REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva ruošiasi blogiausiam COVID-19 scenarijui – Vyriausybė skyrė daugiau nei milijoną eurų laikinosioms ligoninėms įrengti. Tiesa, ministras Aurelijus Veryga pabrėžė, kad šių planų nereikėtų sieti vien su pandemija.

Lietuva ruošiasi blogiausiam COVID-19 scenarijui – Vyriausybė skyrė daugiau nei milijoną eurų laikinosioms ligoninėms įrengti. Tiesa, ministras Aurelijus Veryga pabrėžė, kad šių planų nereikėtų sieti vien su pandemija.

REKLAMA

Ministras informavo, kad šiuo atveju kalbama apie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento planus įsigyti tokias mobilias ligonines. 

„Kitaip tariant – tiesiog tokias kaip patalpas, kurias būtų galima panaudoti šalia ligoninių ar vietoj ligoninių teikiant tam tikras paslaugas“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo jis.

Turi ruoštis ir kitoms grėsmėms

Tačiau ministras pabrėžė, kad šių laikinųjų ligoninių tikrai nereikėtų sieti vien su COVID-19 situacijos valdymu.

„Lietuva turi ruoštis ir kitoms įmanomoms grėsmėms, kurių gali būti pačių įvairiausių, tiek kalbant apie Astravo keliamas grėsmes, tiek ta patį viruso plitimą, tiek gali būti kažkokių nenumatytų sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tokiais atvejais šios mobilios ligoninės galėtų būtų naudojamos ten, kur reikia, nes jas yra nesudėtinga transportuoti, jos yra greitai pastatomos. Ir turint galimybę ten greitai atsirasti medikams, ten gali būti toje vietoje kur reikia gyventojams suteiktos paslaugos jų kažkur toli nepervežiojant, kaip atsitiktų dabar, jei kažkuri įstaiga nebegalėtų veikti“, – komentavo A. Veryga.

REKLAMA

Vyriausybė neseniai patvirtino skirianti 1 mln. 160 tūkst. eurų laikinųjų ligoninių infrastruktūrai užtikrinti – turtui (palapinėms, generatoriams, šildytuvams, radijo stotims, spintoms, lovoms, miegmaišiams, pagalvėms, kėdėms ir kitoms priemonėms) įsigyti.

Taip pat ministras įvardijo ribą, kurią peržengus situacija gydymo įstaigose keistųsi.

Portalas tv3.lt primena, kad kalbėta ir apie planus pandemijos pradžioje laikinąja ligonine sostinėje paversti „Litexpo“ parodų centrą.

Taip jau rašyta, kad ruošiantis juodžiausiems scenarijams Lietuva buvo įsigijusi ir lavonmaišių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydoma 118 žmonių, septyni iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose. Dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma trims žmonėms, su deguonies kaukėmis gydomi 35 asmenys.

Pranešta apie 105 naujus atvejus

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 105 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Iš jų 44 registruoti Kauno, 29 Šiaulių, 28 Vilniaus, 3 Panevėžio ir 1 Klaipėdos apskrityse.

1 mirties atvejis užfiksuotas Vilniuje. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus.

Per vakar parą patvirtinti 3 įvežtiniai atvejai iš Vokietijos Šiaulių apskrityje, Rusijos Kauno apskrityje ir Jungtinės Karalystės Vilniaus apskrityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas 16 asmenų, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 43 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų