REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastarąsias tris dienas registruota daugiau atvejų nei per visą liepos mėnesį, konstatavo epidemiologė Daiva Razmuvienė. Ji kartu ramino, kad situacija valdoma, tačiau atsargumo priemonės yra svarbios kaip niekada anksčiau.

Per pastarąsias tris dienas registruota daugiau atvejų nei per visą liepos mėnesį, konstatavo epidemiologė Daiva Razmuvienė. Ji kartu ramino, kad situacija valdoma, tačiau atsargumo priemonės yra svarbios kaip niekada anksčiau.

REKLAMA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė tikslino, kad per pastarąsias tris dienas registruoti net 306 atvejai.

„Lyginant su liepos mėnesiu, per visą jį registruota mažiau – 275 atvejai. Nuo rugsėjo 1 iki 27 d. jau registruota daugiau nei 1500 atvejų“, – kalbėjo epidemiologė.

Keičiasi sergančiųjų amžius

D. Razmuvienė apibendrino ir besikeičiančią situaciją dėl sergančiųjų amžiaus. Jos teigimu, palyginus su pandemijos pradžia, dabar iki 19 metų amžiaus asmenų, t. y. vaikų, grupė sudaro 12 proc. sergančiųjų. Tuo metu tarp vyresnių nei 61 metų sirgo 14 proc.

„Tie amžiaus rodikliai kito, jei pažiūrėsime liepos, rugsėjo mėnesį, tai sergančių vyresnių asmenų mažėjo ir didėjo tas amžiaus tarpsnis nuo 19 iki 49 metų. Tai – jaunas, darbinis žmonių amžius, ką rodo ir Europos prevencijos ligų centro duomenys. Tačiau vyresnių žmonių procentas, kuris šiandien sudaro tik apie 14 proc., jiems mirties rizika išlieka didžiausia“, – kalbėjo epidemiologė.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės – vieni didžiausių židinių

Pristatydama situaciją sveikatos priežiūros įstaigose, D. Razmuvienė konstatavo, kad nors plitimas čia yra spartesnis spartus, tačiau kontroliuojamas.

REKLAMA

„Jei per rugpjūtį fiksuoti 27 atvejai, o per rugsėjį jau yra 126, susiję su konkrečiais židiniais, bet jie yra valdomi.

Didžiausias židinys Radviliškio ligoninėje (42 darbuotojai), toliau rikiuotųsi Šiaulių ligoninė (20 darbuotojų). Raseiniuose medikų serga nedaug – šios dienos duomenimis, 9 medikai“, – kalbėjo ji.

Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydoma 118 žmonių, septyni iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose. Dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma trims žmonėms, su deguonies kaukėmis gydomi 35 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pridūrė, kad šiandien COVID-19 fiksuota 84 ugdymo įstaigose, registruota 181 atvejų, serga 111 vaikų, 55 procese dalyvaujantys pedagogai ir 15 darbuotojų, kuri nedalyvauja procese. 

„Iš viso izoliuota 1751 asmuo, tačiau situacija gali pasikeisti“, – sakė ji.

Daugiau profilaktinių tyrimų

Sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga taip pat informavo, kad gydymo įstaigose bus plečiamas profilaktinių tyrimų spektras.

Plintant koronavirusui (COVID-19) didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau medikų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų – iki 50 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuo šiandien atnaujinta profilaktinių tyrimų tvarka, bus testuojami ir gydymo įstaigose praktiką atliekantys studentai, taip pat plečiamos tyrimo apimtys sveikatos priežiūros įtaigose. Didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau gydymo įstaigų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų“, – pirmadienį paskelbė A. Veryga.

„Anksčiau tas procentas buvo nuo 15 iki 20 proc., dabar jis yra padidintas iki 40–50 proc., tai reiškia, kad tiesiog intensyviau bus testuojami ir tikrinami ten dirbantys darbuotojai“, – sakė ministras.

Naujų atvejų – 105

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 105 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Iš jų 44 registruoti Kauno, 29 Šiaulių, 28 Vilniaus, 3 Panevėžio ir 1 Klaipėdos apskrityse.

REKLAMA

1 mirties atvejis užfiksuotas Vilniuje. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus.

Per vakar parą patvirtinti 3 įvežtiniai atvejai iš Vokietijos Šiaulių apskrityje, Rusijos Kauno apskrityje ir Jungtinės Karalystės Vilniaus apskrityje.

Kol kas 16 asmenų, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 43 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

REKLAMA

Židiniuose per vakar parą užfiksuoti 43 atvejai

Šiaulių apskrityje 3 antriniai atvejai patvirtinti VšĮ Šiaulių Respublikinėje ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 41 atvejis.

1 užfiksuotas atvejis Radviliškio ligoninės protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 115 atvejų.

Šiauliuose su įmone UAB „Ignitis“ siejami 3 per vakar parą patvirtinti atvejai. Su šiuo židiniu iš viso jau siejama 5 atvejai.

Per vakar parą 7 nauji patvirtinti atvejai yra susiję su UAB „Kelmės pienine“. Su šiuo židiniu jau siejama 11 atvejų.

1 antrinis atvejis, siejamas su Šiaulių teisėsaugos įstaigomis. Iš viso su šiuo atveju siejama 16 atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrityje 1 antrinis atvejis patvirtintas metalo apdirbimo įmonės darbuotojo artimajam. Su šiuo židiniu jau siejama 9 atvejai.

Vilniaus apskrityje 4 atvejai ir vienas iš jų antrinis siejamas su protrūkiu „City Dance“. Viso su šiuo protrūkiu siejama 38 atvejai.

Per vakar parą patvirtinti 4 atvejai yra susiję su ansamblio „Lietuva“ protrūkiu. Su juo siejamas jau 31 atvejis.

Kauno apskrityje 3 nauji atvejai patvirtinti Raseinių savivaldybėje. Patikslintais duomenimis, su šiuo protrūkiu jau susiję 40 atvejų.

5 nauji atvejai iš jų 3 antriniai patvirtinti Raseinių choro „Šatrija“ protrūkyje. Su šiuo židiniu jau siejami 25 atvejai.

REKLAMA

1 antrinis atvejis patvirtintas Raseinių policijos komisariate. Šiame židinyje jau patvirtinti 39 atvejai.

Per vakar parą 6 nauji atvejai patvirtinti Viduklės lopšelyje-darželyje. Šiame židinyje jau užfiksuoti 22 atvejai.

Blinstrubiškių socialinės globos namuose per vakar parą patvirtintas 1 antrinis atvejis. 18 atvejų jau siejama su šiuo židiniu.

2 nauji atvejai patvirtinti Valstybinio Kauno muzikinio teatro protrūkyje. Su šiuo protrūkiu siejami jau 4 atvejai.

1 naujas atvejis patvirtintas Erudito licėjaus židinyje. Su šiuo protrūkiu jau siejami 9 atvejai.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4490 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2051 asmenys, 2327 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų