REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Sočyje (Rusija) vyko 10-oji „Formulės 1“ sezono kvalifikacija, kurioje netrūko dramos.

Šeštadienį Sočyje (Rusija) vyko 10-oji „Formulės 1“ sezono kvalifikacija, kurioje netrūko dramos.

REKLAMA

Antros kvalifikacijos dalies pabaigoje vokietis Sebastianas Vettelis („Ferrari“) išlėkė iš trasos ir rėžėsi į barjerus. Likus vos 2 min. 15 sek. buvo parodyta raudona vėliava, o kvalifikacija – sustabdyta.

Tuo metu britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“) dar nebuvo užfiksavęs normalaus rezultato, mat jo ankstesnį bandymą anuliavo teisėjai dėl važiavimo už trasos ribų. Britas nebeturėjo kur dėtis, buvo priverstas pasirinkti minkštas padangas ir su jomis sugebėjo pasiekti reikiamą rezultatą. Tai reiškė, kad L.Hamiltonas sekmadienį turės startuoti su minkštomis padangomis, o jo komandos draugas suomis Valtteri Bottas turės vidutinio kietumo padangas.

Lemiamoje kvalifikacijos dalyje viskas vyko pagal L.Hamiltono planą. Jis nuvažiavo įspūdingą ratą (1:31.304 min.) ir laimėjo „pole“ poziciją. Antrą vietą paskutiniu bandymu išplėšė olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“, 1:31.867), aplenkęs V.Bottą (1:31.956).

REKLAMA
REKLAMA

L.Hamiltonas su 190 taškų po 9 etapų tolsta nuo persekiotojų bendroje čempionato įskaitoje. Antras rikiuojasi V.Bottas (135), lenkiantis M.Verstappeną (110). Konstruktorių įskaitoje dominuoja „Mercedes“ (325), lenkianti „Red Bull“ (173) bei „McLaren“ (106).

Rusijos GP lenktynės prasidės anksčiau nei daugelis etapų – sekmadienį 14.10 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų