REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Sekmadienį 9 val. ryte Sveikata.lt laidoje sužinosite visas įdomybes apie krūtų implantus. Laidos vedėja Asta Dumbliauskienė kalbins laidos svečią, ilgametį specialistą, kuris atsakys į įvairius klausimus. Taip pat sužinosite, kaip įmanoma pagerinti miegą, o „Sodros“ atstovas papasakos, kada moksleiviai bei studentai turi pasirūpinti sveikatos draudimu. 

Sekmadienį 9 val. ryte Sveikata.lt laidoje sužinosite visas įdomybes apie krūtų implantus. Laidos vedėja Asta Dumbliauskienė kalbins laidos svečią, ilgametį specialistą, kuris atsakys į įvairius klausimus. Taip pat sužinosite, kaip įmanoma pagerinti miegą, o „Sodros“ atstovas papasakos, kada moksleiviai bei studentai turi pasirūpinti sveikatos draudimu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė laidos tema – krūtinė ir krūtų implantai. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, medicinos mokslų daktaras Kęstutis Maslauskas estetines operacijas atlieka jau 15 metų. Specialistas tvirtina, jog yra keletas faktorių, kurie moteris priverčia ryžtis krūtų didinimo operacijai. Tai gali būti tiesiog labai maža krūtinė, kurios liaukos brendimo metu neišsivystė ir ji lieka nulinio arba pirmo dydžio. Taip pat gali būti, jog krūtinė subliuško ar pasmuko po nėštumo ir žindymo, arba būna asimetrija. Visiškai vienodų kūno pusių nerasime pas nei vieną, nes visi žmonės asimetriški, todėl ne vienodas krūtis galima taip pat koreguoti. 

REKLAMA

Kas dedama į krūtinės vidų?

Krūtinei užpildyti yra du variantai. Vienas iš jų – nuosavi riebalai. Jų pagalba krūtinę galima padidinti daugiausiai pusę dydžio. Antras būdas – norinčioms prognozuojamo ir patikimo rezultato, idealus variantas yra krūtų implantai. Dauguma atvykstančių moterų pas specialistą nori, kad galutiniame rezultate jų krūtinė atrodytų jaunatviškai, būtų standūs audiniai, viršutinis polis pakilęs, nebūtų subliuškimo. Jeigu naudojami tinkami implantai, niekas nepastebės, jog jūsų krūtinė nėra natūrali. 

REKLAMA
REKLAMA

Kai pacientė nusprendžia, pasitobulinti, iš pat pradžių jai yra duodami silikonai, kuriuos gali įsidėti į liemenėlę ir pajausti, koks bus svoris bei kaip atrodys krūtinė po operacijos. Rezultatą galima pasižiūrėti ir skaitmeniniu būdu. Tai neparodys visiškai galutinio varianto, bet padės apsispręsti. 

Mitai ir stereotipai apie krūtų didinimo operaciją 

Sklando mitas, jog pasididinus krūtinę, gimdyti ir žindyti jokiais būdais negalima. Tačiau gyd. Kęstutis Maslauskas neigia šią mintį, nes implantas nepažeidžia pieno liaukų. Jis yra dedamas po liauka arba po raumeniu, kartais dalinai. Vienintelis atvejis, kuomet negalima žindyti - kai krūtinė būna pasmukusi ir jai prireikia ne tik implantų, bet ir krūtų pakėlimo. Po operacijos apie tris mėnesius nepatartina turėti sunkių fizinių užsiėmimų, tačiau praėjus gyjimo laikotarpiui, pacientė laisvai gali šokti, sportuoti, nardyti, ar net skraidyti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nerimauti nevalia 

Visi implantai yra testuojami gamyklose, tampomi, spaudžiami. Gyd. Kęstutis Maslauskas laidoje pristato populiariausius implantus, vadinamus šeštos kartos. Svarbu ne tik kas yra viduje, bet kas yra ir išorėje. Paviršius gali būti įvairus: labai didelės tekstūros, mini tekstūros ar visiškai lygūs. 

Gydytojas supažindina su trimis skirtingomis implantų formomis. Apvalus implantas yra standesnio gelio, atsistojus viršutinis polis yra pilnesnis. Ergonominio implanto gelis yra minkštesnis. Dėl gravitacijos jis nusėda žemyn ir būna pilnesnė krūties apačia. Trečiasis yra lašo formos arba kitaip - anatominis. Tai natūraliausias variantas, kai viršutinė implanto dalis yra visiškai tuščia, o visas gelis yra apačioje. 

REKLAMA

Krūtų implantus patartina keisti kas 10-15 metų. Dažnai moterys neatsimena, kokio gamintojo, ar kokio dydžio implantas buvo įdėtas. Sukurta naujovė leis išspręsti šią problemą. Kai implante yra įdėtas čipas, pridėjus prie krūtinės specialų skaitytuvą galima pamatyti, koks tai gamintojas ir dydis. Nerimauti nereikėtų - jokie asmeniniai duomenys nebus atskleisti. 

Vaistininko patarimai 

Antroje laidos dalyje rubrikoje „Vaistininkas pataria“ sužinosite, kaip pagerinti miego kokybę. „Eurovaistinės“ farmacinės veiklos vadovė Jovita Juodsnukytė pataria, jog pradėjus jausti miego sutrikimus, reikia pradėti gydytis vaistažolių arbatomis: melisų, apinių, sukatžolių. Taip pat yra maisto papildų su melatoninu, kuris sutrumpina užmigimo laiką. Jei miego sutrikimai tęsiasi ilgiau nei keletą savaičių, reikėtų apsilankyti pas gydytoją. Prieš miegą kelias valandas patartina nesinaudoti mobiliaisiais telefonais, neužsiimti sportine veikla bei daug neprisivalgyti. 

REKLAMA

„Sodros“ patarimai 

„Sodros“ komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis pasakos apie privalomąjį sveikatos draudimą. Moksleiviai ir studentai yra draudžiami privalomuoju draudimu valstybės lėšomis. Nors mokslo metai baigiasi birželio mėnesį, jaunuolis yra draudžiamas iki rugpjūčio. Baigus mokyklą, patariama įstoti į aukštąją mokyklą, vykti studijuoti į užsienį arba įsidarbinti. Kitu atveju, jaunuoliui pačiam teks mokėti už sveikatos draudimą. Visą informaciją galima pasitikrinti „Sodros“ internetinėje svetainėje. Jeigu vykstate studijuoti į Europos Sąjungos šalis, reikėtų pateikti paraišką ligonių kasoms. Tuomet už draudimą nereikės mokėti pačiam studentui. 

Apie viską plačiau galite išgirsti sekmadienį, 9 val. ryto laidoje Sveikata.lt per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų