REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalikų vyskupai ragina gyventojus aktyviai dalyvauti Seimo rinkimuose.

Katalikų vyskupai ragina gyventojus aktyviai dalyvauti Seimo rinkimuose.

REKLAMA

Penktadienį išplatintame Lietuvos vyskupų konferencijos kreipimesi pažymima, kad rinkimai yra proga išreikšti savo įsitikinimus balsuojant, o nuo išrinktų įstatymų leidėjų veiklos tiesiogiai priklausys tai, kaip mūsų šalis gyvens per artimiausius ketverius metus – kaip bus rūpinamasi jaunais ir senais, puoselėjama kultūra ir tradicijos ar atsižvelgiama į žmogaus prigimtį kuriant ateities visuomenę, kokie ryšiai bus mezgami su užsienio šalimis, kokios sąlygos atsivers verslui.

„Bažnyčia moko, kad išrinkti tuos, kurie mums atstovauja ir kuria įstatymus, – garbinga kiekvieno krikščionio artimo meilės pareiga (...). Pasinaudokime šia teise kurti valstybę ir neleiskime, kad pastaruosius mėnesius dėl šalyje vyraujančios epideminės situacijos susidaręs netikrumas atgrasytų mus atlikti šią pareigą“, – raginama kreipimesi.

Vyskupai taip pat primena saugoti save ir kitus bei nepamiršti asmeninės apsaugos priemonių.

Kartu Katalikų Bažnyčios atstovai pažymi, jog šaliai besikeičiant, išlieka pastovios vertybės –  atjauta, gailestingumas, jautrumas silpniausiam, visuomeninis solidarumas, prigimtinė šeima ir gyvybės neliečiamumas, atida kūrinijai ir ragina rinktis „tuos kandidatus, kurie pritaria šių krikščioniškų ir bendražmogiškų vertybių visumai“.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų