REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tikslas po Seimo rinkimų – formuoti centro kairės koaliciją, sako partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tikslas po Seimo rinkimų – formuoti centro kairės koaliciją, sako partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

REKLAMA

„Mūsų tikslas – formuoti centro kairės koaliciją. Tai mūsų prievolė“, – antradienį atėjęs balsuoti iš anksto į Lukiškių aikštėje Vilniuje įrengtą punktą žurnalistams sakė politikas.

Tam, kad pareikštų valią, jis drauge su kitais rinkėjais stovėjo per visą aikštę nusidriekusioje eilėje.

G. Paluckas teigė negalįs įvardyti galimų koalicijos partnerių, nes nežinia, ar būsimame Seime mandatų turės liberalai, Darbo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Paklaustas, ar galėtų dirbti koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, politikas teigė, kad šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis pirmiausia turėtų atsiprašyti už melą rinkėjams apie kitas partijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak socialdemokratų lyderio, mažiausias partijos tikslas per šiuos rinkimus – pagerinti 2016 metų rezultatą. Tuomet LSDP laimėjo 17 mandatų.

 „Lūkesčiai mūsų partijoje yra dar didesni – laimėti šituos rinkimus“, – antradienį sakė G. Paluckas.

REKLAMA

Seimo rinkimų kampaniją jis vadino ydinga ir kenksminga demokratijai, nes rinkėjai neturėjo galimybės pamatyti kandidatų, o šie – parodyti savęs.

„Kokį susikūrėme teisinį reguliavimą, tokį ir turime. Neseniai žiūrėjau per „youtube“ filmą, kur Rolandas Paksas su „Harley-Davidson“ ant scenos užvažiavo ir dainavo dainą prieš kažkiek metų. Va čia buvo smagu. Ledai krito iš sraigtasparnių, – sakė LSPD vadovas. – Dabar taip sureguliavome, kad net partijos ženkliuko negali įsisegti eidamas į rinkimus. Vadinasi, smarkiai perlenkėme lazdą.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Palucko, kaltę dėl to pirmiausia turėtų prisiimti tradicinės partijos.

„Pirmiausia tai tradicinių partijų kaltė, manant, kad taip apsisaugosime ar apsaugosime politinę sistemą nuo naujadarų, mažų fragmentiškų partijėlų. Bet dabar kai pamatai tą agitacinę kampaniją, kur visi absoliučiai vienodi, nežinau, kaip žmonėms pasirinkti. Tai kenksminga demokratinei rinkimų sistemai“, – tvirtino jis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, pirmadienį prasidėjo balsavimas iš anksto.

Pokalbį su Gintautu Palucku apie rinkimus ir socialdemokratų partiją žiūrėkite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų