REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

O dabar apie neeilinį ištvermės iššūkį sau. Kaune į daugiau kaip metus truksiantį bėgimą aplink pasaulį leidosi buvęs ugniagesys. Apibėgti pasaulį – vyriškio gyvenimo svajonė. Tiesa, tūkstančius kilometrų jis bėgs Lietuvoje.   

O dabar apie neeilinį ištvermės iššūkį sau. Kaune į daugiau kaip metus truksiantį bėgimą aplink pasaulį leidosi buvęs ugniagesys. Apibėgti pasaulį – vyriškio gyvenimo svajonė. Tiesa, tūkstančius kilometrų jis bėgs Lietuvoje.   

REKLAMA

Gaisrinių sirenomis Aidas Ardzijauskas palydimas į savo gyvenimo svajonę – apibėgti pasaulį.

Tiesa, Aidas bėga Lietuvoje. Kelerius metus planuotą realią trasą aplink Žemės rutulį dėl pasaulį užklupusios koronaviruso pandemijos teko koreguoti.

„Praeitais metais gruodžio mėnesį įtariau, kad kažkas negerai, nes pradėjau negaut daug vizų – Kinija atsakė, Australija dvejojo, pradėjom galvoti, kaip čia viską pakeisti“, – sako bėgikas Aidas Ardzijauskas.

Bet visus tėvynėje įveiktus kilometrus specialia programėle perkels į interaktyvųjį žemėlapį.

„Ta programėlė sukurta taip, kad mes įvesime čia, Lietuvoje, esamus duomenis, ir pagal ten, kur aš turėčiau būti, bus perskaičiuojama – tai pasakyti, kiek tiksliai aš nubėgsiu kilometrų, labai sudėtinga“, – pasakoja A. Ardzijauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgikas kelionę pradeda Kaune – pirma nakvynė už 77 kilometrų Ukmergėje.

„Mums kaip kauniečiams yra džiugu, kad bėgimas prasideda nuo istorinių ugniagesių rūmų, jis pats kaunietis ir pradėjęs tarnybą čia – tai, manau, įspūdinga“, – teigia Kauno ugniagesių vadovas Vidas Barauskas.

REKLAMA

Pirmąsias dienas Aidui draugiją palaikys ir bičiulis.

„Man sunkiausia gal prie tų mašinų priprasti, triukšmas, krovininis transportas, nes čia ne dviračių takai, ne parko takeliai“, – kalbėjo draugas Nerijus Buivydas.

Iš viso Aidas planuoja įveikti per 30 tūkstančių kilometrų, užtruks apie 13 mėnesių.

Lietuvą jis išmaišys skersai išilgai – kirs bent 30 kartų ir vis užsuks į Kauną – čia medikai stebės jo sveikatos rodiklius.

„Kraujo tyrimus – tai labai išsamūs tyrimai, kurie vertina daug organizmo sistemų, stebėsime, kaip jie kinta, kaip organizmas reaguoja į tokį didelį fizinį krūvį, ar sudarytos maisto programos jam efektyvios, ar jų užtenka, ir iš karto greitai reaguosime“, – sako sporto klinikos gydytoja Miglė Baranauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrą lydės komanda su kelioniniu autobusiuku, jame viskas ko reikia. Aidas Ardzijauskas po 26-erių metų baigė ir ugniagesio tarnybą, dabar dirbs ugniagesių gelbėtojų mokykloje, tad bėgdamas skatins jaunimą ir skleis prevencinę žinutę.

„Pradedant nuo aktualaus detektorių įrengimo patalpose, kad jo bėgimas taip pat turėtų prasmę gelbėjant žmonių gyvybes ir taip pat su jaunimu, kad skatinti rinktis šią garbingą, įdomią ir nemonotonišką ugniagesio gelbėtojo profesiją“, – pasakoja Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas Kęstutis Agintas.

Tai ne pirmas Aido Ardzijausko iššūkis sau. 8 tūkstančius kilometrų jis nubėgo nuo Dakaro iki Vilniaus ir sudėvėjo 8 poras sportinių batelių, ar skaičiavo, kiek reiks šiai avantiūrai.

Jis taip pat yra apibėgęs Lietuvą, Baltijos jūrą, įveikęs Ameriką nuo Los Andželo iki Niujorko . Iš viso jo sąskaitoje apie pusantro šimto tūkstančių nubėgtų kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų