REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Saugirdas Vaitulionis, Brigitte Macron ir Diana Nausėdienė (tv3.lt fotomontažas)

Pirmadienio vakarą į Lietuvą pirmąkart oficialiai atvyko pirmoji Prancūzijos pora – prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo sutuoktinė Brigitte Macron. Porą pasitiko Gitanas Nausėda ir jo žmona Diana Nausėdienė.

22

Pirmadienio vakarą į Lietuvą pirmąkart oficialiai atvyko pirmoji Prancūzijos pora – prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo sutuoktinė Brigitte Macron. Porą pasitiko Gitanas Nausėda ir jo žmona Diana Nausėdienė.

REKLAMA

Tiesa, susitikimo metu daug dėmesio teko ir abiejų šalių pirmosioms damoms, mat visai netyčiomis jos pasipuošė ganėtinai panašiai – pasirinko mėlynos spalvos apdarus.

Netrukus po to socialiniuose tinkluose prasidėjo B. Macron ir D. Nausėdienės pasirinktų įvaizdžių aptarimas, o kaip pastebėjo Saugirdas Vaitulionis, daugiausiai kritikos gavo būtent Lietuvos pirmoji ponia. Ir ne iš ko kito, o tų moterų, kurios paprastai drąsiai kalba apie moterišką solidarumą.

Antradienio rytą S. Vaitulionis „Facebook“ asmeninėje paskyroje pasidalijo įrašu, kuriame išsakė, ką galvoja tiek apie vakarykštę situaciją, tiek ir apie ją suskubusias komentuoti moteris.

REKLAMA
REKLAMA

„Panašu, kad moteriškas solidarumas Lietuvai negresia. 

Užtenka Pirmajai Poniai pasirodyti kokiam nors renginy ir greitai supranti, kaip stipriai moterys gali nekęsti moterų. 

REKLAMA

Ai, kažką kažkur girdėjau, kaip moterys turėtų palaikyti moteris. Pasakose, panašu.

Esu skaitęs visokiausių „moterų įkvėpėjų“ įrašų apie moterų draugystę ir kaip svarbu vienai kitą palaikyti, nes va tada tai jau moterys užkariaus pasaulį. A jo? Kas nutiko, kad vėl nepavyko? Vakar moteriškas palaikymas liejosi per kraštus taip, kad klaviatūrų caksėjimas nagučiais buvo girdimas per visą Lietuvą.

Dar pas įvairias „labai už moterų teises kovojančias“ damutes pastoviai skaitau apie meilę sau. Na, kaip reikia mylėti kiekvieną savo kilogramą ir visiškai nesvarbu, kokia tavo figūra – tu esi gražuolė, nes svarbiausia juk tikrumas. Tai, ar tikrai?

REKLAMA
REKLAMA

Nes dabar tos pačios kovotojos klykia, kad suknė tokiai figūrai netinkama, kad figūra – bloga, ir ką ji iš viso čia apsirėdė. 

Atskiros skeveldros skriejo už „ne taip“ sušukuotus plaukus ir batus. Bet čia jau smulkmenos.

Ai, dar tos damos labai mėgsta postringauti apie patyčias ir kaip reikia keisti pasaulį, kad jų neliktų, nes „kur augs mūsų vaikai!“ Taip, taip, apie tai garsiai rėkia tos pačios, kurios vakar kirviu užkapojo pusamžę moterį mėlyna suknele.

Tradiciškai garsiai deklaruojam vertybes ir aukštą moralę, šalia kurios net arti negulėjom.

Beje, fun fact. Suskaičiau šimtus komentarų. Vyrams nelabai užkliuvo Prezidentų apranga ar išvaizda. Neužkliuvo jiems ir ponių aprėdai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, mielos mano, palinkėsiu tik pakantumo viena kitai, nes apie moterišką solidarumą kalbėti dar yra gerokai per anksti“, – rašė jis.

Primename, kad E. Macronas ir B. Macron į Lietuvą atvyko kiek anksčiau, nei 18 valandą pirmadienio vakare. 

Pirmiausia jie susitiko su Lietuvos vadovu bei pirmąja ponia Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose. Čia buvo numatyta oficiali pasitikimo ceremonija vidiniame Prezidentūros kieme, taip pat ir pasirašymas Garbės svečių knygoje. Vėliau, 20 valandą, buvo numatyta Prezidentų spaudos konferencija. 

21 valandą E. Macronui ir jo žmonai Brigitte Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose suorganizuota ypatinga šventinė vakarienė, kurioje pakviesti dalyvauti ir kiti iškilūs visuomenės veikėjai, prancūzų bendruomenės Lietuvoje atstovai. Tarp jų – ir Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų