REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raseinių rajone dėl koronaviruso žmonės tiriasi pasyviai, sako savivaldybės savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Jonyla.

Raseinių rajone dėl koronaviruso žmonės tiriasi pasyviai, sako savivaldybės savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Jonyla.

REKLAMA

„Dabartinis punktas labai mažai apkrautas. (...) Kol kas, žinokit, nežinau, kaip reikia įkalbinėti gyventojus“, – BNS teigė jis.

E. Jonylos teigimu, praėjusią parą mobiliajame punkte paimta kiek daugiau nei 200 mėginių.

„Tačiau į šį kiekį patenka ir žmonės tirti Blinstrubiškių socialinės globos namuose. Vakar specialistai važiavo į vietą, tyrė juos“, – aiškino Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per praėjusią parą Raseinių rajone patvirtinti 49 koronaviruso atvejai, 34 iš jų – Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

„Užsikrėtė 31 globotinis ir 3 darbuotojai. Asmenys NVSC nurodymu buvo tirti profilaktiškai. Jie ir toliau yra reguliariai testuojami. Pirminė hipotezė – infekcija išplito dėl besimptomių atvejų darbuotojų tarpe“, – BNS penktadienį komentavo NVSC atstovė Austina Vžesniauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos iš viso šiuose globos namuose gyvena apie 200 žmonių. Koronavirusas kol kas nustatytas 11 darbuotojų ir 40 globotinių. Taip pat patvirtinti keturi antriniai atvejai.

REKLAMA

Pasak E. Jonylos, sunkių ligonių globos namuose beveik nėra, dauguma sergančiųjų – besimptomiai.

Jis taip pat teigė, kad savivaldybė planuoja kreiptis į LSMU Kauno klinikas, kad skirtų ir atsiųstų personalo, galinčio dirbti šioje globos įstaigoje.

„Nusiųsim tokį prašymą, kad suteiktų papildomai medikų ar rezidentų, kad padėtų Blinstrubiškėse, (...) nes krūvis ne toks ir mažas“, – sakė E. Jonyla.

Anot jo, kreiptis į Vyriausybę dėl lokalaus karantino kol kas neplanuojama, nes situacija rajone kontroliuojama.

Remiantis Registrų centro duomenimis, Raseinių rajone sergančiųjų COVID-19 skaičius šiuo metu siekia 353.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Raseinių rajone ugdymas vykdomas nuotoliniu būdu, įvestas privalomas veido kaukių dėvėjimas ir atvirose, ir uždarose erdvėse, atšaukti planuoti renginiai, apribotas kultūros įstaigų lankymas bei fizinis lankytojų aptarnavimas savivaldybės įstaigose.

Tuo tarpu privatiems verslams veiklą vykdyti nuotoliniu būdu rekomenduojama. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų