REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas pristatė rinktinės sudėtį artėjančioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Baltarusija ir Albanija bei draugiškam susitikimui su Estija.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas pristatė rinktinės sudėtį artėjančioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Baltarusija ir Albanija bei draugiškam susitikimui su Estija.

REKLAMA

Su baltarusiais Lietuva žais spalio 11 d., albanais – spalio 14 d. Abu susitikimai vyks Vilniuje. Su estais jėgas išbandys spalio 7 d.

Tad per savaitę rinktinė sužais trejas rungtynes. Tai didelis fizinis krūvis, bet V. Urbonas pasidžiaugė, kad UEFA pakeitė taisykles ir leis atlikti ne tris, o penkis keitimus mačų metu.

Po dviejų turų Tautų lygos C lygos 4-oje grupėje – lygybė. Visos keturios rinktinės šiuo metu turi po 3 taškus.

Su Baltarusija mūsiškiai dar nežaidė, o Albaniją išvykoje netikėtai įveikė 1:0. Pirmame ture nusileista Kazachstanui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tęsinys rugsėjo mėnesio batalijų. Džiugu, kad pavyko pasiekti pergalę prieš Albaniją. Žaidėjų nuotaikos geros ir ruošiamės šios rungtynėms.

REKLAMA

Svarbu ne tik atrinkti sudėtį, bet žiūriu į tai, kad ne visada reikalingi geriausi žaidėjai. Tikslas yra surinkti motyvuotus, alkanus ir „truputį išprotėjusius“ futbolininkus“, – prieš mačą sakė V. Urbonas.

Yra keletas pakitimų žaidėjų sąraše. Grįžta Emilijus Zubas, Arvydas Novikovas ir Paulius Golubickas. Du nauji žaidėjai – Vytas Gašputis ir Gytis Paulauskas.

A. Novikovas atvyksta iš Turkijos, kur žiba BB „Erzurumspor“ ekipoje, į kurią neseniai persikėlė. Klubą neseniai pakeitė ir Fedoras Černychas, grįžęs į „Jagiellonia“. Vis tik tai nesutrukdė prisikviesti bene ryškiausių rinktinės žvaigždžių.

REKLAMA
REKLAMA

„Įkalbinėjimų didelių nereikėjo, bet atsižvelgėme į klubų pakeitimą. Visi žiūri tolerantiškai. Nebuvo didelių ginčų. Tuos, kuriuos kvietėme, beveik visi yra šiame sąraše“, – teigė rinktinės treneris.

Šį kartą nebus Rolando Baravyko, kurio komandoje Kipre užfiksuotas COVID-19 protrūkis.

V. Urbonas prieš laukančius mačus pabrėžė, kad jie parodys, ar rinktinė eina teisingu keliu ir pergalė Albanijoje buvo dėsningas rezultatas.

„Suprantame, kad visų lūkesčiai pakilo, ta pergalė įnešė tai. Norisi tęsti pradėtus darbus. Rungtynės su Baltarusija ir Albanija parodys, ar teisingu keliu judame. Jos labai svarbios, gerai, kad žaidžiame namuose. Žiūrovų nebus, tai minusas, bet aikštės faktorius vis tiek mums svarbus šiuo metu“, – pabrėžė V. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Tomas Švedkauskas, Emilijus Zubas, Edvinas Gertmonas. Gynėjai: Mindaugas Palionis, Egidijus Vaitkūnas, Saulius Mikoliūnas, Dominykas Barauskas, Markas Beneta, Edvinas Girdvainis, Vytas Gašpuitis. Saugai: Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Donatas Kazlauskas, Justas Lasickas, Martynas Dapkus, Ovidijus Verbickas, Gratas Sirgėdas, Arvydas Novikovas, Daniel Romanovskij, Paulius Golubickas. Puolėjai: Fedoras Černychas, Karolis Laukžemis, Gytis Paulauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų