REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Sočyje (Rusija) vyko 10-osios šio sezono „Formulės 1“ lenktynės. Jose pergale džiaugėsi suomis Valtteri Bottas („Mercedes“).

Sekmadienį Sočyje (Rusija) vyko 10-osios šio sezono „Formulės 1“ lenktynės. Jose pergale džiaugėsi suomis Valtteri Bottas („Mercedes“).

REKLAMA

Suomis po sėkmingo starto aplenkė olandą Maxą Verstappeną („Red Bull“) ir netgi bandė atakuoti komandos draugą britą Lewisą Hamiltoną, bet šis atsilaikė.

Britas vėliau turėjo maždaug 2 sek. pranašumą prieš V.Bottą, kai išgirdo nemalonią žinią iš teisėjų – jie L.Hamiltonui skyrė net dvi baudas po 5 sek. už tai, kad prieš lenktynes britas draudžiamoje zonoje treniravosi starto procedūrai.

L.Hamiltonas lenktynių pirmoje dalyje važiavo su minkštomis padangomis dėl problemų kvalifikacijoje, todėl turėjo stoti gerokai anksčiau už V.Bottą ir M.Verstappeną. Britas sustojimo metu dar atliko ir baudą, iš viso prarasdamas daugiau nei pusę minutės. Po visų pilotų sustojimų L.Hamiltonas pakilo iki trečios vietos, bet pasipriešinti V.Bottui ir M.Verstappenui nebeturėjo vilčių.

Lyderių trijulė be didesnio spaudimo ir pasiekė finišą. Tai buvo 7-os Rusijos GP lenktynės „Formulės 1“ istorijoje ir 7-a „Mercedes“ pergalė. 4 kartus čia nugalėjo L.Hamiltonas, 2 – V.Bottas ir 1 – vokietis Nico Rosbergas.

REKLAMA
REKLAMA

L.Hamiltonui kol kas nepavyko pakartoti legendinio vokiečio Michaelio Schumacherio rekordo. Vokietis yra laimėjęs 91-ą „Formulės 1“ etapą, L.Hamiltono kraityje liko 90 pergalių.

REKLAMA

L.Hamiltonas su 205 taškais toliau tvirtai pirmauja čempionate. V.Bottas (161) ir M.Verstappenas (128) vis dar turi nemenką deficitą. Konstruktorių įskaitos lyderių trejetą sudaro „Mercedes“ (366), „Red Bull“ (192) ir „McLaren“ (106).

11-osios sezono lenktynės – Eifelio GP – spalio 11 d. vyks „Nurburgring“ trasoje (Vokietija). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų