REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Kauno „Žalgirio“ pasirodymą prieš Pirėjo „Olympiacos“ ir Vilniaus „Ryto“ audito išvadas.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Kauno „Žalgirio“ pasirodymą prieš Pirėjo „Olympiacos“ ir Vilniaus „Ryto“ audito išvadas.

REKLAMA

„Krenta į akis, kad „Žalgirio“ rotacija buvo tarsi iš „lapelio“, kai keitimai buvo aiškiai sudėti ir nepritaikyti prie varžovo. Labai kentėjo dėl to kauniečiai, kai Jankūnas atsidūrė prieš Vezenkovą, taip pat ant parketo buvo perlaikytas Milaknis ir tas pats Jankūnas. Ar toks sudėliotas grafikas gali tapti sėkmingu ilgalaikėje perspektyvoje?“, – kolegų klausė E.Pulkovskis.

„Pasirodė, kad Lauvergne‘as antroje dalyje buvo perlaikytas ant suolo. Be abejo, kad tokia sistema neveiks Eurolygoje, nes aukšto lygio treneriai greitai viską perpras. Netikiu tokia vizija, bet vakar pamatytas mačas davė tiek pozityvo, tiek nerimo. Emocine prasme tai duoda daugiau nei vieną tašką“, – mano V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Keista, kai „Žalgiris“ turėjo minus 10 ir žaidė su antru penketuku. Aikštelėje buvo Rubitas ir Jankūnas, kai pastarasis atrodė labai blankiai. Realiai nieko naujo apie „Žalgirį“ nesužinojome iš šio mačo“, – sakė T.Kubilius.

REKLAMA

„Keista, kad „Olympiacos“ dažnai naudojo gynybą, kai aukštaūgis atsitraukdavo, o ne keisdavosi ginamaisiais. Už tai bausdavo Grigonis. Labai gerai veikė „Žalgirio“ gynybą prieš Slouką, kuris visada pridarydavo daug problemų tiek „Žalgiriui“, tiek Lietuvos rinktinei. Gynyba buvo gera ir tai buvo kertinis dalykas“, – analizavo E.Pulkovskis.

„Buvo įspūdis, kad norėjo atakuoti varžovus naudojant Lauvergne‘ą, bet dažnai kamuolys jo tiesiog nepasiekdavo. Atrodo, kad Rubitas yra greitesnis ir paslankesnis. Įpūtė man pozityvo, kadangi vienintelis paslankus aukštaūgis yra Hayesas“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Grigonis žaidė 32 minutes – tokį vaizdą matėme labai retai. Ir jis daug laiko turėjo kamuolį savo rankose. Kitame mače iš varžovų pusės Grigoniui dėmesys bus dar didesnis. Jis daug žaidė „vienas prieš vieną“ ir neramina, ar prieš kitas ekipas užteks vien jo talento geram pasirodymui, nes visi taškai buvo renkami ne iš paruoštų derinių“, – kalbėjo T.Kubilius.

„Žalgiriečiai mažai prasiženginėja ir net neišnaudoja komandinių pražangų skaičiaus. Taip pat patys labai mažai meta baudų – trūksta agresijos. Prieš stipresnius varžovus reikės daugiau tų lengvų taškų, kuriuos galima būtų įmesti niekam netrukdant“, – sakė E.Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keista, kad patys žaidėjai neprasiženginėja, nes įpročiai turėtų būti likę dar iš praėjusio sezono. Pergalė yra pergalė, bet su tokiu žaidimu daugiau negatyvo nei pozityvo matome“, – papildė T.Kubilius.

„Vasturia vis dar yra mįslė, ką jis moka ir ką gali pasiūlyti šiai komandai. Vietomis buvo net nejauku žiūrėti, kaip jis atrodė gynyboje. Puolime taip pat buvo blankus“, – sakė V.Stalgaitis.

„Grįžus Garino Vasturia keliaus į rotacijos pabaigą. Juolab, kad ir vakar žaidė tik 13 minučių“, – mano E.Pulkovskis. 

„Galvoju, kad Hayesas yra tas, kuris gali tikrai pridėti ir puolime bus kokybiškesnis nei matėme iki šiol“, – prognozavo V.Stalgaitis.

REKLAMA

„Gynyboje Hayesas tikrai buvo solidus. „Žalgiris“ tikrai žaidė ne patį gražiausią akiai krepšinį, bet iš vakar mačų niekas nerodė gero žaidimo. Visos komandos yra toli gražu nuo geros formos. Reikia tikėtis, kad „Žalgiris“ dar pridės“, – dėstė T.Kubilius.

„Pirėjo ekipa tikrai žais geriau nei parodė, esu tuo įsitikinęs. Tai yra geresnė komanda nei pamatėme ketvirtadienį. Sezono pradžios sindromas puikiai matėsi šios ekipos veiksmuose. Bartzokas dabar turėtų paspringti savo žodžiais, kad vietiniai čempionatai nėra reikalingi. Dabar „Olympiacos“ augimas bus lėtesnis, nes žais tik Eurolygoje“, – mano V.Stalgaitis.

REKLAMA

„Galima pagirti „Žalgirio“ fizinį pasirengimą, kadangi matėsi atkarpomis, kai varžovai jau sunkiai gaudė kvapą, o žalgiriečiai kaip tik skuodė į priekį. Galima pagirti Sigitą Kavaliauską“, – sakė E.Pulkovskis.

„Reikia pasidžiaugti, kad Grigonis parodė lyderystę. Reabilitavo save 100 proc., kai pasirodė labai blankiai prieš „Lietkabelį“, kai surinko 2 balus ir išsibaudavo. Pats žaidimas parodė, kad abiejų komandų laukia ilgas kelias į viršūnę. Svarbiausia, kad „Žalgiris“ laimėjo ir ji padės žaidėjams patikėti ta sistema, nes laimėjimas prieš dzūkus ar šiauliečius neturi tokio „svorio“, – apibendrino E.Pulkovskis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Antroji tema – „Ryto“ permainos, kurios praneštos sulig audito ataskaitomis.

„Netikėtai nuskambėjo, kad Jarutis yra „patrauktas“ iš savo pareigų. Buvo daug sąmokslo teorijų, kad neva atleido jį dėl vagysčių ar suktybių. Visa logika sako, kad jeigu siūlo likti sporto direktoriumi, jis nebus nieko prisidirbęs“, – sakė E.Pulkovskis.

„Visada „Rytas“ pristatydavo savo biudžetą spaudos konferencijoje, bet dabar atsiuntė kažkokį pranešimą spaudai, tačiau nekalba niekas – nei Jankauskas, nei Gudelis. Jarutis tarsi kalba, bet labai nedaug, kas yra normalu. Keista viskas“, – teigė V.Stalgaitis.

„Nebuvo spaudos konferencijos ir nebuvo tinkamai iškomunikuota, todėl lieka vietos interpretacijoms. Reikia patiems viską gerai padaryti ir nebus jokių spekuliacijų. Klubo kaltė yra, kad klubas visko nepaskelbė“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA

„Krepšinyje daug kam aišku, kad Jarutis liks, bet apie tai pats klubas nieko neskelbia. Kažko yra bijoma, iki galo nepasakoma, slepiama. Man pikta dėl to, kad klubas išlaikomas Savivaldybės, bet ne viskas yra atvira“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

„Jeigu viskas yra taip, kaip parašyta, tada pagirti reikia Jarutį, kadangi skolos sumažėjo, o klubas pradėjo dirbti pagal turimą biudžetą. „Ryto“ komunikacijoje trūksta nuoseklumo, nėra viskas labai aišku“, – pridūrė E.Pulkovskis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų