REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva ir Prancūzija turi daug galimybių sustiprinti verslo ryšius,  naudingus abiem šalims, sako Lietuvos prezidento vyriausiasis patarėjas. 

Lietuva ir Prancūzija turi daug galimybių sustiprinti verslo ryšius,  naudingus abiem šalims, sako Lietuvos prezidento vyriausiasis patarėjas. 

REKLAMA

„Prancūzija yra viena pagrindinių ekonomikų Europoje, tačiau pagal Lietuvos-Prancūzijos verslo apyvartą yra tik vienuoliktoje vietoje. Manau, yra daug galimybių pagerinti šią situaciją ir tai galėtų būti naudinga abiem šalims“, – pirmadienį Prancūzijos ir Lietuvos verslo forume Vilniuje sakė Simonas  Krėpšta. 

„Galime pasiūlyti daug dalykų, verslo ekosistemą, savo aukšto lygio darbo jėgą ir svarbiausią dalyką – verslo mentalitetą teigiamai įveikti bet kokius iššūkius“, – kalbėjo jis.

Jis pabrėžė, kad liepą Europos Sąjungos šalių pavirtintas 750 mlrd. eurų vertės ekonomikos gaivinimo planas, skirtas ilgalaikėms investicijoms, taip pat gali padėti sukurti naujos kartos Europos Sąjungą su labiau integruotomis rinkomis, geresniais darbo jėgos įgūdžiais, konkurencingesne pramone bei susitelkimu į žaliąją ekonomiką. 

REKLAMA
REKLAMA

„Pandemijos sukelta ekonominė krizė išryškino keletą dabartinio mūsų ekonomikos modelio pažeidžiamumų. Ilgos ir sudėtingos tiekimo grandinės pasirodė labai rizikingos, ir ši rizika buvo nuvertinta vos prieš aštuonis mėnesius. Šiandien daugelis įmonių priima strateginius sprendimus, kad sumažintų šią riziką, perkeltų ir sutrumpintų tiekimo grandines ir grįžtų prie kai kurių strateginių investicijų atgal į Europą“, – sakė S. Krėpšta. 

REKLAMA

Statistikos departamento duomenimis, 2018 metais Prancūzijoje buvo investavę septyni Lietuvos tiesioginiai investuotojai, o Lietuvoje – kiek daugiau nei 100 Prancūzijos investuotojų. 

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos Prancūzijoje šių metų kovo pabaigoje siekė 6,6 mln. eurų – 20,4 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu, tuo metu Prancūzijos investicijos Lietuvoje – 442,4 mln. eurų – 1,3 proc. daugiau. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų