus, o dar aktyviau – laukiant JAV prezidento rinkimų.

Kol kas lažybininkai pergalę Seimo rinkimuose prognozuoja Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščioniams demokratams. Netrukus po jų pagal savo galimybes rikiuojasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija. Mažiausia laimėjimo tikimybė prognozuojama Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimai JAV sulaukia daugiau lietuvių dėmesio

Štai lažybų bendrovės „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis pastebi, kad, nors bendrovė ir organizuoja lažybas dėl Seimo rinkimų, šios mažiau populiaresnės tarp klientų nei kiti politiniai įvykiai.

REKLAMA

„Greičiausiai dėl dalyvių sąrašo ir sudėtingesnio rinkimų proceso. Prezidento rinkimai ar kiti svarbūs politikos įvykiai sulaukia didesnio aktyvumo“, – tv3.lt pasakojo M. Grigaitis.

„Top Sport“ įkūrėjas ir bendrasavininkis Gintaras Staniulis atvirauja, kad dėl Seimo rinkimų gyventojai galėjo lažintis tris mėnesius iki rinkimų. Tiesa, kaip pastebi jis, kol kas azarto šiose lažybose nelabai daug.

„Statymų nėra per daug, nėra per daug aktyvūs lošėjai. Mane patį nustebino, kad žymiai aktyviau lažinamasi, kas bus JAV prezidentas, negu pas mus dėl Seimo rinkimų. Gal čia D. Trumpo ir J. Bideno būtent tie aštrūs debatai, ar dar kažkas veikia mūsiškius“, – juokėsi G. Staniulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis išskiria porą lažybų bendrovių klientų tipų. Vieni jų lažinasi gerokai prieš rinkimus, kiti – netrukus prieš jiems įvykstant.

„Dažniausiai būna, kaip ir sportiniuose įvykiuose, taip ir politikoje, nėra aišku, kuri iš tų trijų ar keturių partijų laimės. Dažniausiai laukia mūsų klientai paskutinių dienų, valandų, minučių, nes vis tiek dar kažkas paaiškėja, informacijos kažkokios pasirodo. 

Yra keletas tipų statytojų – arba vieni labai iš anksto pastato, nes galvoja, kad bukmekerių padaryti statymai neatitinka jų pačių vizijos ir matymo, o kiti stato tada, kad jiems nereiktų ilgai laukti – pastačiau, o kitą dieną aiškūs rezultatai“, – tv3.lt pastebėjo G. Staniulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žada daugiau lažybų

Bendrovės lažybų koeficientą pagal įvairius kriterijus nustato pačios. Keli jų – partijų populiarumas gyventojų apklausose bei rezultatai praėjusiuose rinkimuose.

„Koeficientai nustatomi pagal partijų populiarumą apklausose, žiniasklaidoje, bei rezultatus praėjusiuose rinkimuose. Taip pat atsižvelgiama į galimą rinkėjų aktyvumą“, – nurodė M. Grigaitis.

Tiesa, šiuo metu lažybų bendrovės siūlo tik vienerias lažybas dėl Seimo rinkimų, klausdamos, kuri partija iškovos daugiausiai balsų daugiamandatėje apygardoje. Vis dėlto bendrovės žada, kad įsibėgėjus rinkimams lažybų atsiras daugiau.

Anot G. Staniulio, lažybų bendrovės neturi dedikuotų politikos specialistų, kurie prieš kiekvienus rinkimus galėtų stipriai įsigilinti į, pavyzdžiui, vienmandačių apygardų niuansus ir galimus laimėtojus.

REKLAMA

„Šitoje vietoje reikia labiau gilintis į vienmandates, žiūrėti, koks kandidatas vienoje ar kitoje apygardoje turi šansų. Čia savo klientams po pirmo rato duosime, kada liks po du kandidatus kiekvienoje vienmandatėje, lažintis dėl laimėtojų 71 apygardoje. Aišku, jeigu nebus, kad kažkur jau pirmame rate kas nors laimės“, – teigė G. Staniulis.

„Daugiau Seimo rinkimų pasiūlos variantų turėtų būti pateikta artimiausiomis dienomis“, – antrino M. Grigaitis.

Daugiau apie tai, kaip atrodys Seimo rinkimai, galite sužinoti čia:

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų